Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Cei mai inalti dintre pitici: au jucat ca niciodata, au pierdut ca-ntotdeauna. A patra infrangere consecutiva pentru CSU Sibiu

Un nou meci, un nou pas strâmb. Echipa lui Miodrag Perisic pare că nu se regăseşte. Formaţia sibiană a suferit al patrulea eşec consecutiv şi criza la nivelul echipei pare că se adânceşte văzând cu ochii. Playoff-ul, obiectivul Sibiului pentru acest sezon, se pierde tot mai mult în ceaţa înfrângerilor.

Situaţie similară cu sezonul 2011-2012

Sibiul se comportă exact ca un prizonier aflat într-un labirint, din care nu găseşte calea spre ieşire şi se întoarce mereu şi mereu de unde a pornit. Aşa s-a întâmplat şi în partida cu liderul Steaua CSM Eximbank, meci pe care CSU Sibiu l-a pierdut cu scorul de 79 la 84. CSU Sibiu nu s-a mai aflat într-o asemenea situaţie din sezonul 2011-2012. Atunci sibienii sufereau cinci înfrângeri consecutive, în ultimele cinci etape ale campionatului: eşecuri cu BC Mureş Târgu-Mureş  (82-87), CSU Asesoft Ploieşti (83-98), BC Timişoara (68-94), CS Municipal Bucureşti (83-95) şi U Mobitelco Cluj-Napoca (87-89).

Când te aperi la doi metri, eşecul e garantat…

Motivaţia celor două echipe a fost ingredientul principalul al debutului de meci. Steaua CSM Eximbank lupta pentru a-şi consolida poziţia de lider, în vreme ce trupa lui Perisic lupta pentru prestanţă, pentru a-şi recăpăta moralul zdruncinat de atâtea şi atâtea eşecuri, cât şi pentru a nu le oferi o nouă seară tristă fanilor. Fani care au luat din nou cu asalt Sala “Transilvania”, umplând-o până la refuz, în ciuda prestaţiei dezamăgitoare a echipei sibiene din ultimele partide. După un început destul de echilibrat,  jucătorii lui Perisic pierdeau contactul cu adversarii. În condiţiile în care defensiva Sibiului se apăra la 2 metri de om, nici nu era dificil pentru o echipă ca Steaua să se desprindă pe tabelă la şapte lungimi. Faza ca la manual construită pe filiera Ikonic- Paul, cu finalizarea celui din urmă, îl făcea pe Bojovic  să dea din umeri, în timp ce-l fixa cu privirea pe Ceskovic, jucător alături de care s-a simţit cel mai bine sezonul trecut. Târâş-grăpiş CSU a avut două şanse de a se apropia. Dar când ratezi ambele execuţii de la libere, eşecul e garantat. Hurd şi Bojovic nu izbuteau să introducă în coş vreo minge de la libere, iar scorul primei reprize se încheia drastic, 14-23.

Sub presiunea rezultatelor, sub presiunea publicului

Vocea nemuzicală a posomorâtului Perisic din pauza scurtă dintre reprize le transmitea un mesaj clar elevilor săi: dacă lăsaţi o echipă ca Steaua să se distanţeze, meciul e terminat. Perisic făcea în continuare semne disperate şi îşi îndemna echipa la pressing, în debutul sfertului doi. Ratarea de începător a lui Hurd i-a ridicat pulsul lui Perisic la 120 şi l-a făcut să-şi arunce haina pe bancă. Era momentul în care Perisic işi privea echipa sub presiune, sub presiunea rezultatelor, sub presiunea publicului, sub o presiune cu care nu s-a mai confruntat de când o antrenează pe CSU Sibiu. În faţa gigantului de 221 cm Ionuţ Dragusin, chiar şi marele Christopher Lee se simţea mic. Î se clătina fiecare muşchi de pe faţă la fiecare contact cu acesta. Repriza s-a încheiat cu Sibiul în avantaj, scor 38-37, după ce CSU Sibiu a practicat un joc extrem de agresiv. Tactică care i-a incomodat vizibil pe stelişti.

Repriza a treia debuta sub semnul incertitudinii: vor reuşi băieţii lui Perisic să menţină ritmul susţinut? Răspunsul venea instantaneu. Din partea lui Lee şi Hurd, care duceau Sibiul la 44-37. Breşele începeau să se găsească cu uşurinţă, încât CSU făcea şi spectacol. Faza şnur pe filiera Ceskovic-Hurd, finalizată cu slam-dunk-ul marca Leroy Hurd transmitea emoţie chiar şi spectatorilor cocoţaţi în vârful tribunelor. După o perioadă fără cusur, în care CSU Sibiu a dictat ritmul jocului, echipa a căzut inexplicabil. Aruncările haotice în criză de idei se intesificau şi trupa lui Perisic avea nevoie de o minte limpede. Minte care a întârziat să apară. Cele două combatante intrau umăr la umăr, 58-58, în sfertul decisiv.

Au jucat ca niciodată, au pierdut ca întotdeauna

Susţinuţi de freamătul produs de spectatori, sibienii aveau un start lansat de repriză, însă, execuţiile de dincolo de semicerc ale jucătorilor Tudor şi Ikonic le opreau mereu elanul jucătorilor lui Perisic. Plonjonul lui Bojovic şi pumnul strâns îndreptat spre galerie arăta ardoarea cu care îşi dorea victoria. Din păcate. finalul a fost unul de coşmar pentru Sibiu. În ultimele două minute, primea 9 puncte şi marca doar 3.

CSU Sibiu a jucat ca niciodată (în ultimele meciuri), dar a pierdut ca întotdeauna…Înfrângerile consecutive cu echipele importante ale campionatului: CSU Asesoft Ploieşti, CSM-U Oradea, U-BT Cluj-Napoca şi Steaua CSM Eximbank l-ar face pe orice suporter al echipei să exclame: “Ne-am săturat să fim cei mai înalţi dintre pitici!”.

Foto: csufans.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

3 comentarii

unu

Acum 9 ani

si ai uitat de arbitraj care de ceva etape fluiera total impotriva sibiului ,deranjam ca echpa ,astia de la vale nu sunt obisnuiti s-a vada o asemenea atmosfera de meci creata de cea mai zgomotoasa si buna galerie din tara ,echipele adverse s-a mobilizeaza cin vede o asemenea atmosfera ,la ei cel mai tare srtriga crainicu sali ,de se mai trezesc din cind in cind ,cine trece pe linga sala de competiti nici nu stie ca acolo se disputa un meci oficial din prima liga ,si o remarca in plus ,astia ca spikeri de transmit meciul au devenit al 6 jucator la toate echipele cu care se confrunta sibiul
Raspunde

dorian

Acum 9 ani

Presa din Sibiu este un 0 barat. Toti cei din presa va fofilati pe langa familia Vulc si ii faceti curte. Nu vad un ziarist hotarat care sa mearga si sa ceara o explicatie acestui mare conducator care conduce acest club dupa bunul lui plac. Astia care l-au atacat au primit niste functii numai ca sa stea capra si sa linga cuminti acolo in banca lor. Suntem dusi cu zaharelul de 20 ani de acest nesimtit vulc care isi umple el sacosele insa nu da nimic sportului. Aceasi situatie de *** mereu in jurul acestei club condus de un mafiot si de niste nulitati. Daca o ajuns un cameraman sa fie manager ce poti sa mai spui ? Flocea ala nu are habar de regulamentul de baschet dar e in conducerea acestui club. AFARA CU INCOMPETENTII !!!!
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Ai perfecta dreptate spikerii ai impresia ca sunt ai adversarilor, in loc ca sa fie impartiali toti sunt cu adversarii Sibiului, ai impesria ca noi suntem straini si ceilalti romani. Rusine, bai cine va lasa sa comentati in asemenea hal impotriva Sibiului, dati-va demisia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus