Luni,
21.06.2021
Ploi Moderate
Acum
17°C

”Agenda publica a Romaniei e sufocata de coruptie”. Adevaratele evenimente in viziunea PSD Sibiu

Organizația județeană a PSD Sibiu le transmite sibienilor care sunt adevăratele evenimente politico-economice de importanță majoră pentru țară. În viziunea social-democraților, românii ar trebui să știe că economia României a crescut cu 2,9% în 2014, rata șomajului a ajuns la minimul ultimilor 5 ani, inflația este la un minim istoric, iar vizita premierului Victor Ponta în SUA constituie o ”garanție consolidată că România este angajată puternic în relația de parteneriat cu SUA”.
Social-democrații sibieni reclamă într-un comunicat de presă faptul că ”de zile bune, agenda publică a României este sufocată de dezvăluiri privind mari cazuri de corupție și autorii acestora, foști sau actuali reprezentanți marcanți ai componentei infracționale PDL (a Marelui PNL) și ne referim aici la Udrea, Videanu, Boc, Gabriel Sandu, Berceanu sau Anastase”.  
În ciuda acestor dezvăluiri, românii ar trebui, susțin social-democrații, informați cu privire la evenimentele politico-economice de importanță majoră pentru țară. ”Economia României a crescut cu 2,9% în 2014, ceea ce reprezintă o rată de creștere economică de aproape 3 ori mai mare decât media din zina euro și de două ori mai mare decât media Uniunii Europene. Pe date ajustate sezonier, România are a cincea cea mai ridicată creștere din U.E. Rata șomajului a ajuns la minimul ultimilor 5 ani, inflația este la un minim istoric (cea mai mică din ultimii 24 de ani), indicele câștigului salarial (puterea de cumpărare), față de aceeași perioadă a anului 2013 a fost de 105,1%. La toate acestea se adaugă depășirea pragului de 50 de miliarde de euro la export, mai exact 52 de miliarde, pentru prima oară în istoria României. Nu în ultimul rând, vizita prim-ministrului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii, întrevederile cu Secretarul de Stat al Comerțului, Secretarul Apărării, Directorul CIA și contactele cu reprezentanți ai mediului de afaceri constituie o garanție consolidată că România este angajată puternic în relația de parteneriat cu SUA, aceasta însemnând atât o mai buna colaborare militară și de securitate, cât și atragerea de noi investitori americani în țara noastră”, se arată în comunicatul de presă semnat de Organizația Județeană PSD Sibiu.
 
Comunicatul PSD:
 
De zile bune, agenda publică a României este sufocată de dezvăluiri privind mari cazuri de corupție și autorii acestora, foști sau actuali reprezentanți marcanți ai componentei infracționale PDL (a Marelui PNL) și ne referim aici la Udrea, Videanu, Boc, Gabriel Sandu, Berceanu sau Anastase.
 
Reacțiile acestora trădează confuzie, panică și vinovăție. În contextul geopolitic actual, în care România este situată în proximitatea unei zone de o beligeranță îngrijorătoare, este inexplicabil atacul cuplului infracțional Udrea – Bica la adresa unor instituții cheie ale politicii de securitate națională a României, cum sunt Serviciul Român de Informații și Direcția Națională Anticorupție.
 
Cavalcada dezvăluirilor privind corupția politică și instituționalizată a unui regim care a rămas în memoria românilor în primul rând prin ”reforme” fără precedent (tăierea drastică a salariilor, pensiilor și alocațiilor, alături de creșterea TVA) nu trebuie să estompeze evenimente politico-economice de importanță majoră pentru țară.
 
1.     Economia României a crescut cu 2,9% în 2014, ceea ce reprezintă o rată de creștere economică de aproape 3 ori mai mare decât media din zina euro și de două ori mai mare decât media Uniunii Europene. Pe date ajustate sezonier, România are a cincea cea mai ridicată creștere din U.E.
 
2.     Rata șomajului a ajuns la minimul ultimilor 5 ani, inflația este la un minim istoric (cea mai mică din ultimii 24 de ani), indicele câștigului salarial (puterea de cumpărare), față de aceeași perioadă a anului 2013 a fost de 105,1%. La toate acestea se adaugă depășirea pragului de 50 de miliarde de euro la export, mai exact 52 de miliarde, pentru prima oară în istoria României.
 
Iată că sunt trei ani de creștere economică neîntreruptă care confirmă și legitimează justețea viziunii și a măsurilor Guvernului Ponta.
 
3.     Nu în ultimul rând, vizita prim-ministrului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii, întrevederile cu Secretarul de Stat al Comerțului, Secretarul Apărării, Directorul CIA și contactele cu reprezentanți ai mediului de afaceri constituie o garanție consolidată că România este angajată puternic în relația de parteneriat cu SUA, aceasta însemnând atât o mai buna colaborare militară și de securitate, cât și atragerea de noi investitori americani în țara noastră.
 
Organizația Județeană PSD Sibiu
 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

siby

Acum 6 ani

BRRRRRRR....ma ia cu frig cand vad atatea realizari ale Guvernului Ponta!!! Cine simte ca traieste mai bine citind aberatiile din articol, este rugat sa nu mai ramana in tara...nu de alta dar poate sa devina in scurt timp \"prea-fericit\"....Sa auzim de bine.
Raspunde

Morosan

Acum 6 ani

Astia sunt pierduti pentru totdeauna...Cat de cretin trebuie sa fi, sa vi si sa anunti ca, chiar daca romanilor le merge tot ca inainte, Romaniei ii merge foarte bine? Astea sunt metode de lucru comuniste;
Raspunde

socialistul

Acum 6 ani

Nu pun la indoiala rezultatele obtinute in domeniul economic dar, dupa parerea mea, aceste rezultate nu se regasesc in cresterea veniturilor reale ale celor multi si saraci, conditiile din spitale sunt tot mai precare, medicii parasesc tara, in scoli invatamantul este la pamant, Pentru prima data anul scolar a inceput fara manuale scolare(fara abecedare) la clasele mici. Guvernul Ponta a marit nespus de mult fondul de rezerva al premierului iar banii au fost consumati (spune Curtea de Conturi) uneori, in mod nepermis. Cresterea pensiilor in medie cu 5% a marit decalajul intre pensionarii cu venituri foarte mici si cei cu venituri mari, mai ales cei care au PENSII NESIMTITE. La un pensionar care are o pensie lunara de 500 lei majorarea de 5% inseamna un plus de 25 lei iar la pensionarul care are o pensie lunara de 5000 lei cresterea de 5% a insemnat 250 lei. Ar fi trebuit ca pensiile mici sa creasca mai mult iar pensiile mari si foarte mari (NESIMTITE) sa ramana pe loc.Tot Guvernul Ponta a marit aria celor cu PENSII NESIMTITE. Exemplele negative, care umbresc realizarile din domeniul economic, ar putea fi largite cu o serie de aspecte din viata cotidiana
Raspunde

capitalismul de cumetrie

Acum 6 ani

Mie imi stagneaza salariul de ani de zile in timp ce toate sau tot scumpit, unde vedeti voi cresteri, poate in buzunarele coruptilor aflati la conducere. In Romania toate se scumpesc in afara de salarii si pensii care se ieftinesc.
Raspunde

continuare

Acum 6 ani

Valabil ptr. marea majoritate, nu ptr. nomeclatura careia i se fac legi si facilitati cu dedicatie
Raspunde

gresit

Acum 6 ani

Nu e sufocata de coruptie, ci de CORUPTI! Astia s-au trezit vorbind de funie in casa spanzuratului !
Raspunde

Misu

Acum 6 ani

Si noi ar trebui sa credem aceste povesti? Economia Romaniei, sau ma rog o ramura imortanta a economiei - industria- are nevoie de energie. Intrati si verificati pe site-ul Tranelectrica cu a evoluat consumul de energie in 2014 ( va spun scadere cu aprox 20%, si nu cred ca din faptul ca romanii inlocuiesc becurile vechi cu becuri economice). Nu mai vorbiti fratilor de crestere economica!!!!!!!!!!!!!!, nu este, sunt doar niste cifre umflate care sa dea bine la statistica. Este exact ca la inventariere in general orice plus, la urmatorul inventar este minus. Ne-am saturat de gogosi si baloane de sapun.
Raspunde

torente

Acum 6 ani

bai mai lasati gargara ca toti ati fost pe o mina ,nu sunteti uni mai buni ca alti ,vati dat legii cu dedicatie ,vati insusit justitia ,unde ati fost in tot timpul asta ,pdl ,a continuat jafu pe care la facut praduitoru vostru sef [nastase]nu va spus ,al vostru nea nelu fost cotrocelu ,bai hapsinilor mai opritiva ca voi sunteti de stinga ,ati nenorocit un popor intreg ,au emigrat din cauza politicilor voastre ,peste 5 000 000 de concetateni ,care afara dealternativa s-au dus disperati sa-si poata intretine familia in conditi normale ,ba amariti aia de trimite banii in tara ,s-a dati voi teper si s-a luati spagi pentru chipurile autostrazi si dezvoltatrea tari ,muncesc din greu la spalat vase ,chelneri ,capsuni ,si alte munci umiltoare ,si voi vara la ,monaco ,maiami ,ibiza ,etc ,nu transpirati s-a bagati miinile pina la coate in bugetu tari ,luati ca de dat inapoi tot astia de vinde primavara plante de sezon [ghiocei ,viorele ,matisori ,si alimentu de baza a saracilor ,]cun refrenu muzical ,primavara e mama nostra dau urzicile pe coasta ,ba toata clasa politica sunteti compromisi ,s-au nu vedeti colegi vostri la ce spagi se dedau nu va ajunge acolo de ciorba de burta si o bere ,vreti cu milioanele de euro ,si cind nu mai cotizati la colegi vostri si sunteti bagati in fata cu datu la dna incepeti s-a va smiorcaiti si s-a va dati cu ulei sfintit pe cap ,ba confiscate averile ilicite ,adunati banii la buget s-a vezi cum iasa bani si de comarnic -brasov ,tg mures -iasi si alte dezvoltari de care are nevoie tara ca s-a fim luati si noi cu adevarat in seama de ue ,ce mai atitea cercetari si alte vaicareli ,este simplu ,ba cit ai avut inainte de revolutie ,bani si ce salariu ai avut timp de 25 de ani ,gata cu aburelile ,vati facut legii s-a puteti sifona banii publici ,s-au nu vedeti ce tupeu are olteanu ola de a fost sinistru transporturilor [berceanu ] zice ca nu la vazut in viata lui pe denuntatoru lor ,gabriel sandu ,ba regatene ,nu erai cu el in guvern te vedeai cu el de 2-3 ori pe zi ,s-au sa intelegem ca nu tye prea duceai la serviciu ca de aia avem autostrazi pe hirtie desenate la fiecare inceput de an cu cariocile ,iesi in fata si spune de unde ai adunat atita banet ,ca la avioane nu te pricepi ,nici la de alea de hirtie ,de smecceri si vorbit academic sunteti buni toti ,fapte nu dezbateri economice ,cu ziaristi platiti s-a ne suceasca mintile ,ba intrebare simpla de unde aveti atita banet cind 90 la suta din cetateni sun sub pragu de saracie ,si asta cu vizita sefului vostru in sua ,este o contra la vizita lui ,johannis la paris ,asta din urma invitat ca sef de stat nu autoinvitat si s-a stai o saptamina cred ca nu pe bani lui ,e frumos in ,sua ,nu ca la noi ,s-au s-a dus s-a negocieze cu ford s-a nu plece de la craiova ,ba aia nu sta nici cu facilitatile create de voi subventionati de la buget ,dupa modelu lui boc cu nokia ,ba batetiva creieril;e ca ati umplut tara de diplome universitare si noi traim precum in evu mediu tirziu ,adica imediat dupa epoca slavagismului
Raspunde

Klaus Werner Cindrea

Acum 6 ani

Bai psd-isti nenorociti...nu mai blamati pe portocalii penali ai chiorului betiv baselu ca nici voi nu sunteti mai breji...v-ati tot schimbat intre voi de 25 de ani si ati distrus complet tara asta...huoooooo...la puscarie cu voi toti...tza-i dracu de hoti nenorociti!!!muriti in chinuri jegurilor!
Raspunde

nelu

Acum 6 ani

mai cindrea dati demisia si la puscarie cu tine nenorocitule
Raspunde

nelu

Acum 6 ani

stimati domni de la DNA actionati cit mai urgent la consiliul judetean sal inchideti pe cindrea ioan
Raspunde

tovarăși

Acum 6 ani

Demagogie la cel mai înalt nivel, dar sigur(mai) există un segment de piață care inghite gogoșile.
Raspunde

Comunicat PCR...

Acum 6 ani

...al tov. BESOIU. Mai lipseau doar frazele de inceput\" in lumina documentelor\"...etc.,etc.....RUSINE...
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

MINCIUNI ORDINARE! JOS MAFIA COMUNISTA SI GUVERNUL PSD MAFIOT!
Raspunde

..

Acum 6 ani

ca pe vremea comunistilor...cele mai mari productii , cea mai tare industrie , etc , etc...dar la popor saracie
Raspunde

xulescu

Acum 6 ani

DOMNA PRIMAR CE MAI FACI CU DPC? MA INTREB CE DRACU CAUTA ACOLO PAULESCU MARIOARA CICA ARHIVAR, NU ARE OBIECTUL MUNCII, TOATA ZIUA BARFESTE SI SE PLIMBA IN TOT ORASUL, BA MAI NOU SI AMENINTA PE TOATA LUMEA CA DACA NU FACE CE SPUNE EA NE SPUNE LA FICA-SA CARE CICA E ZIARISTA. SE LAUDA PESTE TOT CA EA VINE LA D-VOASTRA SI PARASTE TOT SI INTOTDEAUNA O ASCULTATI. DAR STITI CA DPC O PLATESTE PENTRU PLIMBARI SI BARFE CU 25 MILIOANE DE LEI????????????????? DA, DA, ATAT INCASEAZA DE LA DPC. LA ASTA CE MAI AVETI DE SPUS DOAMNA PRIMAR???????????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus