Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

ISU Sibiu sarbatoreste 82 de ani de Protectie Civila cu exercitii demonstrative

Împlinirea a 82 de ani de la legiferarea înființării primelor structuri cu atribuții de protecție civilă din țara noastră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu organizează o serie evenimente cu scop informativ.

În perioada 23-27 februarie, specialiști ai protecției civile vor susține în unitățile de învățământ cu care au încheiat parteneriate educaționale, lecții cu tematică specifică, susținute de filme și materiale documentare.

De asemenea, în 28 februarie, între orele 10:00-16:00, într-un mall comercial din Municipiul Sibiu, va fi dispus un punct de informare preventivă, şi vor fi oferite informaţii, pentru cei interesați să urmeze o carieră militară.

„Ziua Protecției Civile va fi sărbătorită și la nivel local. Subunitățile de intervenție din Municipiul Sibiu și Mediaș, Agnita și Miercurea Sibiului își vor deschide porțile publicului larg, sâmbătă, 28 februarie între orele 10:00-16:00. Vizitatorilor le vor fi prezentate tehnica de intervenție, modul de utilizare a acesteia, precum și materiale de informare preventivă specifice tipurilor de risc”, spun reprezentanţii ISU Sibiu.

În 27 februarie, începând cu ora 11:00, în Piața Mare din Sibiu, serviciile profesioniste pentru situații de urgență vor desfășura un ceremonial militar și vor organiza o expoziție cu tehnica din dotare, iar în 2 martie, începând cu ora 12:00, un exerciţiu cu forţe în teren la un magazin situat pe Bulevardul Mihai Viteazul, din Șelimbăr.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus