Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Consilierul judetean Borcan in fata consilierilor locali: nu asa se asculta imnul Romaniei!

Prezent la ședința Consiliului Local Sibiu pentru a înmâna o diplomă primarului interimar Astrid Fodor, consilierul județean Constantin Borcan a remarcat faptul că ”niciunul de aici nu a ținut mâna dreaptă la inimă”, la începutul ședinței, când a fost ascultat începutul Imnului de stat al României. ”Nu vreau să fac instructaj, dar n-am văzut pe nimeni să ducă mâna dreaptă la inimă atunci când se intonează imnul de stat al României. Pentru că așa se arată respectul pentru însemnele acestui stat”, a vorbit Constantin Borcan.

El a înmânat o diplomă aniversară din partea Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor  “Regina Maria”, Borcan – colonel în rezervă – fiind membru al conducerii executive a filialei sibiene a respectivei asociații. ”Acordăm această diplomă la 95 de ani de la înființarea acestei asociații”, a spus Borcan. ”Primesc această diplomă în numele colegilor din Consiliul local și din Primărie. După cum probabil ați observat, Cimitirul Eroilor din Sibiu este în permanență în atenția noastră”, a spus, la rându-i, Astrid Fodor. Ea a căutat să îl liniștească pe Constantin Borcan. ”Vreau să vă asigur că toți din această sală sunt patrioți. Chiar dacă nu au avut poziția indicată de dumneavoastră în timpul imnului”.
De altfel, cuvântul lui Borcan despre modul în care trebuie ascultat imnul României a continuat și cu o alocuțiune pe tema patriotismului. ”Este timpul să reamintim tuturor cetățenilor că trebuie să fie patrioți, să nu ne fie rușine că suntem români”.

La ședința Consiliului Județean Sibiu, care a avut loc la câteva minute după ce s-a încheiat cea a Consiliului Local, Constantin Borcan a ascultat imnul cu mâna la inimă. Deși a avut o ușoară ezitare, la început.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

uaaau

Acum 7 ani

da borcane tara recunoscatoare :)
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Dacă majoritatea sunt sași, de unde atâta mândrie patriotică?
Raspunde

unu ,

Acum 7 ani

bai toasu borcan la ce pensii va da astia trebuie s-a stati tot cu mina pe inima ,va arde de festivisme ,credeam ca ai fost trimis acolo la consilieri locali sa-i instintezi ca s-a aprobat terenu pentru marele proiect noul spital regional ,ca asta cu imnu o poti face cind se sarbatoreste 1 decembrie ,dar este locul ocupat de un alt mare patriot ,senatoru iliesiu,
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Un gest exclusiv american (si cam festivist in adoptarea lui intempestiva) devine \"landmark \" al ...patriotismului ?
Raspunde

Kkk

Acum 7 ani

Un bou
Raspunde

sibian get beget

Acum 7 ani

Saracu borcan, e dus cu pluta. Se scarpinau in nas cumva?
Raspunde

Ramolitu

Acum 7 ani

Iti arati patriotismul daca stai cu mana la inima? borcan o mare HAHALERA.
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Asta cu mana la inima este ceva de fatada. Vreti sa va demonstrati patrotismul faceti-o in felul urmator : cumparati produce fabricate local sau macar in Romania.
Raspunde

uaaau

Acum 7 ani

Vreti sa va demonstrati patrotismu? dovediti-o prin fapte , prin lucruri bine facute nu gargare
Raspunde

un om simplu

Acum 7 ani

DAR CE ALTA TREABA AVEAU DISTINSII CONSILIERI??? FACEAU CEVA MULT MAI IMPORTANT.....NUUUUU...PAI ATUNCI DE CE NU RESPECTAU PROCEDURA DACA DE ASTA II PLATIM.....DE CE NU TINEAU TOTUSI MANA LA PIEPT ?? RUSINE SA LE FIE...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus