Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
3°C

Iohannis: Contam pe sprijinul Germaniei privind Schengen. Merkel: Nu pot sa promit acum

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi în cadrul declaraţiei comune susţinută la Berlin, cu Cancelarul Angela Merkel, că România contează pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea obiectivului aderării la spaţiul Schengen. Preşedintele Iohannis a declarat că, în cadrul discuţiei cu Cancelarul Angela Merkel, a fost abordat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen, informează Mediafax. ”Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv”, a precizat Iohannis.
Şeful statului a menţionat că există argumente, pe care le crede convingătoare, care să ducă la eliminarea ultimelor rezerve din trecut, privind aderarea României la spaţiul Schengen, dând ca exemplu ultimul Raport MCV al Comisiei Europene. ”De asemenea, un argument solid, credem noi, rezidă în capacitatea şi contribuţia demonstrată de România la asigurarea securităţii frontiere externe a Uniunii”, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.
Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, joi, la Berlin, întrebată dacă se poate lua o decizie pe Schengen anul acesta, în privinţa României, că nu poate promite, dar a remarcat ultimele rapoarte pozitive MCV pentru ţara noastră, subliniind că vor fi discutaţi paşii următori în acest sens. Întrebată, în cadrul conferinţei de presă comune susţinută cu preşedintele Klaus Iohannis, dacă consideră că o decizie privind aderarea României la Spaţiul Schengen poate fi luată până la sfârşitul acestui an, ţinând cont şi de rezultatele pozitive înregistrate în ultimul raport MCV, cancelarul Angela Merkel a declarat: “Ultimele rapoarte au fost pozitive şi considerăm că reformele vor fi implementate în continuare cu consecvenţă şi vom discuta despre paşii următori. Nu pot să promit acum”.
 
Cancelarul federal Angela Merkel a mai precizat că înţelege faptul că România aşteaptă un răspuns pe acest subiect.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

un votant

Acum 6 ani

IOHANNIS TREBUIE SA FACA CE A PROMIS . PANA UNA ALTA NUMAI SE PLIMBA PE BANUL NOSTRU . PRIMUL MINISTRU AL GRECIEI ESTE PRIMIT CU ONORURI MILITARE LA BERLIN . IOHANNIS ESTE UN NIMENI BARAT CARE A RENUNTAT LA DATORIA GERMANIEI CATRE ROMANIA
Raspunde

Calin

Acum 6 ani

Dacă îţi doreşti sincer să câştigi bani mai mulţi decât la ora actuală, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveţi să acorzi mult mai puţină atenţie lucrurilor pe care le spun sau le fac cei din jurul tău şi mult mai multă atenţie \"micuţei voci\" care îţi vorbeşte în sinea ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la ***: mcalin007@gmail.com
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Neamțul nu-ți dă nimic gratis! O fi și Merkel tot profesoară de fizică la bază, dar asta nu o face să prindă mai mult drag de Klaus! Iar de România și de români, nici atât! Așa că stați pe aproape!
Raspunde

TEUTONICUS

Acum 6 ani

cand iti bagi nasul in justitie pentru cei incompatibili la ANI nu este de mirare ca frau MERKEL iti intoarce fesa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus