Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Adrian Ungur – Bar Botzer, meciul de deschidere din Cupa Davis dintre Romania si Israel

Adrian Ungur – Bar Botzer este partida de deschidere din duelul de Cupa Davis dintre România şi Israel. Meciul începe mâine, de la ora 13:00, în Sala ”Transilvania” din Sibiu. Al doilea meci de simplu al zilei îi pune faţă în faţă pe Marius Copil şi Dudi Sela. 

Sâmbătă, de la ora 15:00, este programat meciul de dublu, între perechile Florin Mergea/Horia Tecău şi Jonathan Erlich/Edan Leshem. În timp ce, duminică, de la ora 13:00, Adrian Ungur îl înfruntă pe Dudi Sela, iar Marius Copil urmează să dispute ultimul meci de simplu contra lui Bar Tzuf Botzer. 

Surse din cadrul echipei naţionale susţin că, în cazul în care România va câștiga primele trei partide, există mari șanse ca reprezentantul Sibiului, Victor Cornea, să ia locul unui titular în partidele de duminică.

Programul complet:

Vineri, de la ora 13:00

Adrian Ungur, locul 159 ATP - Bar Tzuf Botzer, locul 893 ATP;

Marius Copil, locul 168 ATP - Dudi Sela, locul 108 ATP;

Sâmbătă, de la ora 15:00

Florin Mergea/Horia Tecău - Jonathan Erlich/Edan Leshem;

Duminică, de la ora 13:00

Adrian Ungur - Dudi Sela.

Marius Copil - Bar Tzuf Botzer;

3-0 pentru România, scorul întâlnirilor directe

România s-a întâlnit cu Israel de trei ori în Cupa Davis. De fiecare dată, “tricolorii” au reuşit să se impună. În 1962, România învingea cu 4-1 la Bucureşti, în primul tur al competiţiei (zona Europa), în 1969 tricolorii câştigau cu 5-0, tot la Bucureşti, în sferturile Zonei B din Europa, iar în 1971, la Tel Aviv, România se impunea din nou cu 5-0, tot în sferturile Zonei B. 

Între Copil şi Sela, scorul întâlnirilor directe este de 1-1, după ce israelianul a învins cu 6-4, 6-2 în optimile turneului challenger de la Atena, în 2011, iar Copil (24 ani, 168 ATP) şi-a luat revanşa la Quimper (Franţa), în 2013, în semifinale, cu 6-3, 6-4. Bar Tzuf Botzer (893 ATP), tânărul de 21 de ani, nu a jucat până acum în faţa jucătorilor români Ungur şi Copil, în circuitul profesionist.

Echipa care va câştiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa pierzătoare va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.

Biletele pentru întâlnirea România - Israel, din turul 1 al Grupei I, Zona Euro/Africană din cadrul Cupei Davis, sunt puse în vânzare pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. Preţul unui bilet este de 40 de lei pe zi, iar al unui abonament pentru toate cele trei zile (vineri- 06.03, sâmbătă- 07.03 şi duminică- 08.03.09) este de 100 de lei. Biletele pot fi cumpărate, de asemenea, și de la punctul de vânzare al Sălii ”Transilvania”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus