Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Sibienii, interesati de atragerea de fonduri europene pentru agricultura!

Centrul de Informare și Asistență în Afaceri INFOBiz desfășoară în această perioadă o campanie de încurajare a sibienilor de a accesa fonduri europene. În acest sens pune la dispoziție un număr de telefon unic 021 9668 unde cetățenii interesați de accesarea banilor europeni pot suna pentru a afla mai multe informații referitoare la acest domeniu de la experții organizației. „În mai puțin de două săptămâni de campanie peste 50 de persoane au apelat numărul unic de telefon. Aproximativ 60% dintre cereri au avut ca obiect derularea de activități agricole și non-agricole din mediul rural, iar restul de aproape 40% s-au referit la activități de producție și servicii în spațiul urban“, precizează președintele Centrului INFOBiz, Ciprian FARAON.
În perioada 2014-2020 Programul Național de Dezvoltare Rurală propune o serie de măsuri menite a îmbunătăți performanța sectorului agricol, dar și a sprijini dezvoltarea de activități non-agricole în mediul rural.

50.000 euro nerambursabili pentru instalarea tinerilor fermieri

Submăsura 6.1. din Programul Național de Dezvoltare Rurală susține stabilirea pentru prima dată a tinerilor fermieri ca şefi/conducători unici ai unei exploataţii agricole. Obiectivele acestei submăsuri prevăd creşterea numărului de tineri fermieri care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca şefi/conducători de exploataţie, aceștia fiind încurajați să devină competitivi, să se asocieze, să participe prin lanţurile alimentare integrate. Sprijinul financiar nerambursabil va fi acordat pe baza unui plan de afaceri pentru dezvoltarea exploatației de maximum 50.000 euro ce va  fi acordat în primă în două tranșe astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

70.000 euro nerambursabili pentru desfășurarea de activități non-agricole în mediul rural

Prin submăsura 6.2 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală se va acorda sprijin pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de microîntreprinderi şi întreprinderi mici în sectorul non-agricol din zonele rurale. Sprijinul va fi oferit sub formă de sumă forfetară pe baza unui plan de afaceri și se va acorda pentru o perioadă de maximum cinci ani sub forma unei prime în două tranșe, astfel: 70% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare și 30% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare. Valoarea sprijinului este de 70.000 Euro/proiect în cazul activităților productive, servicii medicale, sanitar-veterinare, servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement și alimentație publică și 50.000 Euro/proiect în cazul altor activități.
 „Finanțarea nerambursabilă prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 -2020 reprezintă o oportunitate pentru ca economia rurală a României să devină competitivă. Fermierii,  antreprenorii şi autorităţile publice locale au la dispoziţie aproximativ 8 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile pentru investiţii în agricultură prin PNDR. Informații despre acest program, dar și despre cele șapte programe operaționale aferente perioadei 2014 -2020 puteți afla sunând la 021 9668,  în fiecare zi de luni până vineri, între orele 8.30 – 17.00 sau venind la sediul nostru din Sibiu, str. Nicolaus Olahus, nr.5, Corp B, etaj 5“, a declarat Ciprian FARAON, președintele Centrului INFOBiz. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

@2 si @3

Acum 7 ani

sunteti niste jeguri.
Raspunde

@1

Acum 7 ani

Cred ca ai gresit articolul,veneticule!!!!!!!!!!!
Raspunde

max

Acum 7 ani

Raspunde

de ce cenzurati jegosilor ???

Acum 7 ani

va deranjeaza ca stie lumea faptul ca acest faraon si cumparat de la turcana locusorul caldut din PDL apoi PNL??? ca stie toata lumea ca daniela campean e intr-o stare grava de conflict de interese si implict incompatibila?? ANI-ul stie oare
Raspunde

Aurel

Acum 7 ani

Când aveţi scopuri clar definite şi planuri detaliate, susţinute de o atitudine mentală pozitivă şi foarte calmă, încrezătoare în succes, vă activaţi mintea supraconştientă să vă aducă practic tot ceea ce vă doriţi în viaţă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la ***: mag_instal***
Raspunde

Dana

Acum 7 ani

Există mai mult aur în creierul omului decât în pământ. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la ***: dana_tweety2002***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus