Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Situatia pe confesiuni privind numarul elevilor inscrisi la Religie: cele mai multe cereri pentru Religie Ortodoxa si Religie Evanghelica

Dupa centralizarea cererilor privind participarea elevilor la ora de religie în jududeţul Sibiu procentul acestora este de 93,29%, reprezentând elevi din învăţământ primar, gimnazial, liceal şi profesional.

Situaţia pe religii/confesiuni arată că cei mai mulţi elevi au fost înscrişi la disciplinele Religie Ortodoxă – 43.756 elevi, Religie Evanghelică de Confesiune Augustană – 1.158 elevi, Religie Baptistă - 266 elevi, Religie Penticostală - 263 elevi şi Religie Greco-Catolică – 237 elevi.

Curtea Consituţională a decis, în 12 noiembrie 2014, că obligaţia de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în Legea educaţiei, este neconstituţională, oficiali ai Curţii precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui făcută doar de cei care vor să studieze disciplina.

Săptămâna trecută s-a încheiat perioada înscrierilor pentru ora de religie.

Foto: www.gandul.info

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus