Vineri,
23.04.2021
Ploi Scurte
Acum
9°C

Acorduri de Mozart, Beethoven și Schubert la Cisnădioara

Acorduri de Mozart, Beethoven și Schubert la Cisnădioara

Acorduri de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwing van Beethoven, György Ligeti și Franz Schubert vor răsuna miercuri, 14 septembrie, de la ora 19, în Biserica Evanghelică din Cisnădioara, județul Sibiu. Accesul publicului este gratuit, pe bază de invitație.

Concertul va fi susținut de muzicienii Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Alexander Hülshoff (violoncel). Ediția a IV-a a Festivalului SoNoRo Conac se va încheia în luna septembrie cu alte două concerte, unul ce va avea loc pe 15 septembrie în Cetatea Făgăraș și un altul în București, pe 18 septembrie, în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României.

Concertul de închidere, din București, va fi dedicat campaniei de strângere de fonduri pentru achiziționarea sculpturii “Cumințenia pământului” de Constantin Brancuși, o campanie inițiată de Ministerul Culturii și susținută de Muzeul Național de Artă al României.

Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, din Cisnădioara, județul Sibiu, este unul dintre cele mai cele mai vechi și mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania. A fost construită din piatră între anii 1162 şi 1223 si este formată din nava centrală, doua nave laterale, cor și absida. În a doua jumătate a secolului al XIII-lea, bisericii i s-a adăugat un portal romanic încadrat de arcade.

Din altarul bisericii se mai pastreaza un fragment sculptat, din anul 1425, ce o înfățișează pe Fecioara Maria, astazi în colecția Muzeului Brukenthal, din Sibiu. Biserica adăpostește și cea mai veche orgă cu tuburi funcțională din Transilvania, datând din anul 1723.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Comentarii

1 comentarii

gica

Acum 4 ani

cum adica gratuit dar pe baza de invitatie? de unde iau invitatie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus