Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

"Fluturi" de Irina Binder, "Pas cu pas" de Klaus Iohannis si Codul rutier - cele mai vandute carti in librariile sibiene

Librarii din oraş spun că gusturile sibienilor se schimbă în funcţie de sezon, dar constantă rămâne pasiunea sibienilor pentru bestseller-uri. Dacă pentru poezie nu prea este cerere, la capitolul proză, în ultimele luni, cei mai citiţi sunt autorii români.

„Avem câteva titluri care sunt des cerute, precum „O istorie ilustrată a românilor” de Neagu Djuvara, „Fata de la marginea vieţii” de Cărtărescu, „Laur” de Evgheni Vodolazkin, dar mai ales „Fluturi” de Irina Binder şi „Pas cu pas” a lui Klaus Iohannis”, povesteşte Anca Nedelcu, reprezentanta Librăriei Humanitas.

În topul celor mai cumpărate cărţi şi la Librăria Habitus cele care s-au vândut cel mai bine au fost tot cărţile semnate de Klaus Iohannis şi Irina Binder.

„Cu siguranţă că „Pas cu pas” a avut o vânzare foarte bună, cred că am vândut peste 1.300 de volume. Cartea a şi fost lansată la noi şi poate şi de aceea au venit mulţi că o caute aici. Mulţi sibieni au cumpărat şi pentru a trimite în străinătate şi pentru a o face cadou. Apoi s-au vândut bine şi „Fifty Shades of Grey” de E. L. James, „Jocurile foamei” de Suzanne Collins şi „Exerciţii de echilibru” semnată de Tudor Chirilă”, povesteşte Vladimir Barbu de la Habitus.

Sibienii, spun librarii, mai sunt amatori şi de albumele ilustrate care prezintă regiunea Transilivania, pe care, spun ei, le cumpără pentru a le face cadou când merg în alte ţări. Turiştii care ajung în librăriile sibiene achiziţionează de obicei cărţi de buzunar cu informaţii succinte despre zonă sau produse tradiţionale cum sunt semnele de carte cu motive tradiţionale şi cănile pictate.

Şi într-un mediu de intelectuali mai trebuie educaţie

Librarii spun că uneori se mai întâlnesc şi cu clienţi care „preferă să plece cu cartea fără să plătească”, dar acestea sunt incidente izolate. Cu toate acestea, în fiecare librărie se munceşte la „educarea clientului” care încă face gesturi care aduc pagube mai semnificative decât furturile.

„Mai descoperim şi noi câte un furt, dar valoarea financiară nu e semnificativă. Adică nu se fură cărţi scumpe, mai mult cărţi pentru copii. Nu cu mult timp în urmă am avut de-a face cu o doamnă, care a venit cu o geantă de umăr foarte mare şi a furat cărţi de la raionul pentru copii, pe care le-a băgat în geanta respectivă. Am văzut-o şi noi, s-a văzut şi pe cameră... Dar cum spuneam acestea nu sunt pagubele cele mai mari. Clienţii care vin şi îndoaie cartea când o răsfoiesc până devine imposibil de vândut, sau îi rup folia de plastic cu care e acoperită, acestea sunt lucruri care ţin de lipsa de educaţie şi din păcate acestea produc cele mai mari pagube”, mai spun Vladimir Barbu.

Foto: www.cugetliber.ro

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 7 ani

Înțeleg, Codul rutier... Dar cele 2 lucrari de amatori... Jalnic... Cand există atâta literatură bună, unii aleg aiurelile unor nechemati. Dragi sibieni, ați auzit de Gabriel Garcia Marquez sau de Vargas Llosa?
Raspunde

cititor

Acum 7 ani

bai acum ,johannis este in voga de aia care ne spui nu am auzit va juca in liga2 in spania
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus