Sâmbătă,
03.12.2022
Innorat
Acum
1°C

De ce nu s-a stabilit data alegerilor partiale: documentele nu au respectat exigentele Guvernului

Ministrul Gabriel Oprea i-a transmis deputatului Ovidiu Ganț motivul pentru care nu s-a stabilit încă data alegerilor parțiale. Deputatul FDGR i-a adresat premierului Victor Ponta o interpelare în care îi solicită detalii cu privire la data la care se vor organiza alegerile parțiale. Ganț a întrebat când se vor organiza alegeri în municipiul Sibiu, însă în această situație se află mai multe primării și consilii județene din țară.
A răspuns Gabriel Oprea, viceprim ministru pentru securitatea națională. ”Documentele înaintate (n.r. de către Autoritatea Electorală Permanentă) la Secretariatul General al Guvernului nu au respectat cerințele/exigențele prevăzute de Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. De asemenea, proiectele nu au fost trimise pentru a fi înscrise pe agenda reuniunii de lucru pregătitoare ședinței Guvernului, potrivit art. 28 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Proiectele astfel refăcute vor fi retrimise Secretariatului General al Guvernului pentru a fi supuse adoptării Guvernului”, se arată în documentul semnat de Gabriel Oprea.
PNL a anunţat la începutul lunii februarie că a dat în judecată Guvernul, prin trei acţiuni depuse în contencios administrativ, pentru refuzul de a declanşa organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare pentru o serie de mandate vacante de primari, preşedinţi de consilii judeţene şi parlamentari. Liberalii solicită ca instanţa ”să dispună obligarea Guvernului să respecte legislaţia şi să stabilească data de desfăşurare a alegerilor parţiale”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

adiarc

Acum 7 ani

In Traducere liberă -cand ne convine respectam legea si cand știm ca vom primi o înfrângere usturătoare nu o mai respectam si tragem de timp.....legea prevede un termen f clar si nu este negociabila ....nu are importantă daca alegerile sunt sau nu oportune....contează ca toți sa respectam legea
Raspunde

Brumar

Acum 7 ani

Intelegere tacita intre Joannis si Ponta...nu numai pentru Sibiu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus