Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Bojovic, “mana moarta" a lui CSU. Jocul colectiv remarcabil de la Pitesti a fost umbrit de un capitan inexistent

CSU Atlassib Sibiu s-a văzut învinsă pe terenul celor de la BCM U Piteşti, la capătul unei meci ce a menţinut suspansul până în ultimele secvenţe. Sibienii au pierdut scor 74-75, în ultimele secunde ale confruntării, după ce croatul Ceskovic a tratat cu nonşalanţă ultimele două posesii, care le-ar fi adus o victorie meritorie, după un consum ridicat de energie. CSU Sibiu a avut o prestaţie bună pe întreaga durată a partidei, însă echipa a fost trasă mereu înapoi, în momentele importante, de către un Bojovic dezamăgitor.

Astăzi am făcut un meci bun, am jucat ca o echipă. Mă bucur că, odată cu acest meci, jucătorii au trecut de acel blocaj mental pe care l-am avut și care ne punea în dificultate, de fiecare dată când adversarii se distanțau la 7-10 puncte. Astăzi nu am mai fost așa, nici nu s-au mai distanțat adversarii mult și am jucat până în ultimul moment. Din păcate, am avut ghinion la final. Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci și încercăm să facem tot ce putem. Urmează un meci acasă, cu BC Timișoara, și ne vom pregăti bine pentru acesta, iar în continuare pentru Cupa României, unde sperăm să obținem un rezultat pozitiv”, a declarat Cătălin Vulc, antrenorul lui CSU Atlassib Sibiu.

Per total, jocul Sibiului a părut mult schimbat în bine faţă de meciurile anterioare. S-a văzut o mai mare disponibilitate la efort şi un moral mai ridicat din partea jucătorilor, semne ce oferă speranţe pentru Final Four-ul Cupei României, ultima şansă de a trece în plan secund un sezon dezamăgitor, în care s-a ratat accederea în play-off. Competiţia va avea loc între 2-3 aprilie, tot la Piteşti, în Sala Sporturilor din Trivale, în timp ce adversarul sibienilor din semifinale va fi BC Mureş Târgu-Mureş.

Bojovic, “mână moartă”

Deşi au practicat un joc colectiv solid, sibienii au fost traşi mereu înapoi de căpitanul Bojovic, care a făcut un meci de-a dreptul jenant. Apatic şi fără orizont, obişnuit cu medii de 20 de puncte, căpitalul lui CSU Sibiu a marcat doar 9 puncte, în cele 39 de minute şi 55 de secunde petrecute pe parchet. În primele trei reprize a fost de-a dreptul inexistent. Cu doar două puncte, două recuperări şi patru pase decisive, sârbul părea din alt film, dar nu era înlocuit. Practic, la fiecare fază, CSU juca fără un om, ceea ce i-a îngreunat mult jocul pe ambele faze. Sârbul s-a trezit doar pe final de meci, când a marcat şapte puncte, prea târziu însă. 

Ceskovic a dat cu piciorul victoriei

După o partidă în care nicio echipă nu a reuşit să se desprindă la mai mult de cinci puncte, în final, sibienii au avut soarta meciului în mâinile lor. În mâinile lui Matija Ceskovic, mai degrabă. Înainte cu 56 de secunde, CSU se afla în avantaj, 74-73, iar croatul devenea responsabilul cu confecţionarea unei faze care avea menirea de a-i aduce victoria Sibiului, însă acesta a tratat cu nonşalanţă posesia. Ceskovic trimitea o “lumânare” între Lee şi Johnson, iar Fraseniuc nu ierta pe un contraatac fulger. Conturile nu erau însă încheiate, pentru că CSU mai avea la dispoziţie şase secunde şi pregătea o ultimă acţiune. Un ultim atac ce atârna din nou pe umerii lui Ceskovic, care făcea abatere de paşi şi năruia schema meticuloasă pusă la punct de Cătălin Vulc în time-out.

Christopher Lee, al nouălea “double-double”

Cea mai bună prestaţie din echipa sibiană a apărut în dreptul pivotului Christopher Lee. Din duelul unu la unu cu Milosevic, americanul a ieşit mai mult decât onorabil. Cu cele 19 puncte şi 16 recuperări, uriaşul de 206 cm a atins o nouă bornă în acest sezon: al nouălea “double-double” al sezonului. Încă din prima repriză se anunţa un astfel de deznodământ. În primele 10 minute, americanul avea deja 6 puncte şi 5 recuperări. Principalul său adversar, Milosevic, a izbutit şi el un “double-double”, după cele 13 puncte şi 20 de recuperări.

Performanţe: Lee (19 puncte, 16 recuperări şi 2 pase decisive), Ceskovic (13 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive), Hurd (11 puncte şi 4 recuperări), Calotă (9 puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive) Şi Bojovic (9 puncte, 3 recuperări şi 5 pase decisive), Păun (5 puncte şi 3 recuperări), Johnson (4 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive) şi Zyle (4 puncte şi o recuperare). 

foto: www.u-mobitelco.ro

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

eeeeee

Acum 6 ani

mai adauga si arbitrajele ,care in cel putin 7 meciuri i a arbitrat cu 2 regulamente ,si exemplu ,oradea ,pitesti ,ultimi cos valabil ceskovici +fault la lee ,trebuia ,s-a protestam si s-a faca memoriu la federatie ,cum au facut gorjeni lui ponta .vedeti cu cine este prieten simistru tari [ghita ,si sef la federatie unu paun ] si asta va spune totu ,de aia nu se mai duce nimeni la sporturi ,daca intra politicu in sport ,s-a le fie de cap la totii ticalosi care conduce sportu in tara noastra
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus