Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Constantin Chiriac, premiat la Gala Radio Romania Cultural

Directorul Teatrului Radu Stanca, Constantin Chiriac, scriitoarea Nora Iuga, actorul Mircea Albulescu, coregraful Gigi Căciuleanu şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român s-au numărat printre laureaţii celei de-a XV-a ediţii a galei Radio România Cultural, care s-a desfăşurat, luni seară, la Teatrul Odeon din Bucureşti.
De 15 ani, la fiecare sfârşit de lună martie, Radio România Cultural îi premiază, într-o gală a valorii şi a rafinamentului, pe cei care au performat în diferitele domenii ale culturii în anul anterior. Astfel, personalităţile care au avut realizări în diferite domenii ale culturii în anul 2014 au primit, luni seară, premii, dar şi aplauze la scenă deschisă, la cea de-a XV-a ediţie a galei Radio România Cultural, care s-a desfăşurat la Teatrul Odeon din Bucureşti. La eveniment au participat şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, şi preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.
S-au bucurat de aplauze îndelungi toţi nominalizaţii şi premianţii galei, dar au fost ovaţionaţi mai ales câştigătorii premiilor speciale: actorul Mircea Albulescu, care a obţinut Premiul de Excelenţă, coregraful Gigi Căciuleanu, care a primit Premiul Lux Mundi, şi compozitorul Dan Dediu, rector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti-150 de ani, căruia i-a fost înmânat Premiul "In memoriam Iosif Sava".
Pe lângă cele trei trofee speciale, în cadrul galei Radio România Cultural au fost acordate premii la nouă secţiuni.
La secţiunea "Proiecte culturale şi festivaluri", premiul a fost câştigat de Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, reprezentat de Constantin Chiriac, directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, fondator şi director al festivalului.
Astfel, premiul la secţiunea "Poezie" i-a revenit scriitoarei Miruna Vlada, pentru volumul "Bosnia. Partaj" (Editura Cartea Românească).
În ceea ce priveşte premiul la categoria "Proză", acesta a fost acordat scriitoarei Nora Iuga, pentru cartea "Harald şi luna verde" (Editura Polirom).
La secţiunea "Film", trofeul a revenit regizorului Alexander Nanau, pentru documentarul "Toto şi surorile lui".
Premiul la secţiunea "Teatru" a fost decernat lui Răzvan Mazilu, pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor "Cabaret" (montat la Teatrul German de Stat Timişoara) şi "West Side Story" (o producţie a Festivalului Naţional de Teatru).
Premiul la categoria "Arte plastice" a fost obţinut de artistul plastic Teodor Graur, pentru expoziţia "Nostalgia" (curator Raluca Voinea).
Premiul pentru "Muzică" i-a revenit violonistului Gabriel Croitoru, pentru Turneul Naţional "Vioara lui George Enescu la sate".
Premiul pentru "Educaţie" a fost obţinut de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, reprezentat de directorul său, Virgil Niţulescu, pentru organizarea "Atelierului de creativitate".
Pe de altă parte, premiul la secţiunea "Ştiinţă" a fost acordat lui Mircea Ignat, doctor în inginerie, pentru activitatea desfăşurată şi în anul 2014 în iniţierea tinerilor olimpici în cercetarea ştiinţifică şi calificarea acestora în competiţii internaţionale de prestigiu din domeniu.
Amfitrionii galei Radio România Cultural au fost Maria Balabaş şi Radu Croitoru, iar momentele muzicale au fost asigurate de Analia Selis, Răzvan Suma şi Mariano Castro.
Evenimentul a fost transmis în direct la Radio România Cultural şi pe www.radioromaniacultural.ro. TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrarea galei, pe 27 martie, de la ora 20.10.
Gala a fost realizată cu sprijinul Ministerului Culturii, iar Teatrul Odeon a fost partener al evenimentului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

@@@

Acum 7 ani

N-au avut pe cine premia decât pe cabotinul asta?!
Raspunde

@@@@

Acum 7 ani

Sifonarul asta ciudat nu umbla cumva creanga prin America sa faca praf banii sibienilor si sa stea la taclale cu barbara streisand?
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

De umblat creanga, cred că umblă, însă Barbra Streissand nu are timp de taclale cu toți nechemații!
Raspunde

adica

Acum 7 ani

Cei de la radio romania cultural imi povesteau cum acest SUBOM, numit Chiriac a facut presiuni, sa fie FITS premiat la ei. Pur si simplu este un BIZON, sau alt animal, fara bun simt, fara rusine. Se cere a fi premiat, chiar nu e rusine sa faca presiuni pt premiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus