Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
6°C

De la 1 aprilie Prefectura Sibiu va poate trimite pasapoartele noi acasa. Anuntul vine prin SMS

Prefectura Sibiu a anunțat luni că începând cu data de 1 aprilie 2015, pașapoartele simple electronice vor fi expediate la domiciliul sau reședința solicitantului, la cererea acestuia, prin serviciul de curierat rapid al Poștei Române.

Tariful de expediere a documentelor de călătorie este de 7,97 lei și se achită la primirea pașaportului.

”Solicitanții trebuie să-și exprime opțiunea, prin completarea formularului de livrare a pașaportului prin C. N. Poșta Română S.A., în momentul depunerii cererii pentru eliberarea pașaportului simplu electronic la ghișeul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, din cadrul Instituției Prefectului — Județul Sibiu”, se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

În ziua în care Poșta Română va prelua pașaportul emis de Direcția Generală de Direcția Generală de Pașapoarte, destinatarul va primi automat un SMS cu numărul documentului de transport (AWB) care va însoți plicul cu pașaportul și va fi informat că livrarea se va efectua prin Prioripost, serviciul de curierat rapid al Poștei Române.

În ziua livrării, destinatarul va fi contactat telefonic pentru a i se comunica mai multe detalii.

Dacă în termen de cinci zile lucrătoare de la primirea SMS-ului de notificare a livrării destinatarul nu este găsit acasă, pașaportul va fi returnat la sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Județean din raza de domiciliu / reședință a destinatarului.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Cristian

Acum 7 ani

da,da,da...... in loc sa astepti la coada la prefectura 10 minute vei sta o ora la coada la posta :)))). cum? pai vine postasu\', iti arunca in cutia postala o instiintare ca nu te-a gasit acasa si te asteapta la ghiseu unde o doamna care ti-ar putea acri muraturile dintr-o privire iti spune sa astepti ca are pauza....... continuati voi
Raspunde

tot Cristian

Acum 7 ani

abia acum am realizat.......am stricat pacaleala de 1 Aprilie .......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus