Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

PNL: Cerem alegeri anticipate!

Liberalii au reacționat după votul acordat în cazul senatorului Dan Șova și solicită organizarea de alegeri anticipate. ”Ceea ce s-a întâmplat, astăzi, este o sfidare a românilor, a justiției, a statului de drept. Astăzi, PSD și Victor Ponta au orchestrat, în dispreț total față de cetățenii României, o piesă nouă, de natură procedurală, cu aceeași intenție: blocarea justiției. E încă o lecţie prin care Victor Ponta ne arată că nu vom fi niciodată, nici noi, nici românii, egalii PSD”, susține copreședintele PNL Alina Gorghiu.
În consecință, liberalii vin cu propunerea organizării alegerilor anticipate. ”PNL cere alegeri anticipate pentru a da țării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate și un restart în relația dintre clasa politică și cetățeni, echivalent celui din noiembrie 2014. Analizăm în cel mai scurt timp soluţia şi pâghiile contestării la Curtea Constituţională a votului în cazul Dan Şova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD. Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi”, precizează Alina Gorghiu.
Cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu a trecut de votul senatorilor, fiind întrunite 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă", 5 abţineri, pentru aprobare trebuind 85 de voturi favorabile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Singura soluție viabilă

Acum 9 ani

ALEGERI ANTICIPATE!
Raspunde

vasiladi

Acum 9 ani

fiecare cu cererea lui eu cer parlament de 42 senatori si 150 deputati imunitate la nime de la portar la presedinte zofort!
Raspunde

Socialistul

Acum 9 ani

De acord ca avem un parlament umflat si ineficient dar inainte de alegerile anticipate, absolut necesare, este nevoie de modificarea constitutiei care sa limiteze numarul de parlamentari la maxim 300. Altfel daca maine am organiza alegeri anticipate ar insemna \" SCOALA-TE TU SA MA ASEZ EU\" Cu alte cuvinte am avea acelasi parlament superumflat in care ar pleca O PARTE DIN PARLAMENTARI SI AR VENI ALTII. Apoi trebuie interzisa candidatura celor cu dosare penale indiferent de stadiu in care se afla aceasta cercetare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus