Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Amatorism la Mondiale: Canada abandoneaza. Nationala Romaniei de minifotbal, cu doi sibieni in lot, accede direct in semifinale

Reprezentativa naţională a României de minifotbal, care îi are în componenţă pe sibienii Mircea Popa şi Gabriel Tănase, s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din SUA,  profitând de abandonul adversarei sale din sferturile de finală, Canada. Sfertul de finală era programat azi-noapte, la Tulsa, în Oklahoma, însă canadienii nu s-au prezentat la meci din cauza unui motiv care nu are ce căuta la nivelul unui Campionat Mondial: neînțelegeri cu organizatorii competiției mondiale în ceea ce privește costurile de deplasare între localitățile gazdă ale întâlnirilor.

Neprezentarea Canadei pune sub semnul întrebării anumite aspecte organizatorice ale competiţiei ce se desfăşoară în Statele Unite ale Americii.

Se poate remarca faptul că sfertul de finală Brazilia – Cehia, adjudecat azi-noapte de sud-americani, cu scorul de 7-3, a avut loc după ce naţionala Cehiei disputa ultimul său meci în faza grupelor, cu numai 19 ore înainte, la San Diego. Astfel că cehii au fost nevoiţi să se deplaseze spre Flint, în Michigan, pe când “Selecao” îşi asigura calificarea cu trei victorii, tocmai în Flint. Aceeași poveste s-a întâmplat şi în sfertul dintre Mexic – El Salvador, programat la Tulsa. În avantaj pentru mexicani după trei zile de pauză, dar în dezavantaj pentru echipa micuţului stat central american, care juca cu numai o zi înainte la San Diego, în ultima partidă din grupe. Rezultatul a fost pe măsură, 12-0 pentru mexicani.

România îşi aşteaptă adversara, pentru semifinale, din sfertul de finală dintre SUA – Germania, ce va avea loc în această noapte. Cealaltă semifinală le va pune faţă în faţă pe Brazilia şi Mexic.

Mircea Popa (26 de ani) evoluează la Juventus Sibiu (minifotbal), ȋn timp ce Gabriel Tănase (33 de ani) activează la echipa Marcă Ȋnregistrată Sibiu (minifotbal). Ȋn această iarnă, cei doi au fost ȋnregimentați și ȋn echipa de liga a IV-a din județul Alba, Euro Şpring.

Foto: sporttim.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus