Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

VIDEO Unul dintre cei mai mari pianisti rusi, Andrei Gavrilov, concerteaza la Sibiu

Ediția din acest an a festivalului național Serile Lipatti se deschide sub denumirea de Lipatti Evenings, reprezentând un proiect în sine, care presupune o serie de concerte, recitaluri și masterclass-uri, susținute de mari interpreți ai lumii.

Evenimentele vor avea loc la Ateneul Român și în alte importante săli de concert din țară, precum Sala Thalia din Sibiu.

Întregul proiect, care se derulează până la sfârșitul lunii aprilie 2016, stă sub semnul marii personalități a artei interpretative universale, legendarul pianist român Dinu Lipatti.

În această primăvară, invitatul de onoare al Serilor Lipatti 2015 (Lipatti Evenings) de la Ateneul Român este pianistul rus Andrei Gavrilov. În cadrul stagiunii Filarmonicii George Enescu, Andrei Gavrilov va interpreta în 30 aprilie și 1 mai Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 de Serghei Rahmaninov, în compania Orchestrei simfonice a Filarmonicii bucureștene și sub bagheta maestrului Horia Andreescu.

Prezența marelui pianist rus în Serile Lipatti se va încheia în 7 mai la Sala Thalia din Sibiu, prin susținerea concertului de Rahmaninov, împreună cu Filarmonica de Stat din Sibiu și dirijorul Gabriel Bebeșelea.

Partenerii evenimentelor din 30 aprilie, 1 si 7 mai sunt Filarmonica George Enescu din București și Filarmonica de Stat din Sibiu.

Concertul de la Sibiu va fi precedat de o scurtă introducere a muzicologului Saviana Diamandi. Biletele pentru concertul de la Sala Thalia din Sibiu pot fi cumpărate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Sibiu, telefon 0269/206508.

Prezența maestrului Gavrilov la București  și Sibiu se constituie într-un eveniment pregnant pentru întreaga viață muzicală a României.

Secțiunea internațională a Serilor Lipatti 2015-2016, denumită Lipatti Evenings, se constituie într-un proiect al programului „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus