Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Vom avea Targ de Pasti in Piata Mica. Cu produse traditionale, 12 casute si loc de joaca pentru copii

După ce organizatorul Târgului de Paști care s-a desfășurat în ultimii ani în Piața Mare a luat decizia ca anul acesta să nu mai programeze evenimentul, alți organizatori au venit cu inițiativa de a pune pe picioare proiectul unui alt târg, însă în Piața Mică și la dimensiuni ceva mai reduse.

Noul proiect se numește Târgul Tradițional de Paști din Sibiu și va debuta oficial în dimineața zilei de 3 aprilie. Amenajarea a început din această dimineață, în Piața Mică.

”Suntem la prima ediție și am avut această inițiativă după ce am văzut că organizatorul Târgului de Paști din Piața Mare nu a mai depus anul acesta proiectul pentru finanțare de la primărie. Am considerat că ar fi păcat ca un oraș precum Sibiul să nu aibă un astfel de eveniment”, a declarat Alexandra Dragoman, organizator al Târgului Tradițional de Paști din Sibiu.

În Piața Mică vor fi amenajate 12 căsute în care negustori vor comercializa doar produse tradiționale. În zona dinspre Casa Artelor va fi amplasat un loc de joacă pentru copii, unde un partener al evenimentului va pregăti diverse jocuri interactive pentru cei mici.

”Sibienii trebuie să știe că este tot un târg de Paști, dar cu alți organizatori, aflat la prima ediție, dar cu dorința ca în viitor să se dezvolte și să aducă în centrul Sibiului jocuri tradiționale din Mărginimea Sibiului”, a mai spus Alexandra Dragoman.

Târgul din Piața Mică va funcționa în perioada 3 – 13 aprilie, între orele 10:00 – 21:00.  

Programul oficial al evenimentului include jocuri pentru copii și cadouri, o expoziție realizată de elevii de la Liceul de Arte și un atelier de creație pentru cei mici, printre altele.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

@@@

Acum 8 ani

Felicitari omului, si sincer Piata Mica se preteaza mai bine pt un astfel de eveniment, e un cadru (aparent) mai intim, Piata Mare e un spatiu mult mai amplu, pt evenimente mari.
Raspunde

###

Acum 8 ani

Da... mai bine în Piața Mică... Dar să nu umfle prețurile ca la Târgul de Crăciun.
Raspunde

gag

Acum 8 ani

Eu zic sa fie moca produsele
Raspunde

Un sibian

Acum 8 ani

Normal ca acest targ este facut de familia .... Dragoman.... Desi au incercat multi , doar dna cu un tata celebru in spectacole a obtinut aprobare de a organiza targul in piata mica. Pacat.
Raspunde

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 8 ani

si cu parcarea cum ramane ?
Raspunde

profesor

Acum 8 ani

@5 studentii din valcea merg pe jos.. sau v-ati nascut in masini pe acolo??
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Felicitari sincere pentru initiativa, era pacat ca Sibiul sa nu fi avut Targ de Pasti. Ma bucur ca la anul cu siguranta Sibiul va avea 2 targuri de pasti,unul in P.Mare si unul in P.Mica. Superb!
Raspunde

alt sibian

Acum 8 ani

... la fel ca si in Targul de Craciun organizatorul (apropiat primariei ) subinchiriaza la preturi astronomice casuletele ?
Raspunde

alt sibian

Acum 8 ani

pacat ca, primaria nu inchiziaza direct producatorilor de produse traditionale un spatiu ci inchiriaza unor pseudo organizatori care inchiriaza la preturi astronomice . pacat. niciodata producatorii adevarati nu vor avea astfel acces in Piata Mare sau Mica ci doar apropiatii Primariei.
Raspunde

@9

Acum 8 ani

Corect....si sa nu uitam ca si Dragoman alaturi de chiriac&company face parte din manschaftul de sifonari penali ai sasului -presedinte!
Raspunde

raul

Acum 8 ani

as dori si eu sa pot participa la acest targ. sa inchiriez si eu o casuta pentru produse alimentare. daca ma poate ajuta cineva cu o informatie, sau la cine sa ma adresez. multumesc
Raspunde

Csandra

Acum 8 ani

Oricine este liber sa aplice pentru organizarea unui eveniment , fie el finanțat sau nu. Daca aveti dubii cu privire la faptul ca a mai dispus si altcineva cereri pentru ocuparea domeniului public in vederea organizării unui astfel de eveniment , as vrea sa vad aceasta inițiativa. Si atunci se poate comenta cu argumente , de ex ca din x cereri s-au aprobat unele care ar fi preferențiale , dar daca doar comentați la aceasta postare pur si simplu din invidie atunci faceti-o in continuare. Eu nu cred ca in cadrul Primăriei Municipiului Sibiu s-au depus mai multe solicitări in acest sens, si daca s-au depus , haideti sa vedem care sunt. Daca exista logistica necesară pentru realizarea unui astfel de eveniment , cu atat mai mult cu cat nu a fost finanțat , ar trebui apreciat nu comentat la modul la care unii o fac pur si simplu din frustrare. In plus , cei care comentati fara vreo justificare anume , de ce nu ati depus solicitări in acest sens? Un om inteligent aduce argumente ca sa poată justifica o cauza ! De persoane ca voi e plină lumea , daca am pleca urechea la toate frustrările voastre si aluzii răutăcioase nu am mai face niciunul evenimente in acest oras. Așadar , domnilor indiferent de aberațiile pe care le rostiți , evenimentele vor continua ! Nu va înceta nimeni sa faca ceea ce ii place doar ca se trezesc câțiva ca voi sa comenteze aiurea
Raspunde

mml

Acum 8 ani

Felicitari pentru initiativa, nu bagati in seama toti carcotasii care scriu comentarii doar de dragul de a scrie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus