Luni,
12.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Bursierii SoNoRo Interferente si maestrii lor concerteaza in premiera la Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu prezintă cinci muzicieni consacrați ai scenei internaționale în concert alături de bursierii SoNoRo Interferențe.

Pianista britanică Diana Ketler, profesoară la Academia Regală de Muzică din Londra, pianistul leton Janis Maleckis, profesor la Academia de Muzică din Riga, violonistul rus Roman Mints, directorul Festivalului „Homecoming” din Moscova, violistul român Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo și violoncelistul german Alexander Hülshoff, profesor la Academia de Muzică din Essen și directorul artistic al Fundației Villa Musica, sunt maeștrii și partenerii de scenă ai tinerilor bursieri în cadrul acestei premiere muzicale în Sibiu.

SoNoRo Interferențe sărbătorește deja al nouălea an de existență. Unul dintre scopurile sale este crearea, pe termen lung, a unei elite muzicale, pentru continuarea demersului Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene.

Anul acesta, printr-un parteneriat inițiat împreună cu fundația germană Villa Musica, bursierii români SoNoRo Interferențe și bursierii germani au avut ocazia de a participa la un prim workshop, organizat în Castelul Engers din Neuwied. Trei dintre bursierii Fundației Villa Musica vor concerta alături de colegii lor, bursieri ai programului SoNoRo Interferențe, la Sibiu. Tinerii muzicieni care vor urca pe scena Sălii Thalia pe 18 aprilie sunt: Marcel Lazăr (pian), Victor Andrei Părău (pian), Ilinca Forna (vioară), Elvira van Groningen (vioară), Alexandru Marian (vioară), Iulia Cazacu (violă), Fernando Arias Para (violă), Horațiu Ludușan (violoncel), Adrian Precup (violoncel) și Sebastian Lastein (clarinet). Programul concertului cuprinde piese de Josef Suk, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonín Dvořák, Jean Sibelius și Claude Debussy.

Concertul de la Sibiu este organizat în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, marcând începutul colaborării festivalului cu platforma culturală SoNoRo. Parteneriatul cu FITS nu este primul de acest fel pentru SoNoRo, festivalul având un îndelung istoric alături de TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, precum și împreună cu alte manifestări culturale din România și nu numai: Festivalul de film românesc Making Waves din New York, SUA, Festivalul de muzică de cameră Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, Festivalul din Spoleto, Italia, și alte festivaluri din Israel, Anglia, Letonia, Slovenia sau Japonia.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 aprilie 2015, de la ora 19:00, pe scena Sălii Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu. Biletele pentru concertul din 18 aprilie sunt disponibile prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro, precum și în seara evenimentului, la intrarea în sala de concert. Prețul unui bilet este de 20 de lei, respectiv 10 lei, pentru elevi, studenți și pensionari.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus