Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
7°C

Incepe recensamantul traficului rutier: drumarii vor numara de la biciclete, pana la TIR-uri si carute

Opt puncte de contorizare a traficului rutier vor deveni funcționate din prima zi lucrătoare a săptămânii viitoare, atât pe drumurile naționale, cât și pe cele județene. Din aceste puncte, reprezentanții Drumurilor Naționale Sibiu și ale autorităților locale vor participa la recensământul traficului rutier, recensământ care va fi efectuat în toată țara. Ultima oară, un astfel de studiu a mai fost efectuat în 2010, atunci când județul nu avea niciun metru de autostradă funcțională, iar municipiul reședință de județ era sufocat de traficul de tranzit, în lipsa unei variante ocolitoare.
”Înregistrările de trafic se desfășoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie și două zile în luna noiembrie. Recensământul traficului rutier se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00”, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, într-un comunicat de presă.
Pe teritoriul județului Sibiu, astfel de puncte de înregistrare a valorilor de trafic vor funcționa la Bradu, la Arpașu de Jos, pe autostradă în spațiile de servicii de la Cristian sau la intrarea în Sibiu dinspre Cristian, de exemplu.

  • Menționăm că recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o data la cinci ani și are drept scop  determinarea repartiției și evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeaua de drumuri publice interurbane din România și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Astfel, vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete și motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete și autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane și derivate cu două, trei și patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă și vehicule cu tracțiune animală”, comunicat CNADNR


”Aveam” și peste 30.000 de mașini pe zi

La recensământul efectuat în 2010, indicatorii de trafic pe porțiunea dintre Veștem și Apoldu de Sus indicau cele mai mari aglomerații în perioada lunilor iulie – august, când pe această porțiune unde DN1 și DN7 se suprapun puteau fi numărate și 35.000 de mașini pe zi. ”Media” s-a stabilit undeva la 30.000 de mașini aflate în trafic în fiecare zi, luna cu cel mai mic trafic fiind noiembrie: între 17.000 și 21.000 de mașini erau înregistrate în trafic în fiecare zi.
De atunci, pe teritoriul județului Sibiu a fost pusă în funcțiune o autostradă cu o lungime de 55 de km, între Șelimbăr și Miercurea Băi, de unde autostrada continuă până la Deva.
 

  • ”Efectuarea înregistrării circulației rutiere pe rețeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier și înregistrări manuale, pe formulare. Pe întreaga rețea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pe rețeaua de drumuri naționale și 2.390 posturi pe rețeaua de drumuri județene și comunale”, comunicat CNADNR

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

adiarc

Acum 9 ani

adevaru e ca sibienii o sucge cel mai bine
Raspunde

doru

Acum 9 ani

si tu lighioana travestita la totii sibieni ,ai ce suge aurolacule ,si mare smecher care te pretinzi
Raspunde

@1

Acum 9 ani

O sugi tu frustrat ofticat, nu te-o intrebat nimeni de vorba, te apuci de jignit din senin, potaie
Raspunde

@adiarc

Acum 9 ani

Tu nu poți fi sibian pt. că ești agramat, vorbești și scrii cu dezacorduri. Ești vreun oltean venit la Sibiu în căutarea unui post de șef? Mai întâi, fă-te chelner, sa servești sibienii, apoi mai vedem...
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ăla nu e adiarc, e o clonă nenorocită.
Raspunde

xyz

Acum 9 ani

Inca un articol scris, aruncat pe site si uitat :( . Mai adormitilor de la redactie, nu exista nimeni care sa verifice comentariile la articolele postate? Sa va fie rusine, jurnalisti de fotolui ce sunteti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus