Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Tabara de creatie in Muzeul Astra

În aceste zile, 13 elevi şi profesori din Republica Moldova se află în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului într-o tabară de creaţie, în care pictura ocupă rolul principal. Ei vin de la Liceul Academic de Arte Plastice ,,Igor Vieru” din Chişinău şi sunt pentru al treilea an consecutiv la Sibiu. Concret, tinerii artişti pictează pe pânză şi şevalet monumentele de patrimoniu expuse în Muzeul Astra.

,,Este un atelier practic pe care noi îl tratăm cu multă seriozitate. Ne inspiră cultura şi tradiţia de aici din Muzeul Astra, dar şi frumuseţea şi blândeţea acestor monumente. Vom analiza toate picturile realizate de elevii noştri la Chişinău, iar cele mai bune lucrări le vom trimite în expoziţii de prim plan. Nu cu mult timp în urmă am avut lucrări expuse în Bucureşti la Academia de Artă”, a declarat Alexandra Clapatiuc, profesor de pictură la Liceul Academic de Arte Plastice “Igor Vieru” din Chişinău.

,,Hostelurile Diana 1 şi 2 din Muzeul ASTRA dispun de 70 de locuri de cazare, structurate pe camere cu 1,2,3,4 si 6 locuri. Avem aici şi o sală grandioasă de conferinţe cu un numar de 120 de locuri. Pe lângă toate acestea, locul este prielnic organizării unor activităţi tematice în aer liber pentru grupuri de tineri şi nu numai. Anual sunt organizate aici programe culturale, team building-uri, coferinţe, simpozioane, expoziţii şi ateliere de creaţie cu participanţi din ţară şi din străinătate”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al C.N.M. ASTRA.

Pictorii adolescenţi din Republica Moldova au între 15 şi 18 ani. Ei sunt cazaţi la Hostelul Diana din Muzeu şi vor rămâne aici până în 23 aprilie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus