Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Intalnire "made in Sibiu" la Palatul Cotroceni

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit oficial ieri la Palatul Cotroceni pe rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Întâlnirea a avut loc în cadrul unei ședințe pe tema învățământului românesc, Ioan Bondrea fiind și vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor din România.

„Președintele Klaus Iohannis a subliniat, încă odată, totala disponibilitate privind schimbarea fundamentală a sistemului de educație din România“, a declarat rectorul Ioan Bondrea, la finalul întâlnirii.

Discuțiile dintre reprezentanții CNRR și președintele Klaus Iohannis au abordat aspecte esențiale ale viitorului învățământului românesc: locul și rolul universităților în strategia de dezvoltare a României, necesitatea asumării unui nou pact pe educație și definirea unei noi legi a educației, autonomia universitară și finanțarea sistemului de educație din România.

Ioan Bondrea a subliniat, alături de ceilalți rectori, necesitatea definirii educației ca interes național prioritar și a subliniat necesitatea elaborării unei legi a învățământului superior din cadrul sistemului.

Foto: Administrația Prezidențială

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

......

Acum 8 ani

........
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

putea sa aleaga si d-nul presedinte o universitate reprezentativa...ULB e mai pe la urma...
Raspunde

@2

Acum 8 ani

Se vede ca esti sibian. Cat de idiot poti fi daca tu ai crezut ca Presedentia invita la consultarile cu CNRR ( Consiiul National al Rectorilor din Romania) numai pe Rectorul ULBS. Voi chiar aveti creier de oaie in orasul Sibiu. Majoritatea dau vina pe Johannis dar vina este a sibienilor care nu isi vad locul in societate. Pai cum bai prostie nu invita Clujul , Bucurestiul , Iasul si il cheama doar pe taica Bondrea si voi chiar credeti asta? E clar vina nu este alui Johannis este a voastra sunteti o adunatura de netoti incurabili!
Raspunde

Eleva

Acum 8 ani

Bine ca aţi vorbit de învăţământul românesc şi nu faceţi nimic.Veniţi la Sibiu şi vedeţi că unele licee trebuie mutate neapărat că sunt scoşi afară de către biserică.Elevii,profesorii şi părinţii protestează din cauză că un liceu poate să nu mai existe,iar elevii sunt foarte revoltaţi.Voi trebuie să sprijiniţi şcolile,pentru a avea educaţie.
Raspunde

@3

Acum 8 ani

Cit de idiot trebuie sa fii sa nu vezi ca la chioscurile voastre de diplome de la cluj, bucuresti, , iasov n-ati scos nimic sau aproape nimic dupa zeci de ani de activitate, in care sau investit bani cu nemiluita, voi chiar aveti creier de oaie. In afara de citiva medici, nema masini, tehnologie, roboti, aeronave, aplicatii practice in ridicarea nivelului de trai a populatiei.In afara de birocrati si lipitori la banii publici, total inutili intr-o economie de piata, n-ati produs nimic. Ba, vina este a voastra care nu va vedeti locul in societate, pai bai prostie , invita pe taica Bondrea pentru ca ULBS da cele mai multe premii in robotica si da cei mai buni oameni de afaceri ai tarii, vina nu este a lui Johannis , este a voastra, sunteti o adunatura de netoti incurabili, care n-ati produs nimic util ptr. progresul societatii, se vede unde este tara. La chioscurile voastre de diplome, n-ati produs decit paraziti la banul public avantajati de legile ticaloase pe care vi le-ati promovati intre voi pe spatele oamenilor care produc prosperitate in aceasta tara si care sunt din ce in ce mai putini deoarece oamenii prefera sa emigreze decit sa mai care in spate cohortele de inutili pe care le scot chioscurile voastre de diplome.. Ptr. societatile comerciale ale Sibiului, nu mai angajati absolventi de la chioscurile de diplome ale altora care in decursul existentei lor si-au demonstrat cu virf si indesat inutilitatea, au produs......... varza a la cluj, eficienta lor se vede, 0 barat. Angajati absolventi ale universitatilor sibiene care inca o data isi demonstreaza valoarea exceptionala si care au dat oameni de frunte ai tarii si pe care altii sau grabit sa-i defaimeze, saboteze si falimenteze. Impotriva acestor gasti de sabotori trebuie sa se dea legi in regim de urgenta, luati la intrebari si bagati dupa gratii toti care au sabotat si atentat la afacerile sibienilor, toata aceasta gasca de mafioti trebuie scoasa la suprafata, sibienii n-au facut afaceri cu statul si din bani publici asa cum ati facut voi .
Raspunde

lege

Acum 8 ani

Trebuie data in regim de urgenta si o lege a proprietatii intelectuale, nu se poate asa ceva, tot ce face Sibiul copiaza in regim de urgenta toata tara si in timp ce Sibiul e sabotat, stopat si se duce o campanie de defaimare inpotriva lui, vin copy paste cu copia pusa in practica la ei avantajati de media si legile ticaloase din aceasta tara si care dilueaza si falimenteaza tot, plus ca exista o gasca anume formata care denigreaza si saboteaza tot ceea ce reprezinta produs sibian. Multe fabrici au fost furate din Sibiu si relocate la altii fara sa fi platit licenta, pur si simplu furate ca asa io invatat comunistii iar in Sibiu falimentate.Io stiu ca in Franta e un singur festival de film la Cannes, care e numai acolo, nu in toata Franta, in Italia un festival de muzica la San Remo si numai acolo, nu in toata Italia. La noi cum face Sibiul ceva toti copy paste din tara face se grabesc sa saboteze si falimenteze la Sibiu ca sa faca la ei dupa care duce in derizoriu tot dupa care ajunge un fis. Face Sibiu turneu de fotbal in sala, al doilea an face toata tara dupa care ajunge la toti un fis, participa Sibiul la cele mai atractive destinatii turistice ale lumii pe care il si cistiga, al doilea an participa toata tara dupa care promotorul demersului renunta datorita acestui fapt si care e luat la intrebari de lumea civilizata totul transformindu-se intr-o circarie pe plan mondial si la care autorul lui renunta. Sibiul dezvolta unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru ale lumii, acum toti fac tam tam ca fac festival de teatru ca sa duca totul in derizoriu, sa falimenteze festivalul sibian asa cum s-o incercat de multe ori si care da o nota de circari pe plan international. La Sibiu a fost elaborat un plan de dezvoltare a aeroportului gindit de dl Bottesch care acum face pui la cluj s.a. Asa ceva trebuie sa inceteze o circarie si o cacialma continua si stopata printr-o lege de intiietate intelectuala.
Raspunde

@5@6

Acum 8 ani

Tu esti absolvent ULBS ? Caci cam asa se arata. Cinste ULBS cu asemenea absolventi!
Raspunde

@5,6

Acum 8 ani

Iar o iei pe aratura cu tampeniile,sabotajele si deconcentratele?mai schimba dreaq placa ...pana nu devii iremediabil...de prost...rezerve de xanax mai ai?:))))))))))))))))))
Raspunde

adevarul.

Acum 8 ani

O facut Sibiul pietele pe piatra cubica si cu squar de scurgere a apei pe centru strazii, toata tara face piete pe piatra cubica si squar de scurgere a apei pe centrul strazii, ba sunteti comicii comicilor, aia care culmea va credeti destepti desteptilor si care nu stiti nimic, decit sa copiati tot ce face Sibiul deoarece nu va duce capul la nimic.
Raspunde

@7,8

Acum 8 ani

Voi sunteti pe aratura, aceeasi placa de ani de zile, n-ati venit o data cu o idee constructiva, ba stiti care e adevarul, sunteti pe nicaieri..........suferiti de prostie cronica. Normal, deconcentratele inapoi, nu tinem hirciogi parazitari pe banii nostri in alte zone, care culmea tupeului isi mai aroga si functii de sefi dictatoriali cu functii de decizie, indreptati impotriva sibienilor.
Raspunde

Nemilosu

Acum 8 ani

Sunteti toti niste romani prosti. Si aia care va dati sibieni si aia care stiti orarul Atlassib si Dacos. Ba, se vede ca juma\' de tara e afara, voi astia ce va certati aici sunteti looseri iremediabili. Tre sa plec si eu in Vest, ca de astia ca voi ma lovesc si in trafic si pe la ghisee si birouri. Tre sa mergi kilometri intregi cu masina sa mai intalnesti cate un om destept si de bun-simt. Manca-var bozgorii sa va manance, ma pish pe voi :-)
Raspunde

jardel

Acum 8 ani

baitu ala cu frustrarea in singe ,oameni tu nu observi ca ce se intimpola la sibiu seara dimineata este sport national de copy -paste ,ba ala cu clasificarea fabricilr de diplome de la catuinele voastre ,chioscuri de diplome ,unde este tehnologia si aparatura romineasca de performanta ,a-ti scos sute de mii de ingineri ,matematiceni analisti economici ,si tot ce vine tehnologie este tot de la ,japonezxi ,nemti ,americani ,coreeni de sud etc ,undeeste ce a produs creierile voastre specialistilor la noi in tara se traieste cum traiau strabuni strabunilor nostri acum 300 de ani ,si stai blind ca va chema la consultari si pe ai vostri ,astept mai am rabdare s-a vad o masina construita in totalitate de mari specialisti de la marile universitati ,din cluj ,bucuressti ,iasov ,timisoara etc ,la timisoara am o retinere ,a scos celebru ,lastun .cu motoras de parbriz ,baio masine s-a umble in toata lumea ,precum ,toyota ,bmw,audi,mertane ,si alte bijuteri pe roti nu gargara si maculaturta inutila
Raspunde

hi, hi

Acum 8 ani

Bombă ! Iohannis cheamă partidele la consultări în legătură cu prezenţa portretului său în şcoli. ***www.criterii.ro/index.php/en/national/13039-bomba-iohannis-cheama-partidele-la-consultari-in-legatura-cu-prezenta-portretului-sau-in-scoli
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus