Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Prefectul judetului merge sa pedaleze alaturi de Principele Nicolae. Cine mai vine?

Ovidiu Sitterli, prefectul județului Sibiu, a anunțat vineri că va merge să pedaleze la sfârșitul săptămânii alături de Alteța Sa Regală, Principele Nicolae al României. Principele vine duminică la Sibiu cadrul unui tur ciclist al țării, scopul acțiunii find acela de a strânge donații pentru a crește gradul de alfabetizare în România.

Prefectul va întâmpina, la ora 12:30, plutonul de ciclişti la limita municipiului Sibiu (sensul giratoriu de la intersecţia DN1) şi va parcurge alături de cei opt biciclişti traseul: Şoseaua Alba-Iulia - str. Malului - Piaţa Cibin - str. Turnului - str. Faurului - Pasajul Podul Minciunilor - Pasajul Turnul Sfatului - Piaţa Mare.

”Pentru buna desfăşurare a evenimentului cicloturistic care se va desfăşura pe raza judeţului Sibiu, în perioada 26-28 aprilie, Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, împreună cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi „General de brigadă Dumitru Rasty” al Judeţului Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova au stabilit măsurile necesare, în considerarea prevederilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

Toți cei care doresc să pedaleze alături de principe au fost invitați să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în toate orașele mari, precum:  Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța.

"Cei care nu practică acest sport și doresc să se implice pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură 'Cărțile copilăriei', prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate", precizează Asociația Curtea Veche, organizator al turului.

"53,3% dintre români au probleme de alfabetizare și, prin urmare, scopul 'Cărțile copilăriei pe bicicletă' este să obținem susținerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel național. Educația este o investiție în viitor, iar prin intermediul donațiilor și a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le șansa pe care fiecare dintre ei o merită" -  declară principele Nicolae al României.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

maria

Acum 7 ani

super tare.Putem participa si noi ?
Raspunde

@1

Acum 7 ani

tu nu sti sa citesti fa!
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Ma bucur ca prefectul si celelalte notabilitati isi liciteaza locul in pluton pana castiga. Bine ca s -a terminat cu sistrmul medieval al privilegiilor. Sa platiti bine ! 10 Mai - sarbatoare nationala. Stire incorecta sau doar necomentata ?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 7 ani

Titulatura \'\'principele X al României\'\' intra in conflict evident cu starea de alfabetizare a celorlalti(46,7%).Inprivinta preferintelor culinare ale celorlalti,nu ma pronunt:gusturile nu se discuta!Privitor la faptul ca trebuia sa afle dl. Sitterli de procente din surse externe,iar nu ma pronunt pentru ca nu-mi place sa fiu cenzurat(****..).Oricum,laba.. pardon, bicicleala placuta,da\'nu cititi in timp ce bicicliti si,mai ales,nu uitati ca accesul biciclistilor in sensurile giratorii e interzis de pe vremea regelui Ferdinand.Auzi colo:eveniment cicloturistic!Da pe Drumul Presedintelui de ce nu va dati?
Raspunde

@4

Acum 7 ani

ba till dute si fa-ti un control la spitalul numarul 2, ce tot aberezi acolo!!! ia-l si pe fustratul de josepe cu tine .
Raspunde

@@@@

Acum 7 ani

felicitari till,dragut comentariu
Raspunde

@@@6

Acum 7 ani

dilu tilu te lauzi singur!!!
Raspunde

@7

Acum 7 ani

Da,da....de pe proxy se lauda Eulenspiegelu\"asta destept...de da in gropi!!!:))))))))))))))))
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 7 ani

@8:Te vad om citit,cu carte.Cum eu nu stiu raspunsurile,iti pun doua intrebari:1 Dupa ce se aduna purcoiul de bani ,unde se vor tipari cartile?La Poligrafie?2Cam ce fata crezi ca face Printul daca-l intrebi de Alexandru Mitru sau Petre Ispirescu?Lunga,lata sau zimbareata?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus