Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cum vom avea un parlament si mai slab

Anul viitor, în toamnă, vom avea din nou alegeri parlamentare. Cel mai probabil, vom avea parte de vot pe listă, așa cum am avut pe vremea când deputați de Sibiu erau Ruxandra Jipa (cea care l-a miruit pe Dan Șova), Sorin Pantiș (fost ministru al Comunicațiilor, condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pentru măsluirea unor privatizări), Radu Podgoreanu și alții ca ei. Adică trimiși de la București să umfle listele partidelor de pe primele poziții. Iar sibienii i-au validat cu ștampila. 
Votul uninominal și-a arătat și el lipsurile. Din cauza voturilor masive acordate USL, avem un parlament supra-aglomerat și tot nu ne-am scăpat de trimișii Bucureștiului. Îl avem acum exemplu pe Sorin Ilieșiu.
Există însă o propunere care e ignorată de toată lumea: omul de rând să voteze de pe lista unui partid politic, o singură persoană. Ar urma să intre în parlament doar oamenii cu voturi adevărate, reale.
Nu se poate aproba o astfel de propunere dintr-un motiv foarte simplu: partidele nu vor competiție internă. Cum ar fi o competiție electorală între Ioan Cindrea și Adrian Besoiu, de exemplu? Sau între Raluca Turcan și Mircea Cazan?  Cine ar finanța campaniile din cadrul partidului? Iar miza uriașă de a întocmi o listă electorală ar fi eliminată. Lista finală ar fi scrisă de electorat. Deci nu se poate așa ceva.
Se poate să avem doar alegeri și liste precum cele de la Parlamentul European. Lista consoartelor trimise la Bruxelles s-a înmulțit la sfârșitul săptămânii trecute cu încă o persoană: Claudia Benchescu. Ea s-a căsătorit cu Mihai Voicu, vicepreședintele PNL, și a ridicat la patru cifra nevestelor de politicieni trimise de pe liste direct la Bruxelles. După Daciana Sârbu, Ramona Mănescu și Adina Vălean, soția fostului președinte PNL, Crin Antonescu.
Cum vor convinge oamenii să meargă la vot: aveți încredere în lista propusă de mine? Dar în tine cine mai are încredere?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

Mai exista o posibilitate,dl Bratu:\'\'omul de rând\'\' nu voteaza.Nu-i obligat,dar are dreptul sa voteze.Are si dreptul de a nu vota.Cind Bucurestii l-au trimis pe Iliesiu,n-ati sarit \'\'de***in sus\'\',desi era pe toate panourile publicitare din Sibiu.Atunci ati tacut,dl Bratu(daca ma insel si n-ati tacut,n-ati fost contra ci dimpotriva)!Probabil presa locala nu va avea nicio rectie daca PNL nu va avea candidat propriu la Primaria Sibiu,ca-n ultimii ani.
Raspunde

bine ca esti tu MORAL domnule Bratu

Acum 8 ani

Cand te platea Ariton ....nu-ti miroseau banii... a Marginime?
Raspunde

TEUTONICUS

Acum 8 ani

In politica circula urmatorul slogan; TROACA ramane aceiasi doar PORCII se schimba
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus