Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mai sus de locul doi, intotdeauna: “Voiam aurul national la toate probele"

Jucătoarea de tenis de masă Andreea Dragoman, legitimată la CS Romgaz Mediaș, ȋși menține supremația ȋn țară la categoria sa, juniori II, probă pe care o domină cu o ușurință dezarmantă ce le face pe adversarele sale să pară fără reacție ȋn fața unui joc căruia nu-i poți găsi vreun cusur. Prezentă weekend-ul trecut la Campionatul Național de juniori II de la Bistrița, cea mai bună sportivă a judeţului din 2014 a ȋnnodat șirul rezultatelor pozitive, reușind să-și ȋmbogățească colecția de medalii cu ȋncă trei.

După ce ȋn urmă cu o săptămână a impresionat pe tărâm francez - la Open-ul de la Metz (medalie de aur la dublu și argint pe echipe cu naționala României), talentata sportivă și-a respectat blazonul și la Naționale, unde și-a repurtat medaliile de aur la individual și la dublu mixt (pereche cu Rareș Sipoș), ȋn timp ce la dublu fete a terminat pe locul secund, alături de colega sa Tania Plăian.

 

11154857 1647156312186210 2461804814305971697 o

 

A fost un concurs în care m-am luptat pentru o medalie cu colegele mele din lotul naţional al României şi sunt foarte fericită că sunt campioană naţională. A fost obiectivul pe care mi l-am propus şi sunt mândră că l-am îndeplinit. Îmi doream să câştig medalii de aur la toate probele, însă am reuşit două de aur şi una de argint. La dublu mixt am reuşit împreună cu Rareş să câştigăm pentru a doua oară titlurile de campioni naţionali”, mărturiseşte Andreea Dragoman, pentru Turnul Sfatului.

 

11139997 822304541198684 6098316735559995231 n

 

Andreea Dragoman are un debut de sezon fără cusur, presărat cu rezultate de pus ȋn ramă pentru orice sportiv care îşi impune o ştachetă cât mai ridicată.

La ȋnceputul anului, Andreea a participat la top 12 juniori I, terminând pe poziția secundă, cu nouă victorii și două ȋnfrângeri (2-3 cu Trifu Bogdana - la capătul unui meci ȋn care a revenit de la 0-2, dar a cedat ȋn setul decisiv, și 1-3 ȋmpotriva campioanei europene ȋn exercițiu, Adina Diaconu, pe care a condus-o cu 1-0 la seturi). 

Apoi a zburat peste mări și țări pentru a trăi o experiență dătătoare de speranță - prima pe un alt continent, iar "Bahrain Open Junior & Cadet" a făcut-o să exclame: "A fost cea mai frumoasă experiență a mea". Printre asiatice, tânăra speranță a tenisului de masă românesc a urcat pe cea mai ȋnaltă treaptă a podiumului la concursul pe echipe cu lotul echipei României și la competiția de individual cadeți, ȋn timp ce la dublu juniori a luat argintul.

Ȋn luna martie, Andreea a avut șansa să arate că este cea mai ȋn formă cadetă, drept urmare a dominat autoritar ȋntrecerea top 12 cadeți.  

Foto: Pagina de Facebook a sportivei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus