Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Vine vara. Cate stranduri au salvamari?

Profesorul de înot Adrian Gînju, fost campion național la înot și component al Echipei Olimpice Române în anii 1970, atrage atenția sibienilor care vor merge vara aceasta în ștrandurile din zona Sibiului că toți administratorii de bazine sunt obligați să angajeze salvamari autorizați care să supravegheze piscinele. Deși există chiar și o lege în acest sens, ea este privită mai mult orientativ. Iar pentru cei interesați să devină salvamari autorizați și să lucreze inclusiv în străinătate, Adrian Gînju spune că este printre puținii din țară care organizează cursuri omologate internațional.

”Eu vreau doar să atrag atenția asupra legii, în rest nu oblig pe nimeni. Cursurile pe care le organizez eu își propun să-i învețe pe cei interesați tehnicile profesionale necesare pentru prevenirea înecului. Sunt tehnici care se aplică atât în apă cât și pe uscat, incluzând aici și măsurile de resuscitare. Cursul este omologat și autorizat, iar diploma pe care absolvenții o primesc la final este recunoscută pe plan internațional. Este o diplomă valabilă inclusiv pentru cei care vor să lucreze apoi ca salvamari pe mare, bazine, râuri, lacuri sau parcuri de distracție acvatice. Sunt sigur că împreună putem salva o viață”, a declarat Adrian Gînju.

Gînju are peste 30 de ani experiență în domeniu și este instructor de înot și salvamar profesionist format de Crucea Roșie Americană. Cei interesați găsesc mai multe detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

cozma

Acum 8 ani

bine ca au avut la olimpia cand a murit fetita aceea
Raspunde

Da\'chiar

Acum 8 ani

A murit fetița aia care a căzut de la trambulina?
Raspunde

dw

Acum 8 ani

cate stranduri sunt la SB?
Raspunde

dw

Acum 8 ani

daca ar avea Multiplex
Raspunde

ttt

Acum 8 ani

Multiplexu unde-i multiplexu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus