Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Ultima parte a campaniei pentru restaurarea Palatului Brukenthal: "Nici ferestrele nu mai izoleaza, in iarna a inghetat un calorifer in zona fatadei deteriorate"

Luna mai este ultima lună în care se va mai desfăşura campania White Palace - Dark Story de la Palatul Brukenthal, care cuprinde cel de-al treilea modul tematic privind starea de conservare a faţadei secundare a clădirii.

Astfel, petiţia pentru restaurarea Palatului Brukenthal poate fi semnată online pe site-ul muzeului www.brukenthalmuseum.ro sau la sediile Muzeului Naţional Brukenthal. Până în 3 mai, petiţia lansată în 1 martie 2015 pentru restaurarea Palatului Brukethal, înregistra 10.176 semnături, dintre care, estimează managerul muzeului, Sabin Luca, doar aproximativ 10% aparţin sibienilor.

“Cred că şi datorită faptului că Sibiul este un oraş de provincie numărul sibienilor care au semnat petiţia este de aproximativ 10%. După 31 mai o să facem o analiză mai amănunţită a celor care au semnat şi atunci o să vă pot spune mai multe. Dar numărul sibienilor care au semnat este mai mic decât mă aşteptam eu, ca persoană”, a declarat Sabin Luca.

Restaurarea faţadei secundare este un proiect care ar trebui să continue după restaurarea faţadei principale, care a fost refăcută în 2007. Potrivit estimării făcut în cadrul proiectului realizat de Muzeul Brukenthal în urmă cu opt ani, reparaţiile la faţada secundară ar costa în jur de 160.000 euro.

“Acum două săptămîni Poliţia Locală ne-a notificat că trebuie să facem ceva că e pericol de accidentare pentru cei care trec pe lângă faţada secundară. Trebuie să recunoaştem că situaţia e destul de grea la această a doua faţadă. Sunt desprinderi de tencuială destul de mari, ferestrele nu mai izolează în acea zonă, iarna trecută a îngheţat caloriferul într-o cameră cu fereastra în această faţadă. Şi dacă ne gândim că pe acolo e un gang obligatoriu de trecere folosit de sibieni şi de turişti, trebuie să ne punem un semn de întrebare”, a mai spus managerul muzeului sibian.

Activităţi în cadrul campaniei cu un zugrav şi o supraveghetoare

Muzeul Naţional Brukenthal a participat la prima ediţie a Târgului European al Castelelor, găzduit de Castelul Corvinilor, cu un stand al campaniei. Atracţia principală a constat în prezentarea celor două costume (Sophia şi Samuel von Brukenthal) realizate şi donate de designer-ul Alexandru Nicolae. Au fost oferite informaţii despre campanie, iar în cadrul târgului s-au strâns 822 de semnături pentru Campania Muzeului Brukenthal.

„Să vă spun o parte foarte interesantă a acestei povesşti: am ajuns cu personalul din muzeu la un nivel atât de jos, că sunt posturi pe care nu se pot face angajări, alţii pleacă şi aşa mai departe, încât am fost nevoiţi să trimitem la târgul din Hunedoara pe un zugrav al muzeului, costumat în baron şi o studentă în anul I la Istorie care este la noi ca supraveghetoare”

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

12 comentarii

che guevara

Acum 7 ani

Dacă muzeul ar avea un director așa cum ar merita, la acest moment trebuia sa fi accesat fonduri așa cum, de exemplu, a făcut Muzeul Astra, care , a accesat 3500000 euro, bani nerambursabili pe granturi , plus laboratoare la standarde internaționale. Pana nu se schimbă directorul Sabinus nu se va întâmpla nimic notabil cu muzeul.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 7 ani

La UNESCO(aia care-i fac reclama lu\' Messi) ati incercat?Da\' la Biserica Evanghelica(spuneti-le ca veniti din partea mea!),proprietarul cladirii?
Raspunde

fonduri

Acum 7 ani

La bucuresti ati incercat, aia care cu de la ei putere dictatoriala si mafiota o tinut cele mai valoroase pinze ale Brukenthalului peste 50 de ani la ei in muzeu. Cereti despagubire contravaloarea in bani a biletelor vindute in aceasta perioada iar daca nu actionati in justitia europeana, nu sa dea ei verdicte cum vrea muschii lor.
Raspunde

roger

Acum 7 ani

bai ce fac parlamentari de sibiu ,s-au nu observati cum suntem boicotati de mitici de la centru ,dupa ce au beneficiat 60 de ani de marile capodopere luate cu japca de comunisti ,acum tine unu din cele mai prestigioase muzee din lume in anonimat ,bai cind scoateti statuia lui ,nepemuk in piata mare ,o tineti ascunsa in debarale 50 de ani si in curtea interioara a biserici din piata mica ,rusine bai noi sibieni nu mergem la alte localitati frustrate sa-le indicam pe cine sa-si puna in piatete s-au parcuri ,vreau s-a vad la craiova s-au iasi statuile marilor pasoptisti ai transilvaniei ,s-au statuia lui marele filozof ,emil cioran ,suntem patrioti numai cind este vorba deai nostrii ,scoateti tot ce a fost ascuns de furia comunistilor in piete ca sibiu are cu ce se mindri ,nu mai dati dovada de obedienti si supusi unora care se dau lideri zonali ,interesu lor este s-a tina sibiu sub control ,atit mediatic cit si economic si culturar ,rusine bai care nu sunteti de acord cu ce trebuie facut pentru sibiu ,valea la voi in mediocritatea localitatilor voastre de bastina
Raspunde

hmm...

Acum 7 ani

Aproape toata lumea se face ca uita de proprietarul palatului. Nu am vazut zbatere din partea bisericii Evanghelice in ce priveste restaurarea/repararea partilor afectate.
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Biserica Evanghelica se zbate doar cand e vorba de retrocedat imobile.
Raspunde

colombo

Acum 7 ani

Mai terminati ba cu biserica Evanghelica, citi reprezentanti mai are ca sa faca fata, pe noi trebuie sa ne intereseze in primu rind, da cu cine ca cindrea doarme si ne vinde , parlamentarii asisderea, mai puneti director si un frustrat de cluj, lupu paznic la oi iar pe sibienii adevarati ii controlam la singe, sabotam si bagam la puscarie ca asa is invatati zdrentele comuniste, de 70 de ani isi bat joc de oamenii si judetu asta. O VENIT VREMEA SA PLATITI, JAPITELOR. CONDUCATORI NUMAI SIBIENI ADEVARATI SI CARE SIMT SIBIAN, NU COZI DE TOPOR.
Raspunde

@3, 4, 7

Acum 7 ani

OK. Aveti perfecta dreptate
Raspunde

@8 natangu\' junior

Acum 7 ani

Bai fraiere ...du-te nitel pe la psihiatru,pai tu-ti dai like la porcariile de comenturi ale tale de ieri??...da-ti un glont sau arunca-te impreuna cu cel de la 4 in Cibin ,cand e apa cat mai mica!!!:))))))))))))))))))
Raspunde

@9

Acum 7 ani

Ba nataraule mergi tu si fa-ti un control la psihiatru, normalul in tara asta este anormal si invers, exact asa cum esti si tu. Ba nataraule, ti-o spalat comunistii creierii, comenteriile respective sunt perfect adevarate si normale, anormalule. La tine albu-i negru si invers, esti de o timpenie fantastica. Unii ca voi cu mentalitatea voastra ati adus tara in halul care este, PFUI
Raspunde

@10

Acum 7 ani

...PFUI TEUFEL spun nemtii cand li se face sila de cate-un venetic lingau jegos ca si tine,de cate-un linge-blide aciuat pe langa primarie si pe langa FDGR-ul de la Sibiu,hai mars la cotet jivina !!:))))))))))
Raspunde

@11

Acum 7 ani

ligau jegos esti tu, strigoiule
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus