Duminică,
24.10.2021
Parțial Noros
Acum
1°C

Trei saptamani pana la debutul semifinalelor Wacken Metal Battle. Trupa GOD The Barbarian Horde – special guest in finala nationala de la Sibiu

În mai puţin de trei săptămâni va debuta faza semifinalelor concursului Wacken Metal Battle Romania 2015. În prima semifinala, cea de la Cluj-Napoca (Hard Club) din 23 mai, vor concura formaţiile Hybrid Symphony, Paradigm, Scars of a Story, Transceatla, Unknown Scar, ultimele două fiind incluse în semifinală (având acelaşi număr de puncte în faza preselecţiei), după retragerea formaţiei Divided by Perception.

Juriul primei semifinale va fi compus din Bela Szemcsuk (Wacken Metal Battle Romania), Liviu Costea (Wacken Metal Battle Romania), Laurenţiu Ştefan (Asociaţia Culturală “Sunetul Muzicii”, GBOB) şi Crişan Bibian (Radio Cluj – emisiunea Supersound). La fel ca şi în anii precedenţi, publicul este considerat un membru al juriului, astfel încât, după întocmirea celor cinci clasamente (4 ale juriului + 1 al publicului) se va stabili formaţia câştigătoare a semifinalei Transilvania.

Finala naţională de la Sibiu va avea loc în 25 iunie 2015 în Clubul Oldies şi va avea ca “special guest” câştigătoarea finalei naţionale din 2013, formaţia ieşeană GOD The Barbarian Horde.

“Nu sunt multe cuvinte care să poată descrie aventura noastră de la W:O:A, inclusiv bătălia metalică ce a precedat-o, în toată gloria sa. Oricum, a fost complet diferită față de așteptările pe care le-am avut, totul a fost mai mare, mai bun, mai cum trebuie, ca în cuvintele ce etichetează festivalul: faster, harder and louder! De aceea, suntem foarte bucuroși că am fost invitaţi să cântăm din nou, de această dacă în calitate de invitaţi, în cadrul finalei Wacken Metal Battle România, de care ne leagă aceste amintiri extraordinare” a declarat chitaristul formaţiei, Dan Radu “Duddu” Talpalariu.

Următoarele semifinale se vor desfăşura în 5 iunie la Iaşi (Club Underground), respectiv 6 iunie la Bucureşti (Club Fabrica). Finala internaţională va avea loc în perioada 29-30 iulie, în cadrul festivalului Wacken Open Air (Germania).

Program concurs (faza naţională):

• Semifinala Sud: Dark Fusion, Still Vision, L.O.S.T.

– Bucuresti, sâmbătă 6 iunie 2015 – Club Fabrica

• Semifinala Moldova: Westfallia, Era Divina, Aamon

– Iaşi, vineri 5 iunie 2015 – Underground Club

• Semifinala Transilvania: Hybrid Symphony, Paradigm, Scars of a Story, Transceatla, Unknown Scar

– Cluj-Napoca, 23 mai – Hard Club

• Finala naţională

– Sibiu, 25 iunie – Oldies Pub

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus