Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Concerte si dansuri populare in Muzeul in aer liber de Noaptea Muzeelor

,,Noaptea Europeană a Muzeelor” care va avea loc în 16 mai aduce pe lângă expoziţii şi o serie de concerte şi alte evenimente pentru cei care aleg să viziteze Muzeul în aer liber. Seara începe cu un recital live al Şcolii de Dans ”Ioan Macrea”, de la ora 18:00.

“În urmă cu trei ani, din dorința de a-i aduce un omagiu celui care a fost marele coregraf Ioan Macrea, a luat ființă o școală de dans cu același nume, Școala de Dans ”Ioan Macrea”. S-au format grupe de copii pe categorii de vârstă și bineînțeles că au fost inițializați în tainele dansului și cântecului popular românesc. În cadrul evenimentului, Noaptea Europeană a Muzeelor, vom urmări grupele avansate de copii, membri ai școlii de dans instruiți de doamna Alesia Sas și domnișoarele Adriana Ioniță și Livia Tarcea. Sunt copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani și au pregătit pentru dumneavoastră câteva suite din Ardeal și nu numai”, spun reprezentanţii Școlii de Dans “Ioan Macrea” din Sibiu.

Seara va continua cu Formația de dansuri populare „Datina” din Tălmaciu care va aduce voia bună în Muzeul ASTRA de Noaptea Muzeelor, de la ora 19:00. Formația de dansuri populare Datina din Tălmaciu, judeţul Sibiu, a luat ființă în anul 2012, la inițiativa Primăriei Orașului Tălmaciu. În prezent, în acest colectiv activează în jur de 50 de copii împărțiți pe grupe de vârstă și instruiți de Livia Tarcea și Ciprian Barb, membrii ai Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului.

În cadrul programului special pregătit pentru Noaptea Europeană a Muzeelor , formaţia a pregătit două suite de dansuri: „colaj de Ardeal” şi ,,dans de Oaș”. Alături de grupul de dansatori, vor sta solistele Alexandra Posa și Gabriela Oancea care vor concerta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus