Miercuri,
29.09.2021
Ploi Moderate
Acum
11°C

La "Independenta" s-a inaugurat spatiul destinat scolii profesionale duale

La "Independenta" s-a inaugurat spatiul destinat scolii profesionale duale

La Colegiul Tehnic ”Independenţa” Sibiu a fost inaugurat, vineri, spaţiul destinat funcţionării şcolii profesionale duale.

Pentru că școala profesională duală, ca alternativă a şcolii profesionale tradiţionale, s-a dovedit un succes în ţările europene, în România s-a demarat acest tip de învăţământ în mai multe orașe din țară, printre care și Sibiul.

”Am muncit mult, a fost foarte greu și vrem să mulțumim oamenilor de afaceri care s-au implicat. Aici sunt prezenți cei care tac și fac. Că așa de vorbit putem să vorbim, căci suntem un popor priceput la critici, dar puțini fac. Dar se vede și influențe germană în Sibiu, iar acest lucru ne face să fim competitivi. Și vreau să subliniez că ne aflăm aici și datorită domnului Klaus Iohannis care a susținut acest proiect de la început, dar și datorită mediului de afaceri din Sibiu”, a spus la inaugurare Ștefan Firu, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Printre aganții economici din Sibiu care au susținut proiectul se numără și Marquardt Schaltsysteme SCS, Wittenstein SRL, Continental Automotive Systems SRL, SC Brandl – RO SRL, Harting Romania, Clubul Economic German din Transilvania.

Evenimentul face parte din manifestările anuale ale şcolii: Zilele „Independenţei” Sibiu, care se vor desfăşura în perioada 7 – 9 mai 2015.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus