Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

La Taifas. Una calda, una rece.

Au murit chinejii, trăiască... ce-or fi ei! Fără surle, fără trâmbițe, fără tam-tam, fără toboșarul orașului anunțând pe străzi, în Piața Mare s-a deschis un nou restaurant. Se numește „La Taifas” și a luat locul defunctului Yummy Yang, cea mai nereușită copie a propriului restaurant din istoria francizelor. La Taifas s-a instalat pe nesimțite, în spatele unei terase impunătoare, atât de bine construită încât nu vezi nimic de ea. Nici casa în care funcționează, nici intrarea în restaurant. Vezi o ditai terasă și atât. Practic, te așezi acolo din pură putere a inerției nicidecum că ai văzut ceva nou și ai vrea să vezi cum e. Dacă s-ar da premii pentru cele mai grobiene terase din centrul orașului La Taifas s-ar bate cu succes pentru prima poziție. Și nu doar atât, în propriul meniu, restaurantul laudă pe 2-3 pagini minunata clădire în care funcționează. Cu explicații arhitectonice despre fațadă și ancadramentele de piatră, cu un scurt istoric al locatarilor, o descriere foarte completă, minuțioasă și atractivă pentru clienți, în special pentru turiști. Păcat că nu o și pot vedea. Din cauza terasei.

Dar no, nu ne-am dus acolo ca specialiști în arhitectură sau urbaniști. Nu ne-am dus nici ca specialiști gastronomi ci pur și simplu să încercăm meniul noului restaurant, să vedem dacă e pe gustul nostru au ba. Meniul e extrem de stufos. Nu e plin de feluri de mâncare de care nu ai mai auzit, dar cred că e cel mai complex din zona centrală a orașului. Am ales un gulaș iar pentru felul doi am oscilat între un pui cu sos de rodii și un biftec tartar. Iar biftecul a câștigat pentru simplul fapt că bine pregătit este unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare.

Supa gulaș este ceva demențial. Mai bun decât gulașul de pe vremuri de la Perla Păltinișului care era, de departe, cel mai bun din județ. E pregătit la marea artă, are tot ce-i trebe, inclusiv chimenul de care mulți uită. Dacă vreți să gustați un gulaș perfect, Taifas, fără nicio problemă. Biftecul în schimb, ei bine, aici am mai multe de comentat. Înțeleg noua modă de a nu toca carnea cum trebuie, de a scoate un biftec cu bucățele ceva mai mari de carne. Dacă ar fi ceva mai mari. Am găsit două-trei bucăți tăiate ca pentru ciorbă, care sunt de-a dreptul grețoase. Apoi, nu înțeleg aroganța bucătarului care consideră că știe el mai bine de trimite biftecul gata preparat. În orice restaurant din lumea asta ești întrebat înainte dacă îl vrei preparat după rețeta bucătarului sau cu ingredientele deoparte, ca să ți-l faci după bunul gust. Ăsta, de exemplu, avea prea multă ceapă și era dulce. Bănuiesc că din cauza ketchup-ului ascuns bine sub prea mult sos Worchester. E singura porție de biftec comandată în Sibiu pe care nu am terminat-o. Ultima felie chiar m-a îngrețoșat. Și n-am primit nici unt la pâinea prăjită. Poate era și untul deja băgat în combinație.

Cu 4 Pepsi pe lângă întreaga poveste s-a apropiat de 70 de lei. Cu bon fiscal regulamentar atât pentru mâncare cât și pentru bacșiș. Gulaș o să mai mânânc acolo, cât de curând. O să încerc și pieptul de pui cu sos de rodii. La toamnă, când vor da jos terasa aia odioasă. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

FideliVechiuluiSpirit

Acum 8 ani

Am pretentii de la tine. Cum, nu ai nimic de zis despre muntele de germeni de praz de pe biftec? I-ai mancat sau i-ai dat deoparte(!?!). Lasand la o parte faptul ca sunt si gustosi( chiar deliciosi in anumite combinatii) si sanatosi, daca i-ai fi amestecat cu biftecul ai fi vomitat instantaneu.
Raspunde

@1

Acum 8 ani

asta ii oltean aciuit in sibiu. normal ca ii place prazul.
Raspunde

ileana

Acum 8 ani

Ai un calculator si o retea de internet...? Eu, am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri,in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time sau full-time,alegerea e a ta. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru cei interesati text,, info’’: ileanagilia***
Raspunde

cc

Acum 8 ani

Gulasul e departe de ce ofera Supporter. Dupa citirea articolului, am mers special pentru asta acolo, fiind un mare amator de gulas, dar am plecat cu un gust destul de amar. Ce-i drept supa nu-i rea, dar e departe de gulasul de la Supporter, iar cand dai 14,5 lei pe o supa..... atunci ai si pretenti. In Sibiu nu am gasit alta mai buna, iar la 8,5 lei portia consider ca e foarte ok!
Raspunde

tarxien

Acum 8 ani

Recomand pieptul de pui cu sos de rodii, de asemenea pieptul de curcan cu prune si cotletul picant de porc. Personal, mi-au placut, dar gusturile nu se discuta :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus