Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Giratoriul Alba Iulia – Malului – Maramuresului va fi mutat noua metri pentru noul Kaufland

Giratoriul Alba Iulia – Malului – Maramuresului va fi mutat noua metri pentru noul Kaufland

De joi, 14 mai, vor începe lucrările de reconfigurare a intersecției străzilor Alba Iulia – Malului – Maramureșului, anunță reprezentanții administrației locale. Reconfigurarea este solicitată de reprezentanții lanțului de magazine Kaufland, care au planificat să deschidă din toamna acestui an un nou hipermarket pe locul unde a funcționat – până anul trecut – Polsib.
În urma reconfigurării, centrul sensului giratoriu existent va fi mutat aproximativ nouă metri înspre centrul orașului pe șoseaua Alba Iulia, astfel încât să fie creat un acces înspre parcarea Kaufland direct din girație (colțul intersecției Alba Iulia cu Malului). Al doilea acces pentru clienții magazinului va fi creat direct din șoseaua Alba Iulia, în timp ce pentru aprovizionare va fi creat un acces separat din strada Malului, în zona din spatele viitorului magazin Kaufland.
”Avizul de execuţie a lucrărilor a fost solicitat de firma SC Elis Pavaje SRL, costul lucrărilor fiind achitat de un agent economic ce va deschide curând o unitate de comerţ în zona respectivă. Primăria Sibiu a acordat acest aviz pentru a permite o mai bună sistematizare a traficului în contextul dezvoltării întregii zone. Reconfigurarea acestei intersecţii presupune amenajarea unui sens giratoriu mai larg, cu o rază de 10 metri, cu două benzi de circulaţie în giraţie şi o bandă de siguranţă de doi metri. Întreaga geometrie a intersecţiei va fi modificată prin mutarea centrului acesteia cu nouă metri. De asemenea, trotuarele vor fi reconfigurate, asigurându-se şi iluminarea corespunzătoare. Constructorul va realiza marcajele şi va instala indicatoarele aferente”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă.

Noul giratoriu, gata în iulie

Lucrările de reconfigurare a intersecției vor dura aproximativ o lună și jumătate, astfel încât la începutul lui iulie noua girație să fie complet funcțională. ”Fiind o lucrare mare ce urmează să afecteze un nod important de trafic, constructorul a împărţit lucrarea în șapte etape. Această etapizare a lucrărilor este o măsură de a reduce impactul asupra traficului. În prima etapă se va configura zona dintre strada Malului şi zona fostului Polsib. Trotuarele vor fi reconfigurate şi va fi conturată intrarea spre parcarea viitorului supermarket. Această etapă se va încheia în 21 mai. Lucrările nu vor afecta circulaţia în acest interval, traficul desfăşurându-se în continuare pe două benzi”, comunică Primăria Sibiu. Reprezentanții acesteia recomandă sibienilor care locuiesc în în cartierele Vasile Aaron, Lazaret, Guşteriţa, Terezian și Ţiglari să folosească drept rută alternativă centura ocolitoare a orașului. ”Traficul în zonă s-ar diminua astfel, evitându-se şi eventuale neplăceri”, mai arată reprezentanții Primăriei.

Peste 200 de locuri de parcare

Viitorul magazin Kaufland este gândit să ocupe aproximativ 17.000 de mp din cei peste 26.000 de mp pe care îi ocupa Polsibul. ”Clădirea care va adăposti hipermagazinul este o construcţie parter tip hală cu dimensiuni exterioare 89,56x51,68 m (…). La nivelul parcelei pe porţiunea dintre hipermagazin şi Şoseaua Alba Iulia va fi amenajată o parcare  clienţi cu capacitatea de 203 locuri, cu două accese (unul din  sensul giratoriu şi altul din strada Malului). Conform soluţiei de trafic sensul giratoriu va fi redimensionat şi creată o a cincea ramură care va asigura accesul principal în parcarea Kaufland”, se arată în proiectul depus la Agenția de protecție a mediului Sibiu, referitor la investiția de pe strada Alba Iulia.

Foto principală: Primăria municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

Loredan

Acum 8 ani

Eu nu inteleg, nu era mai bine ca banii aia sa fie folositi la construirea unui cinema multiplex, de care avem toti nevoie?!
Raspunde

naderol

Acum 8 ani

mai lasa-ne in pace cu multiplexul
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

...daca va muta cu 9 metri sensul spre A.Iulia sa intelg ca intersectia va fi fara semafor si sens giratoriu.Atunci haos..cine vine dispre Maramuresului spre piata de exemplu va mai traversa soseaua dupa o ora de stat in asteptare dupa cei ce merg la mag sau in centru
Raspunde

alt sibian

Acum 8 ani

Dupa ce ca giratoriu existent a costat cat un km de drum judetean amu il stricam sa facem unul care o sa coste cat un km de autostrada. Cat despre soferi fiecare sa se descurce cum poate sau poate le face dna Bokor un giratoriu de-o sa le lacrimeze ochii de uimire si nu o sa mai conteze aglomeratia
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 8 ani

Lucru făcut fără cap
Raspunde

@loredan

Acum 8 ani

Alo Primaria faceti si la omu asta un multiplex in mijlocul giratoriului sa se poata uita si el non-stop la Memorialul Durerii ca-l doare rau inteligenta.
Raspunde

Nelu

Acum 8 ani

Va fi macel in giratoriul ala. Ar trebuit reamenajata altfel intersectia de la Polsib, poate un fel de pasaj. Si ar fi nevoie si de centura de sud pt ca incet incet traficul pe Alba Iulia spre aeroport devine tot mai aglomerat.
Raspunde

@7

Acum 8 ani

Nu se prea poate amenaja altcumva intersectia pentru ca nu exista alternativa pt Alba Iulia ideea sa ocolesti pe centura 15 km e ca si cand ai merge la Bucuresti prin Satu Mare. Asa ca sa ne pregatim de aglomeratia de dinainte de centura.
Raspunde

tot sibian

Acum 8 ani

@3 Daca muta centrul sensului nu inseamna ca raza ramane la fel ! Schimba centul cercului si mareste raza astfel incat si cei care vin pe Maramuresului sa nu astepte.O sa fie incomod pentru trafic mai ales ca se lucreaza si la podul de la piata dar sa speram ca trecem si peste asta .La cat sunt romanii (nu toti ) nebuni dupa mall-uri ....o sa ii ierte pe edili , ce naiba .... se construieste un magazin nu o polivalenta (de ex.)
Raspunde

@ Loredan

Acum 8 ani

mergi urgent la un doctor ... o sa fi surprins de diagnostic...si din pacate la nr. 3 nu au multiplex
Raspunde

@LOREDAN

Acum 8 ani

mai zdreantaa si hahalera ordinara....mars la mata in oltenia ta si mai lasa-ne cu multiplexu tau jegule ordinar ce esti...
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

Io nu inteleg de ce nu le cere locuri de parcare subterane. La fel si la Selimbar, unde s-a facut o mare risipa de suprafata. Daca faceau parcare subterana, poate ramanea si loc pentru multiplexu´ obsedatului ;-) .
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

vrem Multiplex!!! are si Targu Mures si Pitesti etc.... orase care sunt comparabile cu Sibiul. Fosta capitala culturala fara cinema si fara teatru(cel existent e o salita)!!! Lasati gandirea asta de sibian conservator, ce naiba am evoluat nu mai stam in pesteri si nu ne trebuie nici macar curent!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

12, Hai, lasă, că dacă voiau, făceau multiplexul la subsol, da\' n-au vrut, aia e chestia, \'r-ar ai dracu\' de bandiți, ce-or face cu impozitele noastre?
Raspunde

alt sibian

Acum 8 ani

Kaufland va plati pentru reconfigurarea giratoriului si nu primaria. Poate se mai descongestioneaza traficul in zona. Traficul acolo dimineata sau intre 16-17 este foarte aglomerat. Sunt doua giratorii care la ore de varf se cam blocheaza uneori. Poate se gaseste o solutie.
Raspunde

Ha ha ha

Acum 8 ani

sa faca un multiplex la mansarda la Kaufland
Raspunde

hoze

Acum 8 ani

Pentru intrarea la multiplex se foloseste cardul de sanatate?
Raspunde

K.Samuel

Acum 8 ani

Ideal ar fi fost sa se faca acces normal catre magazin in zona actualei statii de autobuz cu banda de accelerare si decelerare si sa fie folosite sensurile giratorii existente, cel de langa pod si cel de langa complexul alba iulia pentru intoarceri. In felul asta nu se schimba nimic, nu cheltuia primaria niciun ban ci totul era facut de Kaufland. Un sens giratoriu atat de mic, nu poate prelua cu succes atat de mult trafic. Va fi aglomerat.
Raspunde

alex

Acum 8 ani

am o idee...sa se construiasca si un cinema...ar fi fain sa iei popcorn direct de la Kaufland!
Raspunde

stele verzi

Acum 8 ani

Cinema pentru ce ? Ca să ruleze toate gunoaiele la care se-nghesuie puberi obsedați să vadă și ei o țâță sau bolnavi psihic obsedați de sânge împroșcat pe toți pereții? Nu vrem cinema și nici ***uri de magazine, vrem spații verzi și locuri pentru relaxare!!!
Raspunde

Gheorghe

Acum 8 ani

Loredan cu multiplexu\'....ma excita numele tau baby, mergem la un filmulet la Arta? ;)
Raspunde

nelutu revoltatu

Acum 8 ani

de stadionu municipal ,s-au constructia unui nou de 50 000 locuri si sala polivalenta de 10 000 locuri cind va apucati ,bate competitile europene la use ,si ne prinde nepregatiti ,grabitiva cu modernizarea stadionului s-a nu se supere aia de la consiliu judetean sa-l transforme in piata de zarzavaturi si brinza dupa modelu de la sala transilvania ,sport nu mai trebuie la sibiu ,noi amarasteni singura distractie era s-a mai mergem la cite un meci de ,folbal ,handbal ,etc nu avem toti posibilitati s-a ne petrcem wekendu la dubai ,abu dabi si alte localitati prafuite cum a-r fi maiami ,las vegas etc ,bai mai ginditi si pentru sport ,cum s-a se mai duca tineretu la sport cind vede mare reclama pe sala de competiti sportive ,piata taraneasca ,ca nu stau multerele piete din sibiu cu tarabele goale ,circ si piine da -le la bobor si succesu este garantat ,astep mutarea tirgului obor in incinta stadionului ,ca cadreazabine cu gemenele lui carabulea si zona exculsivista -s-astie tot vizitatoru ca suntem tarani si ne place mult folcloru ,ghiveci total s-au zacusca ,luati modelu lui olguta de prazburgia la demolat pe nelu oblemenca si asteapta s-a vina guvernu s-ai traga unu nou de 5 stele tupeu de oltean nare casa dar i-si cupara plasma cu diagonala de 120 s-a vafdsa din fundu gradini gogosile care ne prostesc alesi neamului
Raspunde

@22 aka nătângu\'

Acum 8 ani

Trebuie să-ți mai explicăm diferențele dintre investițiile private și cele publice??? Dacă nu te-ai forța să scrii atât de agramat, s-ar putea să fi băgat în seamă. Ai un rol cam stupid în cadrul echipei de comunicare. Ar trebui să discutați la următoarea ședință de redacție o nouă strategie. Actuala e cam depășită. Deja ne-am cam plictisit.
Raspunde

solutie la repezeala

Acum 8 ani

se putea mult mai simplu amplasa un alt giratoriu 500 m mai inspre centru, la intersectia cu str Carlova si lasau intrarea normala in parcarea noului Kaufland. Astfel se rezolvau 2 probleme, intersectia cu pricina fiind una foarte pacatoasa pt cei ce vireaza la stanga pe Sos A Iulia
Raspunde

Sabrina

Acum 8 ani

Bun, suntem în luna august, magazinul a zis ca il deschide în toamna acestui an, au început lucrările pentru deschiderea noului Kaufland 2? Pana la urma îl mai deschide? Sau se preconizează alt termen?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus