Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Laureatii Jeunesses International Music Competition – concert de gala la Sibiu

La Sala Thalia, suita manifestărilor aflate sub egida EUROPAfest 2015 – la care Filarmonica de Stat Sibiu este co-organizator – continuă săptămâna viitoare cu încă două concerte: simfonicul de stagiune de joi, 21 mai şi un concert de gală care va avea loc vineri, 22 mai 2015.

Concertul simfonic din 21 mai îl va readuce la pupitrul dirijoral pe maestrul olandez Theo Wolters, care va dirija o capodoperă simfonică: Suita „Şeherazada”, op. 35 de Nikolai Rimski-Korsakov. Parteneri de scenă îi vor fi duo-ul coreean Edwin Kim (vioară) şi Melanie Chae (pian), într-o lucrare mai puţin cântată, Concertul pentru vioară, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

„Stabiliţi la Viena, soţii Edwin Kim-Melanie Chae susţin permanent concerte şi recitaluri – solo sau duo – în Europa (în special Austria, Germania, Anglia), SUA sau Coreea. Virtuozi ai instrumentului, ambii sunt laureaţi ai unor renumite concursuri internaţionale, printre care Zinetti Chamber Music Competition şi Maria Canals Competition”, spun reprezentanţii Filarmonicii de Stat Sibiu.

Proiectul EUROPAfest 2015 include şi secţiunea de concurs Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti”. De câţiva ani, finalele concursului (care are loc la Bucureşti) se desfăşoară la Sibiu, laureaţii fiind răsplătiţi prin oferta de a cânta alături de o orchestră simfonică naţională. Ediţia a XXII-a, 2015 este dedicată viorii, ediţiile anterioare fiind dedicate pianului (2013) şi, respectiv flautului (2014).

Concertul de gală al laureaţilor concursului Jeunesses International Music Competition 2015 va fi dirijat, deasemenea, de Theo Wolters.

Biletele pentru aceste concerte se vor pune în vânzare începând cu 18 mai, la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

xyz

Acum 7 ani

Intrarea este libera ? Se poate dansa ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus