Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Veniti la picnic. In Piata Huet

Duminică, Piața Huet, cea mai veche piață medievală a Sibiului, va răsuna de veselie. Folosită mai degrabă drept parcare decât ca spațiul urban minunat care este, Piața Huet va deveni locul ideal pentru un picnic, în plin centrul orașului. În spațiul dintre gangul care face legătura cu Piața Mică și Pasajul Scărilor, locul mașinilor va fi luat de băncuțe, mese înflorate, pături pufoase și șezlonguri iar evenimentele se vor succede permanent. Cei mici vor avea ocazia să participe la ateliere hand-made, cei mari vor putea admira expozițiile fotografice sau vor putea afla noi detalii despre această piață medievală în cadrul tururilor ghidate iar seara se vor putea delecta cu un film sau cu cele două concerte.

Însă brunch-ul din Piața Huet este motivul care va aduna la un loc sibienii și turiștii dornici de a savura delicatese ale bucătăriei tradiționale într-un loc complet atipic pentru un picnic. Brunch-ul din cadrul festivalului Huet.Urban este organizat de către Asociația My Transilvania cu sprijinul restaurantului Jules. Coșul de picnic oferit în cadrul Huet.Urban Brunch va conține preparate și produse locale de sezon, tradiționale sau bio. Fiecare coș va conține quiche-uri vegetariene asortate cu verdețuri și legume de sezon din Nucet, Sărata și Șeica Mare, un lichiu cu ceapă și / sau piept de porc după o rețetă adaptată din Valea Hârtibaciului, ½ de baghetă cu brânză de capră din Podișul Tărnavelor, ½ baghetă cu carne de porc de mangalița de Ilimbav, o prăjitură cu fructe de sezon, specialitate din Avrig, un cornet cu jumeri, ridichi și ceapă. Coșurile de picnic sunt gândite pentru două persoane și vor putea fi cumpărate de la standul asociației între orele 12 și 16. Fiecare coș costă 50 de lei.

Cele două ateliere pentru copii se vor desfășura între orele 12:00 și 17:00. Atelierul organizat de Diana Ribana, prezență permanentă în cadrul edițiilor anterioare ale festivalului Huet.Urban, se numește „Căsuța tablou”. Alături de Diana, cei mici vor colora un adevărat oraș pe o pânză de tablou. Atelierul este destinat copiilor între 5 și 9 ani. Atelierul organizat de Star Kids Center propune celor mici construirea de magneți. Folosind plăcuțe de lemn și diverse șabloane, participanții la atelier vor picta cu culori acrilice case și biserici din orașul nostru, aplicarea foliei de magnet fiind ultimul pas în realizarea unui frumos suvenir de la Huet.Urban 2015. Prima parte a Festivalului Huet.Urban se va încheia cu concertele trupelor Lights Out și The Noise precum și cu o proiecție de film.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Jules renard

Acum 9 ani

quiche-urile sunt clar din Transilvania...
Raspunde

marcel

Acum 9 ani

\"preparate și produse locale de sezon, tradiționale sau bio.\" Nu sunt din transilvania dar sunt bio.
Raspunde

Liberiu

Acum 9 ani

Ar fi frumos daca, dupa ce mancam la picnic, ne-am putea relaxa la cinema multiplex. Dar stai, nu avem asa ceva... Domnilor conducatori, ne aude cineva??
Raspunde

@marcel

Acum 9 ani

Da mai marcel, dar daca restaurantul Jules vi le baga pe gat pentru ca e ceva partener, nu uitati ca totusi sunteti finantati de Primaria Municipiului Sibiu (pe care ati uitat s-o mentionati-atentie la contract!) iar asociatia este My Transylvania si ar trebui totusi sa fiti la naiba mai cinstiti si mai putin jmecheri...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus