Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
14°C

Zeci de evenimente si spectacole in Tara Oltului

Aproape 2000 de oameni au participat la Zilele Culturale ale Județului Sibiu, găzduite în weekend de orașul Avrig și comunele Racovița și Turnu Roșu. Oferta de evenimente a inclus filme documentare, teatru pentru copii, concert de muzică clasică, drumeție, spectacol folcloric, lecturi publice și expoziție cu vânzare de produse tradiționale.

“Iată că ne aflăm în cea de-a doua săptămână a Zilelor Culturale ale Județului Sibiu, un proiect de suflet prin care vrem să revitalizăm toate zonele județului prin descoperirea și redescoperirea valorilor tradiționale, dar și prin promovarea produselor culturale contemporane. Și suntem aici, la Racovița, în căminul cultural pe care Primăria în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu l-a renovat pentru ca toți locuitorii de aici să se bucure de cele mai bune condiții”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, în deschiderea spectacolului organizat duminică de Junii Sibiului.

Înaintea spectacolului de la Racovița, oficialitățile sibiene, primarii din Țara Oltului și spectatorii au fost întâmpinați de fanfara “Muzicienii Sibiului”, după care au urcat pe scenă Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul Junii Sibiului”, alături de soliștii Mariana Anghel, Adriana Anghel, Alina Bîcă, Nelu Albu, Alina Pinca, Răzvan Năstăsescu și Daniel Rosalim, precum și elevii Școlii Populare de Arte și Meserii “Ilie Micu” din Sibiu. De asemenea, au dat reprezentații ansamblurile folclorice din zonă “Datina” (Tălmaciu), “Valea Moașei” (Sebeșu de Sus) și “Doruleț” (Racovița). În fața căminului cultural a fost amenajat și standul Consiliului Județean Sibiu unde copiii au participat la ateliere creative de desen și pictură pe sticlă.

Tot copiii au avut parte sâmbătă de numeroase și interesante programe culturale la Avrig: Caravana Astra Film, spectacol interactiv de teatru, mici dramatizări și un club de lectură. Iar la Turnu Roșu, în Biblioteca publică, oamenii locului s-au strâns cu mic cu mare la un eveniment inedit propus de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu: Raftul Mereu Aproape, o donație de 55 de titluri a câte zece exemplare din fiecare, adică 550 de volume.

Nu a lipsit nici muzica clasică, oferită avrigenilor de formația camerală a Filarmonicii de Stat Sibiu — Ansamblul “Barocco”, iar localnicii au ascultat cu emoție pagini celebre din repertoriul clasic. Cei pentru care drumețiile sunt un mod de viață au participat la o experiență unică sub titlul “Sportiv în Munții Făgăraș — Pe muntele Suru”, pe traseul Sebeșu de Sus (457 m) — Muchia Moașei — Cabana Suru (1450 m) — Curmătura Surului (2113 m) — Vf. Suru (2283 m).

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus