Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
-0°C

Noua Sala Faust a fost inaugurata cu un spectacol pentru cei care au muncit aici | Foto

Noul spațiu în care este pus în scenă imensul Faust, semnat de Silviu Purcărete, a fost inaugurat la finele săptămânii trecute special pentru muncitorii care, în doar câteva săptămâni, au transformat o hală industrială într-un spațiu cultural. Denumită Sala Faust, hala în discuție aparține companiei SC Construcții SA, este situată sub viaductul Vasile Aaron și a fost amenajată atât pe interior, cât și pe exterior. În semn de omagiu pentru efortul depus, actorii Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu au susținut o reprezentație și în fața celor obișnuiți, zi de zi, să lucreze cu mistria și canceul.
”Sunt foarte fericit că Sibiul, care a demonstrat de-a lungul timpului o vocație extraordinară pentru cultură, găsește în permanență resurse. Iar resursele nu vin prin bani, prin materiale, ci prin oameni. Totdeauna, resursa cea mai importantă sunt oamenii. Din această cauză am dorit să inaugurăm acest spațiu al miracolelor pentru cei care au contribuit la acest miracol. Fac o reverență așa cum se cuvine domnului Tușineanu și SC Construcții SA, pentru minunea pe care o vedeți și o veți vedea în această seară”, a rostit în fața primelor sute de spectatori Constantin Chiriac, directorul Teatrului sibian. El a amintit câteva nume care au contribuit la amenajarea optimă a noului spațiu.
”Am ținut ca acest spectacol să fie dedicat celor care au făcut posibil acest lucru într-o perioadă atât de scurtă. Am o listă mai mare: în primul rând vorbesc de domnul Tușineanu și fiica sa, Monica. Ea, în mod cert, l-a determinat să facă această investiție, prin faptul că este un arhitect important și gândește pentru mâine, pentru poimâine și nu pentru astăzi. Aș vrea să îi mulțumesc domnului Ioan Roșca, domnului Constantin Mălăucă, domnului Vasile Romonți, domnului Doru Luca, cel care ne-a suportat toate cererile alături de domnul director Dragoș Posa. Această aventură să știți că am început-o acum o lună și ceva, iar toată schimbarea aceasta este miraculoasă. Faptul că putem sta într-un loc curat se datorează și societății Schuster Ecologic, mulțumesc întregii familii Barbu. Mulțumesc Inspectoratului pentru situații de urgență, personal domnului inspector colonel Cosmin Balcu, pentru că e important ca dumneavoastră și toți spectatorii care vin să vadă un spectacol în deplină securitate. Mulțumesc și societății Gama Construct SRL, domnului Ovidiu Muța. Mulțumesc celor de la DPC, domnului Gheorghe Lazăr, pentru că într-o zi și jumătate s-a făcut acea parcare și de asemenea drumul de acces. Bineînțeles că domnul Tușinean a lucrat cu toți oamenii, dar faptul că, iată, s-a întâmplat această conexiune, acest dialog între oameni, se petrec miracole. Sunt mulți alți prieteni cărora trebuie să le mulțumesc. În mod cert, trebuie să îi mulțumesc domnului Ioan Ciolan, pentru că am avut și avem un parteneriat de multă vreme între Ambient și Festival. De asemenea, a fost una din ideile sale de a apela la domnul Tușinean pentru această colaborare. Sunt alți prieteni care sprijină teatrul.”, a mai rostit Chiriac înainte de primul spectacol.
În cadrul apropiatului FITS, în noua Sală Faust sunt programate fi trei spectacole. În iulie mai sunt programate patru reprezentații, alte patru urmează în septembrie. ”Acest loc, cu siguranță, va avea și alte destinații. Alături este o hală care va deveni spațiu special pentru Lulu. Sunt multe proiecte extraordinare. Iar prin faptul că am găsit un om care stă cu picioarele pe pământ și are puterea să mângâie cu  palmele cerul, vorbesc de domnul Tușinean, putem să construim viitorul. Vă mulțumim tuturor celor care credeți în miracole și vă invităm la miracol. Bine ați venit!”, a încheiat Chiriac.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

tararache

Acum 7 ani

felicitari cu vointa se poate ,acem cele mai tari firme de constructi din tara [cona ,sa ,sinecom ,etc ] ,dati drumu la investiti nu mai chemati firme din tara precum cei care trebuia s-a renoveze ,tribunalu si rezultatu se vede ne tine cu lucrarea neterminata si cu bani luati si nu de putin timp se implinesc 5 ani ,,cred ca acuma va mobilizati si va apucati si de stadionu municipal daca tot nu avem priza la bani guvernului s-a aloce precum la cluj ,craiova,ploiesti ,etc bani pentru un stadion nou de 50 000 locuri cu putina inspiratie ,se poate realiza si moderniza ,actualu stadion ,o tribuna in oglinda cu tribuna oficiala ,peluzele din spatele portilor mai apropiate de suprafata de joc si dedesubt locuri de parcare ,si uite asa am realizat si capacitatea stadionului de 50 000 locuri si transformata zona intr-un adevarat loc exclusivist ,sala transilvania ,pina se deblocheza bani de la guvernu actual ,fonduri pentru constructia noi sali polivalente [10 000 locuri ] actuala find depasita ] luam si noi modelu clujului ,aveau una de 2000 locuri ,si-au mai tras una de 6000 ,si acum le tine goale ,dar cum gandiomania este mare ,a-la piticu potno a profitat de functia de prim sinistru atari in 3 ani a realizat ce nu facea alti in vreo 20 ,daca tot a fost sef la bani publici ce a zis acest netrebnic ,o bagam pe aia cu austeritatea la bulumaci ,taiem de la astia cu pensii nesimtite ,adica de la 400 la 1000 si de la aia cu salariu minim pe economie si gata uite asa ne punem deniste stadioane si sali de sport ca bulumaci ne platesc grandomaniile ,si in loc de ce trebuia pentru tara [autostrazi ,modernizari si alte obiectiv necesare tari ]facem mofturi de oameni bogati si asta numai ca se dau mari lideri politici zonali ,uitativa la rus cum o trage de mot pe aia cu autostrada sibiu -pitesti ,el intre timp lucra pe bani destinati ,acestui tronson [sibiu -pitesti bani ue ]la inutila turda -sebes ,cid a facut asta studuile de fezabilitate nu se stie ,si cum de nu a fost contestati ,precum la tronsonu care i-l cere comunitatea UE cu bani gratisi nadlac -sibiu -pitesti-constanta si mai departe scriein carte ,felicitari constructorilor sibieni pentru aceste investiti
Raspunde

mental

Acum 7 ani

:)) ii mai cizeleaza un pic si pe broscari! Ar trebuie sa faca un spectacol gratis numai pentru ei!!Sa vada cu ce se manaca cultura\" nu numa\' samantza in fata blocului.
Raspunde

@.@

Acum 7 ani

nu-i chiar sub viaduct, ci langa, in apropiete, in Zona Industriala Est.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus