Luni,
27.09.2021
Ceata
Acum
7°C

A III-a instruire in domeniul adaptarii la schimbarile climatice

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului “Calea verde spre dezvoltare durabilă”, anunță continuarea sesiunii de instruiri în domeniul adaptării la schimbările climatice, prin organizarea  celei de a III-a instruiri, în  perioada 02 – 04 iunie 2015.

 Instruirea ce va avea ca temă sectoarele vulnerabile la schimbările climatice:”Păduri”, ”Biodiversitate” și ”Agricultură/Zootehnie”va fi organizată  în Moeciu de Sus, Complexul turistic Cheile Grădiștei Fundata, județul Brașov.

Instruirea este organizată  de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu în colaborare cu Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale – KS, dar şi cu sprijinul partenerilor norvegieni şi români din proiect: Institutul Norvegian de Cercetare Vestlandsforskning, Direcția Norvegiană pentru Protecție Civilă - DSB, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Tg. Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Administrația Națională de Meteorologie București.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai grupurilor țintă, autorități publice locale din cele trei municipii Sibiu, Tg. Mureș, Brașov, societatea civilă, agenți economici, administratori/custozi situri Natura 2000. Participanții la această instruire, vor contribui la realizarea strategiilor și planurilor locale de acțiunepentru adaptareala schimbările climatice în cele trei municipii  Sibiu, Tg. Mureș și Brașov, acestea reprezentând unul din obiectivele specifice ale proiectului.

Contact: ofițer proiect comunicare Melinda Dragomir, telefon:+40740542008, email: melinda.dragomir@apmsb.anpm.ro

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este o instituție publică guvernamentală sub jurisdicția Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, un serviciu public deconcentrat, finanțat de la bugetul de stat.

Proiectul ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” în valoare totală de 4.546.115  este finanțat în cadrul Programului RO07 Adaptare la schimbări climatice, prin fonduri acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2009 – 2014, cu o sumă nerambursabilă în valoare de 3.822.997,51 euro, la care se adaugă cofinanțarea și cheltuielile neeligibile asigurate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2016. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbări climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbări climatice.

 

###

Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro.

Comentarii

1 comentarii

unu

Acum 6 ani

se fac doar comunicari SI NIMIC ALTCEVA!!!!!!!!TIMP IN CARE ALTII ISI FAC SINGURI LEGEA. DE EXEMPLU LA HAMBA IN CENTRU SE ARD DESEURILE MAGAZINULUI DIRECT LANGA , obligati sa inghitim zilnic fumul si mirosurile specific....si nimeni nu ia masuri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus