Duminică,
07.06.2020
Innorat
Acum
21°C

Investitie la Spitalul Judetean. "M-as bucura sa nu mai aud «du-te la Mures sau du-te la Cluj»"

03 Iunie 2015 12:34

Consiliul Județean Sibiu a decis în ultima ședință de la sfârșitul lunii mai achiziționarea unei unități de endoscopie digestivă terapeutică. Banii pentru contravaloarea aparatului, 1,4 milioane de lei, provin de la bugetul de stat, iar alți 210.000 lei, urmând a fi acordați de la bugetul local.  ”La sfârșitul anului va veni o aparatură ultraperformantă și vom avea cu siguranță un spital performant”, a salutat momentul consilierul județean PSD Ioan Banciu.
Doctorul Dan Sabău, consilier județean PNL a vorbit despre calitățile aparaturii. ”Vreau să remarc beneficiile remarcabile pe care le va aduce această unitate, o serie de teme doctorale vor căpăta susținere, contur. Şi una dintre tehnicile pe care ni le-am propus în cadrul cercetării este tehnica rendez-vous, adică întâlnirea dintre laparoscop şi endoscop, în acelaşi demers chirurgical, endoscopic gastro-enterologic şi care face ca siguranţa pacientului să fie mai mare”, a spus consilierul.
Momentul a fost completat de președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea care a punctat decisiv: ”M-aș bucura să nu mai aud «du-te la Mureș sau du-te la Cluj»”, a spus Cindrea, explicând faptul că în urma achiziționării aparatului multe investigații de specialitate vor putea fi făcute la spitalul sibian.
Endoscopia digestivă superioară este un procedeu de investigare ce permite medicului să exploreze prima parte a tractului digestiv: esofagul, stomacul și prima parte a intestinului subțire (duodenul I si II), prin intermediul endoscopului, care are un tub flexibil de cauciuc, cu diametru de cca 8 mm, dotat cu o camera video.

Comentarii

14 comentarii

Necajit

Acum 5 ani

dd@ Ai dreptate....mergi sa iti faci programare si te programeaza dupa 2 luni cam asa se procedeaza la dermatologie...probabil ca stiti si cine e persoana...
Raspunde

of

Acum 5 ani

singura sansa este independenta ardealului de romania tara hotilor si a parlitilor....
Raspunde

dd

Acum 5 ani

aparate noi, dar cu birocratia si nesimtirea din spitale cum ramane? Asteptam mult si bine spitalul regional cu doctori noi.
Raspunde

cetateanu europeanu

Acum 5 ani

Da, zau ca si eu m-as bucura !
Raspunde

folbalist

Acum 5 ani

de stadionu cel nou si regional de 50 000 locuri si sala polivalenta de 10 000 locuri cind va apucati ,nu dealtadar va luato ,cluju si craiova inainte ,vezi puneti presiuni pe copy -paste ,s-a deblocheze bani cum a procedat la olguta de prazburgia si pentru aceste marete obiective pentru tara ,noi tara noastra in 2500 suntem posibili de a organiza olimpiada de traforaj viteza si trebuie s-a fim pregatiti dupa modelu autostrazilor construite in ultimi 25 de ani ,daca tot construim stadioane ,toate capitalele de judete s-a beneficiem de asemenea investiti ,ca toti platim taxe si impozite la statu roman ,
Raspunde

1234

Acum 5 ani

Am auzit ca la acest aparat va lucra domnul doctor Vasile Spinean.
Raspunde

iaca

Acum 5 ani

Şi eu m-aş bucura să aud că recurgi la demisia de onoare, penalule!Incredibil câţi tâlhari dovediţi ai celui mai cinstit partid şi guvern sunt încă în picioare.
Raspunde

campania

Acum 5 ani

Spital regional!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

ha ha

Acum 5 ani

Nelu chioru din cj se ocupa de amanta nu de judet.... este seful nepotismelor si leo trage la pnl isti cand vrea
Raspunde

ptr www

Acum 5 ani

CUMPARA-TI OI ...CA MIELUL TI-L DAU EU ,SA NU RAMAI CIOBAN FARA OI...
Raspunde

Susana

Acum 5 ani

MUNCA LA DOMICILIU online, intr-un proiect nou si de viitor.Cautam persoane pentru dezvoltarea acestui proiect. .Daca vrei sa obtii un venit suplimentar legal,participa si TU. Nu ai nevoie de experienta doar de calculator, conexiune la internet, perseverenta si seriozitate maxima. Primest instruire sub forma unor lectii online pe o durata de cateva zile. Aceste lectii provin de la initiatorul proiectului si te ajuta mult in luarea deciziei . Pentru mai multe detalii trimite cu incredere cuvantul PROIECT la adresa de mail: mago_zsuzsanna***
Raspunde

ss

Acum 5 ani

Aaa...mai avem CJ...mergând pe DJ ( aceleași , in același stadiu deplorabil de pe vremea lui Ceașca - numai denivelări di peticeli )...ai putea sa juri ca nu exista de fapt CJ Sibiu...ii mulțumim lui Copy-paste ca a redus cu 15%bugetul județului , deși contribuția orașului Sibiu , creste de la an la an...
Raspunde

Coco

Acum 5 ani

www Bine ai venit la Sibiu. Sa sti ca noi tratam si boi, nu numai oi. Asa ca poti sa te intorci la Cluj, ca esti vindecat boule.
Raspunde

www

Acum 5 ani

la noi la cluj ne trimit cu animalele la sibiu. Zice ca au cei mai buni veterinari specializati in ovine.Asa ca nu fiti suparati ca si noi cand o sa ne luam oi venim la sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus