Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Parintele Ilarion Urs este noul Episcop-Vicar al Sibiului

Astăzi au început, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa patriarhală.

Tot astăzi a avut loc și alegerea noului Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Sfântul Sinod a ales prin vot secret, cu 25 voturi din 40 valid exprimate, pe părintele Arhimandrit Ilarion Urs, cu titulatura de Făgărăşanul, în postul vacant de Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

”În ziua de 7 mai 2015, ierarhii Mitropoliei Ardealului au desemnat prin vot secret drept candidaţi pe părintele arhimandrit Ilarion Urs, exarhul Arhiepiscopiei Sibiului şi stareţul mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus (judeţul Braşov), şi pe părintele arhimandrit Macarie Ţuţul, marele eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Sibiu”, a transmis Mitropolia Ardealului, într-un comunicat de presă.

Hirotonia noului Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului va avea loc duminică, 7 iunie 2015, în catedrala mitropolitană din Sibiu.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

B.O.R.

Acum 8 ani

Interesul poarta fesul.....vorba veche din popor!!!!
Raspunde

IPS Gorenje

Acum 8 ani

In sfarsit, un om de valoare in aceasta pozitie! Felicitari si spor la treaba, Illy!
Raspunde

dan

Acum 8 ani

toti caciulatii astia isi dau slava unul altuia, ba mai mult pretind ca sunt sfinti, au uitat misiunea bisericii lui Hristos de a duce cuvantul lui la toate poparele, de a sluji saracii, vaduvele si orfanii.Intro tara pretins crestina nu ar trebui sa fie nici un copil flamand sau care sa nu poata sa-si permita un tratament.Vai de capul nostru de crestini cu numele cand va trebui sa respundem in fata Dreptului Judecator!
Raspunde

Marele Nebun

Acum 8 ani

Un NEBUN HOT
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Alt hot ...
Raspunde

Ioan

Acum 8 ani

O palma grea data lui Saguna cu alegerea noului vicar! Este rusinos cum un asemenea om poate sa ajunga sa paseasca in dreapta ierarhiei. Nu merita sa fie ridicat la o astfel de demnitate, si staret la Sambata era prea mult pt nivelui lui de cultura. Sa-mi fie cu iertare, dar cei care-l cunosc cu adevarat stiu ca nu vorbesc aiurea! Un om ca el, cu atatea nelegiuiri legate de gat, cu interzicerea dreptului de a sluji 2 ani de zile, stie el motivul, cu un viciu care se citeste pe fata lui, un alcoolic notoriu, ajunge vicar la Sibiu. Rusinos! Unde a fost corpul profesoral? Greii de la Sibiu cum comentati alegerea facuta? Cred ca sunteti mandrii de rezultat!IPS Laurentiu e negru de suparare, trebuia sa se astepte la acest rezultat! As vrea sa-i transmit Mitropolitului Clujului care a scris o carte\"Sau risipit fauritorii de basme\", ei sunt inca activi IPS Andrei si sunt in \"Sfantul Sinod\"! Iertati!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Eh, lasă că nici Șaguna n-a fost mai breaz, a trădat-o pe Ecaterina Varga pentru un post de episcop.
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

@6 Lasă că la Sâmbăta sa ocupat bine de investitile aducătoare de profit dar neimpozitabile ale bisericii, probabil că tot de acolo a făcut rost și de bani să-și cumpere un post mai la \"oraș\"! Ips Laurentiu e supărat ca nu aprimit el grosul și l-au șuntat ăștia! :) Borfași ...
Raspunde

apofys

Acum 8 ani

nu stiu ce aveti cu mitropolitul de la cluj, alegerea s/a facut la sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus