Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ponta a fost audiat la DNA. Suspect in dosarul lui Dan Sova

Premierul Victor Ponta a fost în această dimineață audiat la DNA. Acesta a declarat că este suspect în dosarul lui Dan Şova. ”M-a chemat procurorul Cheşeru la ora 11.00. La final vă spunem ce şi cum”, a afirmat Ponta, care a ajuns la DNA însoţit de un avocat. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că premierul a fost chemat de procurori pentru a da declaraţii în dosarul lui Dan Şova.
Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal din august 2014, pentru trei fapte de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei, informează Mediafax.
Potrivit procurorilor DNA, în perioada ianuarie - 13 februarie 2008, Dan Şova, cu ştiinţă, în contextul litigiului dintre Complexul Energetic Turceni (CET) şi ICM - SC pentru Închiderea-Conservarea Minelor SA, a insistat pe lângă Dumitru Cristea, la data faptelor director general şi ordonator de credite al CET, să încheie un contract distinct de asistenţă juridică cu privire la respectivul litigiu.
Dan Şova este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie şi în dosarul desprins din cel al retrocedării ilegale de păduri, alături de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc.
Marţi, Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Şova, fiind înregistrate 66 de voturi "pentru" şi 72 "împotrivă".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

ss

Acum 8 ani

Fum fara foc nu iasă.....încep sa aibă logica apărarea cu orice preț a lui Sova si inițiativele legislative pe banda rulantă , antijustiție
Raspunde

K. W. Johannis

Acum 8 ani

Pas cu pas ...
Raspunde

adi3

Acum 8 ani

ponta si guvernul lui ales in 2012 miau dat inapoi la pensie si de citeva ziel au redus tva la mincare,acum nui bun nenea wernere
Raspunde

@3

Acum 8 ani

Miau, miau, pai baga la matz, ce mai astepti?
Raspunde

@.@miau....

Acum 8 ani

:))) ne bucuram ca \'\'tiau\'\' dat si \'\'tiau\'\' bagat...atata stiti. TREZIREA !!! e capitalism bre, daca ai cu ce si stii cum, ai, daca nu, rabzi si ramai inapoiat.
Raspunde

rety

Acum 8 ani

bai da va trebuit mult s-a constatati ,ca ceva este suspect la baietelu asta scrobit si plin de ifose de mare politician ,ba de unde atitea case si propietati +conturi in banci ,ce procese celebre a cistgat si ce mari benefici a adus tari ,ba astia din scoala lui nastase en case e cum proverbu ,ce naste din nastase [educa ] tot soareci papa ,uitativa la valetu lui nastase ,unu truica nu mai ca i-i deschidea usa la birou si i-i lua scamele de pe costum a ajuns ditaimai miliardaru in euro ,dar naivu nostru fost prim ministru ,ba de ajungea ata presedinte in 2004 acuma nu maieram vreo 90 la suta in tara ,astia atita retroceda intre ei de ne trezeam caam tecut cu retyrocedarile pe la vecini nostri ,[ucrainia ,ungaria ,bulgaria ,s-a nu mai spunem rusia ,dar acol mai greu ca este ,putin si va dadea peste destute ,ba a-ti confundat tara cu propile voastre feude ,am devenit noi amarasteni sluji pe ce am construit 2-3 generati ,voi ttebuie condamnati pentru subminarera economiei nationale ,nu ceausescu in china erati de mult in fata plutonului de executie ,vati tras legi cu dedicatie si uite in ce gaura neagra a-ti bagat tara ,ba vio i-a exemplu lui blateer ,fa doi pasi inapoi ,teanenorocit idolu tau nastase ,ai vrut sa-l depasesti in bogatie ,lacomia dauneaza rau ,sanatati ,nu va ingrijorati ca la cita scoala aveti ,scrieti vreo duzina de carti si in loc de vreo 15 -20 de ani de pripon ,faceti un sfert si gata ,daca jiji a scris carti ce s-a mai spunem de voi astia cu un metru cub de diplome ,nu fiti suparati acolo la beciu domnesc sunteti numai elitele neamului
Raspunde

baba pentru 6

Acum 8 ani

De ce nu ti se pare suspect ca Johannis are 6 case si acum isi face vila pe banii nostri ?Si excursile care le-au facut de placere Johannis si sotia sa Carmen nasii in austria pe banii statului au mers ,la papa pe banii statului .Ce ai cu Ponta intotdeauna au fost instariti sotia lui este europarlamentar de anii de zile si fata de ministru . Sau rety te ciuda ca a taiat tva si a marit salarile si pensile ?Nu cumva esti patron ?
Raspunde

@7

Acum 8 ani

rety n-are alura de patron...mai degraba de asistat social analfabet sas ,un pupincurist jalnic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus