Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Proiectul spitalului regional e istorie. Vom avea Unitate de Primiri Urgente noua, cu heliport

Vechiul proiect al noului Spital Regional de la Sibiu a dispărut definitiv după ce Ministerul Sănătății a stabilit în strategia națională că viitoarele spitale vor fi construite în Cluj-Napoca, Craiova și Iași. În schimb, Consiliul Județean face progrese notabile în construcția unei noi clădiri, care să funcționeze ca Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, și care va avea heliport.
Oana Popa, directorul executiv al Direcției Strategii și Proiecte din cadrul Consiliului Județean Sibiu, a declarat pentru Turnul Sfatului că instituția pregătește elaborarea unei strategii serioase privind domeniul sănătății la nivelul județului. ”Un domeniu de care sunt foarte apropiată și de care cred că toți suntem interesați este cel al sănătății. Până acum aici nu exista o strategie. În curând se va lansa o linie de finanțare pentru astfel de strategii iar noi vrem să fim pregătiți. Dacă nu ai o strategie clar definită riști să faci investiții haotice și după câțiva ani ajungi să te întrebi unde s-au dus banii. Noi vrem să știm ce trebuie investit, unde trebuie investit, studiu făcut de o firmă specializată și imparțială. Strategia aceasta va fi elaborată în baza unui proiect pe fonduri europene pe care-l vom depune spre finanțare anul acesta. Noi avem deja niște obiective propuse aici, care se vor regăsi în strategie”, a declarat Oana Popa.
În cadrul noii strategii, un punct esențial îl constituie proiectul noii Unități de Primiri Urgențe, din curtea Spitalului Județean. ”Principalul obiectiv așteptat de foarte multă lume vizează construcția unei Unități de Primiri Urgențe noi, în cadrul Spitalului Județean. Aceasta este prioritatea numărul unu. Nu este niciun secret că spitalul abia mai face față. Spitalul Regional de la Sibiu, despre care s-a tot vorbit, a fost o idee și a rămas la stadiul de idee. Conform strategiei în domeniul sănătății, postată de ceva timp pe site-ul Ministerului Sănătății, vom avea doar trei spitale regionale în țară și Sibiul nu se numără printre orașele desemnate: Iași, Cluj-Napoca și Craiova. Clar la Sibiu nu se va face un spital regional oricât ne-am dori. Trebuie să fim realiști”, explică Oana Popa.
În acest moment reprezentanții Consiliului Județean poartă negocieri cu mai multe surse de finanțare externe pentru implementarea proiectului. ”Proiectul noii UPU nu se suprapune în niciun fel cu vechiul proiect, pentru că acela nu există. Noi avem un proiect concret, clar, pentru care este deja elaborată documentația și care urmează a fi finanțat prin împrumuturi. Suntem în proces de negociere cu Banca Europeană de Investiții, cu Banca Mondială de Investiții și cu Banca Europeană de Reconstrucție. În data de 4 iunie a avut loc o întâlnire la primăria municipiului Sibiu pentru obținerea avizului favorabil asupra acestui proiect”, detaliază Oana Popa.
Un aspect interesant legat de noua unitate este că la ultimul etaj aceasta va avea un heliport pentru urgențele care necesită transportul cu elicopterul. ”Această nouă UPU va avea la ultimul etaj un heliport. Așa a fost proiectat. Avem un studiu în elaborare acum pentru sunetul produs de elicoptere la aterizare. Proiectul, în stadiul de față, presupune o clădire P plus 4, cu etaj retras, unde va fi heliportul. O unitate nouă și modernă, fără heliport, pierde mult din valoare. Acesta este doar un aspect, mai sunt și multe altele, pe care le vom dezvălui pe măsură ce proiectul prinde și mai mult contur”, concluzionează directorul executiv al Direcției Strategii și programe din CJ Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

20 comentarii

alzara

Acum 7 ani

Ca sa ajunga mai reoede pacientii la Tg Mures. Aici, Klrbsiela si Clostridium .Cu asta PSD a pus cruce la Sibiu.
Raspunde

gilu

Acum 7 ani

Esti inteligent...dar nu pot fi si adusi pacientii cu elicopterul ?...E un fapt extraordinar ca se modernizeaza continuu spitalul.
Raspunde

nu conteaza

Acum 7 ani

bai rusine ,demisia ,care este problema de ,sibiu ete ocolit de marile investiti ,s-au sabotate gen ,acua -parc ,,bai astia de ne conduceti iterpelat ala cu cardurile unu de este sinistru sanatati ,si intrebat bai baietica careeste problema de sibiu nu intra in grafica spitalelor regionale de urgenta ,actualu spital judetean find impropiu construit ,este in mijlocu orasului si este depasit din cauza uzuri ,find cel mai vechi spital di tarae vede ca ne condiuc copii fostilor comunisti ,care la rindu lor ,spuneau voua nu va construim ca aveti siuite asa din cel mai tare oras clinic si unicu din tara ,am ajuns s-a vina s-a ne clasifice pe aia care ia-m invatat ,rusine ,ba sasi va lasat pe toyt voi nu trebuia numai sa-l mentineti ,bai aicipe plasamentu actualului spital ,clinici universitare ,pentru facultatea de medicina si cu cirpocelile facute ,adunati bani si construit un spital nou ,inafara orasului cum este in toate orasele care are un pic de staif ,va lasti condusi de mitici de la centru ,nu aveti un pic de demnitate si orgoliu ,vine toti neaveniti ,pe niste functi vremelnice si ne saboteaza ca el este sinistru si nu vrea ca sibiul s-a intre in topu oraelor importante ,bai ce se mai aude din-spre ministeru armatei cu terenu alocat pentru ,noul spital regional ,ba nu va mai lasti s-a va saboteze investuitile niste neica nimeni de la mitici si cozile de topor din orasu nostru ,astept mativu de ce nu se demareaza constructile noului stadion regional [50 000 locuri ] si sala polivalenta de 10 000 locuri ,sibiu find in centru tari si pe axa centrala de transport [aerian ,rutier si cf ] ba trezitiva ca noi nu avem lipici la nici un guvern ,s-au nu se vede cum au frunzarit totu astia de sedau mari capitalisti ,numai prin faptu ca au tupeu si clanta mare ,de se dau lideri politici zonali ,DEMISIA ,nu sunteti capabili dativa deoparte ,ca mai sunt si alti care au demnitate si nu se lasa la cheremu unor asa zisi sinistri cu apucaturi comuniste ,ba va sta tare sibiu in git ,cind demarati lucrarile la noul teatru din zona piata 90 ca este cam de multisor balariile cit padurea dumbrava in mijlocu orasului ,s-au si aici nu suntem prioritari ,tinid cont ca la sibiu se tine cel mai mare festival din lume ,am devenit un brand international si noi tot in sala de 100 de locuri desfasuramacest mare eveniment mondial ,trezitiva obedientilor si pupin pe aia de la centru [mitici ] unde este personalitatea voastra si orgoliu de sibieni adevarati
Raspunde

@ 3 nu conteaza

Acum 7 ani

Prostovane ? Tu ai înteles ce ai scris ? De punctuatie, gramatica, sintaxa si toate celea, ai auzit vreodata ? Nici un om cu scaun la cap nu se apuca sa citeasca delirul tau...
Raspunde

@3

Acum 7 ani

La ce pusca mea sa faca la tara la Sibiu spital nou. Si de unde sa aiba Sibiul bani de el. Lasa ca mergeti in judetele invecinate. Sau sa -si faca spital nou Sibiul singur din banii lui de impozite ....desi cred ca mai bine ii da banii lui Chiriac pe brand. Tot va milogiti la unii si la altii sa va dea , si nu va uitati in oglinda sa va vedeti mutra de ciobani cocliti
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Cocliţi, necocliţi, președinte am dat, procuror DNA am dat, ambasador am dat, urmează să dăm și-un priministru și-atunci o s-avem și spital.
Raspunde

@joseph

Acum 7 ani

Urmeaza sa va numiti Scornicesti ! Apropo ce pusca mea mai e cu catunul ala care un moment s-a crezut oras. Parca si ala a dat un Presedinte , un ambasador la Viena, un ministru al Armatei ...vreo doi trei procurori. Vorbind de Procurori DNA sunt si eu curios . Ati dat Procuror DNA femeie sau barbat...ca aici lucrurile sunt un pic confuze. Eu stiu ca la Sibiu din cauza casatoriilor in aceiasi familie chestia asta este obisnuita ...dar ar fi curios sa aflam sexul Procurorului DNA ca sa se stie unde sa meraga la Targusor sau la Jilava
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Băi, este o EA, garantat, îți spune unu\' care știe, problema ta nu cred că ar trebui să fie asta, ci cum să te dai la fund (eventual cu alifie) să nu ajungi pe unde spui tu, mai ales acum că s-a început cu șeful michi maus. Pazauf, că-i groasă, tipa e o adevărată bestie !
Raspunde

@joseph

Acum 7 ani

Bai josephina daca imi spui tu ca este femeie ca unul care stie te cred...daca insa imi spui si ca Johannis e activ aia chiar nu cred si ar trebui sa confirme oficial Chiriac Asadar lasa naibii discutiile despre heterosexualitate si taica johannis ca rade Romania de tine De fapt romnolr din -prejur nu le pasa daca Marae sas o face normal sau in***..doar sa faca ceva si sa faca bine ! Pana alta nu face nimic doar sta si o ia ..cu sau fara alifie nu stiu SI barbatul femeie Kovesi cace totul Perversilor sibieni cum schimbati voi comportamentul romanilor
Raspunde

ss

Acum 7 ani

strategii , studii de pre fezabilitate si fezabilitate , diverse studii de impact si alte metode de a sifona bani ........cat despre practica...ea in continuare ne omoara... guvern copy-paste ( si hot ) ...la fel si CJ
Raspunde

colombo

Acum 7 ani

Dati-va ba demisia ,n-aveti nici cea mai mica reactie la toate mirsaviile care se fac Sibiului, parlamentari si consiliu judetean, PLECATI ACASA, rusine sa va fie, marionetelor pupincuriste. Ne fura si ne saboteaza pe toate partile pirlitii astia si voi nimic, nici cea mai mica reactie,obedienti si pe burta, v-ati sudat de scaun ca miky mause. Cum mai aveti tupeu sa dati ochi cu sibienii, ne-ati vindut , dati-va deoparte.
Raspunde

Banc pt. Consiliul judetean

Acum 7 ani

De ce nu se face sex in Consiliul Judetean si alte institutii din Sibiu? Pentru ca sunt toti rude!
Raspunde

@12

Acum 7 ani

LOL!!!;))))))))La mai mare !
Raspunde

@colombo

Acum 7 ani

Ai uitat: Deconcentratele, banii de la handicapați, medicamentele furate de fam.Vonica și...multiplexu\'.
Raspunde

@14

Acum 7 ani

N-am uitat nici o deconcentrata, esti cumva legat de ele, le-ai vindut, ti-ai luat caimacu si ti-ai angajat neamurile in detrimentrul sibienilor, ai dat banii sibienilor la altii? Familia Vonica o facut ceva ptr. comunitate si o dat bani la buget nu o luat, ca ai vostri tunari de milioane de euro din bani publici pe care nu-i controleaza nimeni.Ai vostrii n-o furat banii de pe medicamente prin megatunurile de milioane de euro pe care le-o dat din buget? Ati venit voi hidra comunista ca sa distrugeti toate afacerile sibienilor, masochistilor. Eu sunt cu sala de teatru de 5 000 loc. stadion de 60 000 loc. sala de sport de 10 000 loc. aqua park si altele. Daca se face si multiplex nu-i rau, da trebuie sa lasam primaria in pace ca are destule pe cap si stie ce si cum le poate face, in conditiile in care e inconjurata de detractori si sabotori ca voi. Problema cea mare a tarii sunteti voi cu interesele si manipularile voastre, cu creeierele spalate de comunisti, , din cauza mentalitatii voastre sufera o tara intreaga si in special Sibiul pe care l-ati subjugat, furat, sabotat, izolat si dictat de zeci de ani, leprelor
Raspunde

@15

Acum 7 ani

De ceva tot ai uitat natang-junior ,de xanax ofcourse!
Raspunde

@15

Acum 7 ani

Mioara proasta ..voi cine? Despre cine este vorba ...despre Bucuresti? Despre Brasov ? Psdisti ? Comunisti ? Liberali? Ca tu mioara bucalaie ...nu iubesti decat tzatza sasului si crede-ma si aia se usuca deja!
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Mulțumim Guvernului pentru nimic! Ai auzit cindre-o? O face plopul pere până o sa îți votam neocomuniștii la Sibiu! Eu zic sa va luați jucăriile si să o roiți!
Raspunde

@15

Acum 7 ani

Rp: Levomepromazin 25 mg. 2x1 /zi; Escitalopramum 10mg. 1/zi dimineața, Alprazolam 1mg 1/zi seara. Având în vedere stadiul avansat al bolii, încearcă astea pentru un tratament de lungă durată (minim 12 luni). Vom fi cu toții mai bine ! Mult succes
Raspunde

@16

Acum 7 ani

Nu ajunge xanax. Patologia este complexă și indică probleme la nivelul ISRS. Acolo trebuie lucrat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus