Horațiu Cercel, cel care controlează Concefa SA - firma de construcții intrată în insolvență cu datorii de peste 40 de milioane de euro -, a primit aprobarea Tribunalului Sibiu de a diviza societatea cu sediul pe strada Henri Coandă. Astfel, planurile lui Cercel prevăd desprinderea unor părți din actuala societate aflată de trei ani în insolvență, pentru a pune bazele unei noi firme de construcții. Ceea ce mai rămâne din Concefa ar urma să fie vândut, pentru a acoperi din datoriile acumulate.
”Se propune divizarea societății și transferarea unei părți din activ și pasiv către o nouă societate care ia ființă prin divizare în vederea creării unei societăți active, iar pentru restul bunurilor din patrimoniu lichidarea acestora, în vederea acoperirii creanțelor asumate prin plan. (…) O parte a pasivului societății aflate în insolvență este preluat de noua societate, care o să îl achite din continuarea activității curente”, se arată în planul depus și aprobat de Tribunalul Sibiu, în dosarul de insolvență al Concefa. Divizarea ar urma să fie făcută pe parcursul a aproximativ șase luni, iar pentru vânzarea bunurilor rămase care să acopere datoriile, Cercel și-a asumat termenul de un an. În perioada de când a intrat în insolvență, datoriile Concefa au continuat să crească, suma totală a datoriilor acumulate în cei trei ani de insolvență fiind de peste 15,8 milioane de lei.
În motivele invocate de Cercel pentru aprobarea soluției propuse este amintită, printre altele, ”capacitatea noii societăți de a relua activitatea la nivelul desfășurat în trecut de societatea ce se va diviza, SC Concefa SA”, dar și ”existența unui personal calificat”.
Concefa SA sau Concefa Group SA și Concefa Imobiliar SA
Cercel a propus ca noua societate de construcții să aibă aproximativ același nume: Concefa SA sau Concefa Group SA. Ceea ce mai rămâne ar urma lichidat sub numele Concefa Imobiliar SA. Valoarea de piață a activului care ar urma să fie transferat este de 3,6 milioane de lei (valoarea de lichidare fiind calculată la puțin peste 815.000 de lei). Procentual, estimează Cercel, este vorba de 5,97% din activul actualei societăți Concefa.
”În cazul în care operațiunea de divizare nu va fi finalizată sau va eșua în perioada de implementare a planului de reorganizare, se consideră că prezentul plan de reorganizare nu a fost realizat, consecința fiind posibilitatea oricărui creditor de a solicita deschiderea procedurii falimentului, cu consecința revenirii la situația anterioară prezentului plan de reorganizare, atât în ceea ce privește activul societății, cât și pasivul acesteia”.
În urma insolvenței Concefa, și-au pierdut locul de muncă mai multe sute de oameni. Astfel, dacă în 2008 numărul mediu de salariați era de peste 860, în 2011 acesta a ajuns la 530. La începutul anului trecutn, Concefa SA mai avea 162 de angajați.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Tribunalului Sibiu , Horațiu Cercel , Henri Coandă , Concefa Group , Concefa Imobiliar , Tribunalul Sibiu
Vizualizari: 1424
Ultimele comentarii
Acum 12 minute
Magda Boar
Acum 35 minute
Max rasinareanul
Acum 50 minute
Barosanu
Acum 1 oră
Andrei C.
Acum 1 oră
Pastor marginas