Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Misiune ȋndeplinita: victorie la Raliul Delta Dunarii. Raul Badiu devine noul lider la "2 roti motrice"

Pilotul sibian de raliuri Raul Badiu confirmă forma sportivă excelentă prin care trece, la ȋnceput de sezon de Campionat Național de Raliuri, și izbutește un nou rezultat important: locul 1 la Raliul Delta Dunării, la categoria "două roți motrice" și clasa 5/6, cât și locul 4 ȋn clasamentul Trofeului European de Raliuri. Performanța, obținută weekend-ul trecut, vine după alte două rezultate excelente ȋn primele două etape ale CNR, unde a ocupat poziția secundă la Raliul Brașovului și a câștigat locul 1 la Raliul Aradului.

Noul lider al clasamentului, 2 roți motrice și clasa 5/6

Cele trei evoluții fără cusur ȋl propulsează ȋn fruntea ierarhiei la categoria "două roți motrice" și clasa 5/6. Pentru Raul Badiu, Raliul Delta Dunării a fost prima competiție alături de noul său copilot, Gabriel Lazăr, iar prestația din Tulcea lasă să se ȋntrevadă o bună colaborare pentru viitor.

"La Danube Delta Rally am mers cu gândul de a-mi ȋmbunătăți evoluția, știind că dacă reușesc să merg cum ȋmi propun, am șanse la un rezultat bun. Colaborarea cu Gabi, noul copilot, a decurs perfect ȋncă din primii metri, mărturie stând și timpul realizat pe prima probă specială. Au urmat ȋnsă momente tensionate pe proba specială secundă a raliului, unde am fost șicanați de probleme electrice, și mă așteptam chiar să pierd timp față de competiție. Din fericire, am reușit să ajungem ȋn parcul de service, iar apoi cu adversarul nostru principal ieșit din cursă, am avut de făcut o cursă inteligentă până la final. Chiar daca părea o formalitate, ușor nu a fost să ne păstrăm concentrarea continuu timp de doua zile, dar am reușit, și astfel am obținut al doilea succes consecutiv la categoria 2 roți motrice și clasa 5/6, și un loc 4 ȋn clasamentul Trofeului European de Raliuri, devenind astfel liderul clasamentului", a mărturisit Raul, pentru Turnul Sfatului.

 

11266503 1562575917337753 3135171700458877087 n

Gabriel Lazăr și Raul Badiu, savurând victoria de la Raliul Delta Dunării/FOTO: Rally Cow

 

Luptă strânsă la vârf

Raul Badiu a profitat și de abandonul principalului său rival ȋn lupta pentru titlu la "2 roți motrice", Adrian Răspopa, astfel că are un total de 71.60 de puncte, față de cele 48.00 ale ocupantului poziției secunde. Sibianul rămâne ȋnsă cu picioarele pe pământ și este conștient că lupta la vârf se va da până la finalul sezonului.

"Dacă e să luăm ȋn considerare regula N-2, unde se scad cele mai slabe două rezultate, ȋn clasamentul adevărului sunt foarte strâns cu Adi, așa că trebuie să rămânem concentrați și să ne ferim de probleme pentru a putea lua titlul la categoria 2 roți motrice", precizează pilotul sibian.

Următorul raliu la care va participa echipajul Raul Badiu/Gabriel Lazăr va fi Raliul Moldovei-Moinești, unde speră să-și consolideze poziția de lider.

"Vom pregăti și următorul raliu cu meticulozitate, unde ne așteptăm la o replică ȋn forță, acasă la Adrian Răspopa, și organizator al raliului. Vom face tot posibilul să ne menținem partenerii noștri pe cea mai ȋnaltă treaptă a podiumului, acolo unde le este locul. Fără sprijinul Visit România, Environment & Sport Development, Viarom, Apa Nova, Dalkia, Acvatot, Sis Finance, Veolia Water Solutions, Mival Mach 1, CGS Romania și Munaretto Sport, nici nu aș fi reușit să iau startul, astfel că le sunt recunoscător pentru ȋncredere și susținere, le dedic și lor acest rezultat", susține Raul.

 

Foto: Rally Cow

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus