Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Ce masini conduc gratis sefii institutiilor din Sibiu

Ce masini conduc gratis sefii institutiilor din Sibiu

Cel mai scump parc auto îl are Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, urmată de Consiliul Județean, cu mașini ce însumează zeci de mii de euro. La polul opus se află Inspectoratul Teritorial de Muncă, cu mașini modeste, de câteva mii de euro.

Agenția pentru Protecția Mediului deține șase autovehicule, a căror valoare adunată depășește o sută de mii de euro. Este vorba despre două mașini marca Opel Astra, dintre care una cumpărată printr-un proiect pe fonduri norvegiene, doua mașini marca Dacia, Logan și Duster, aceasta din urmă fiind cumpărată prin programul Rabla;și o mașină hibrid, marca Toyota Prius, achiziționată cu fonduri europene. La toate acestea se mai adaugă un autolaborator marca Renault Master. ”Săptămânal se face programarea mașinilor în funcție de necesitățile impuse de activitatea care se desfășoară. Nu există mașini de serviciu destinate exclusiv conducerii instituției”, spune Bogdan Trif, directorul APM Sibiu.

Consiliul Județean are tot șase autovehicule în parcul auto: Daewoo Nubira (2006), Skoda Octavia Break (2008), două Skoda Octavia (2011), Skoda Superb (2011) și Skoda Rapid (2014). Numai Skoda Superb din 2011 are un preț de catalog ce depășește 20 de mii de euro, în funcție de dotări. ”Aceste autoturisme sunt repartizate conducerii instituției, directorilor, șefilor de servicii sau altor angajați, în funcție de necesitățile zilnice de deplasare în interes de serviciu”, spun reprezentanții CJ Sibiu.

Primăria Sibiu are cinci autovehicule în proprietate, dintre care trei deservesc nevoile primarului interimar și ale viceprimarilor: un Audi A6 din 2004, rămas de pe vremea când conducea primarul Klaus Iohannis, o Skoda Superb din 2011 pentru primarul actual și o Skoda Octavia, tot din 2011.

Nici Inspectoratul Școlar nu stă rău. Dascălii din conducere au la dispozițieun Subaru Forester din 2004, o Dacia Logan din 2008 și Dacia Duster din 2014. Lor li se mai adaugă un microbuz Opel Vivaro (8 + 1 locuri) din 2004.Reprezentanții ISJ precizează că maşina folosită de conducerea ISJ Sibiu este Dacia Duster achiziţionată prin programul Rabla anul trecut.

La polul opus se află instituții foarte importante pentru oraș, însă cu o putere financiară mult redusă. Un exemplu este Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, directorul Francisc Szombatfalvi-Torok arătând că instituția pe care o conduce are cinci mașini, dintre care două Dacia Solenza din 2003. Lor li se adaugă trei Dacia Logan, cele mai noi fiind din 2007.

Situația este și mai ”grea” la Direcția pentru Protecția Copilului. ”Conducerea DGASPC Sibiu nu beneficiază în mod curent de un autoturism de serviciu, ci îi este pus un autoturism  la dispoziție, în caz de deplasări în interes de serviciu, împreună cu un conducător auto profesionist angajat al instituției”, spune Andreea Popescu, purtător de cuvânt.

Puțin mai bine stă însă Direcția de Sănătate Publică. Instituția are un autoturism Dacia Logan din 2007 și unul Duster din 2013 pentru ”întreaga instituție și transportă persoane și bunuri, aprovizionare în interiorul județului și sporadic în exterior – în principal la București”. Mai există un autoturism Nissan Tiida din 2007 și unul Daewoo Cielo din 2004 (propus spre casare), pentru activitatea de inspecție și control, plus o mașină Dacia Solenza din 2005, folosită în activitatea din zona de nord a județului.

În cele din urmă, dar nu ultimul, îl menționăm pe șeful Inspectoratului de Poliție al Județului, Tiberiu Ivancea, care conduce ca mașină de serviciu o mașină Audi A4 din anul 2002. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

gilu

Acum 7 ani

DOAMNEEEEEEEE....SA TRECI MASINA PE CARE O CONDUCE SEFUL INSTITUTIEI... AUTOLABORATORUL SI SA II SITUEZI DIN CAUZA ASTA PE LOCUL UNU...MISTO ARTICOLUL... OR SA PLANGA DE INVIDIE CEI DE LA APE CARE AU O MULTIME DE MASINI DE INTERVRNTIE... POLITIA CU MASINILE...ISU CU AUTOLABORATORUL CU MASINILE DE INTERVENTIE... SMURDUL... SPITALUL CU SALVARILE...ETC. NAH TOT E BINE CA SI DE DATA ASTA AGENTIA DE MEDIU ESTE IN FATA SI ARE 80% DIN PARCUL AUTO ACHIZITIONAT PE FONDURI EUROPENE SI NU DIN BANII DE LA BUGET. LA MAI MARE !!!!
Raspunde

militaru gheorghe

Acum 7 ani

Oferta serioasa si care merita! Nu esti de parere ca trebuie sa incepi la timp, daca vrei sa castigi? Acum, dupa ce au vazut filmul care demonstreaza ca totul este foarte serios, oamenii au inceput sa lucreze si sa castige cu noi. Te asteptam si pe tine! Incepi rapid si simti satisfactia ca ai gasit ceva ultra-serios! Filmul video te va convinge! Cere-mi urgent mai multe detalii la adresa mea de email: autotestsibiu***
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

pe langa faptul ca unor paraziti li se asigura masina gratis, multi dintre ei mai au si sofer!!!
Raspunde

Ca intotdeauna

Acum 7 ani

Un articol stupid marca Stefan Dobre.
Raspunde

???

Acum 7 ani

Despre ce vrea sa fie articolul asta? Un inventar??? Daca era vorba de masinile directorilor si ar fi fost vorba de ceva iesit din comun, intelegeam. Dar asa? Daca nu aveti ce scrie mai bine bagati din horoscop...
Raspunde

dw

Acum 7 ani

cinema multiplex?
Raspunde

nutu

Acum 7 ani

Dar ce masini au politistii proprietate personala? din ce bani?
Raspunde

xxx

Acum 7 ani

privit parcul auto de la aeroport al ANAF
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Cred ca BMW-ul si acum suspina din suspensii dupa stapanul sau, Johannis!
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

De ce nu ati trecut pe la serviciile publice????? din subordinea ..........
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus