Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

VIDEO Ziua Portilor Deschise la Academia Fortelor Terestre

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și-a deshis vineri porțile cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la transformarea instituţiei în Academie Militară şi 168 de ani de învăţământ militar românesc. 
Dimineața s-a desfășurat un ceremonial militar, urmat de un concert de muzică susţinut de Muzica militară a garnizoanei Sibiu. Toţi oaspeţii au avut parte de un program special, au putut urmări prezentări de tehnică şi armament militar, expoziţii de carte şi fotografie, şi multe altele.
În Aula academiei a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor celei de-a XXI-a ediţii a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Organizaţia bazată pe cunoaştere”. La această manifestare, realizată sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică s-au înscris 214 autori din instituţii de învăţământ superior şi centre de cercetare din România, Cehia, Papua Noua Guinee, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Belgia. 
În luna iulie a anului 1920, lua fiinţă la Sibiu, a doua şcoală de ofiţeri după cea de la Bucureşti. Din anul 1932, instituția din Sibiu avea să rămână singura şcoală românească ce pregătea ofiţeri activi. Mutată în Bucureşti în anul 1940, redislocată la Zărneşti în anul 1942, începând cu anul 1949 şi până în prezent a funcţionat la Sibiu. 
La Academia Forțelor Terestre sunt înscriși 676 de studenți, 136 fete şi 540 băieţi.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus