Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Interviu cu Razvan Mazilu: In anii in care nu sunt chemat la Festivalul de la Sibiu imi pare rau

Este printre cei mai apreciați și iubiți dansatori și coregrafi din România. A avut reprezentații în toată lumea, iar acum se află la Sibiu, invitat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru. Ocazie cu care l-am întrebat cu se simte pe la noi.

Reporter: Dumneavoastră, ca invitat la Sibiu, simțiți energia și atmosfera festivalului?

Răzvan Mazilu: Vin la Festivalul de la Sibiu de mulți ani cu spectacolele mele și de fiecare dată abia aștept să vin. În anii în care nu am fost chemat mi-a părut rău. Cu toată sinceritatea o spun. Aici ai șansa adevărată să duci arta mai departe, să o vadă foarte multă lume, ai șansa să te întâlnești cu oameni extrordinari, sau să te reîntâlnești cu oameni deosebiți, cum a fost, de exemplu, întâlnirea mea cu coregraful Amir Kolben, cu care am lucrat și în trecut. De fapt, acesta este rostul teatrului, acela de a prilejui întâlniri între oameni pentru a comunica. Mă bucur foarte tare că sunt aici, este și o energie foarte bună care se simte, o energie benefică, care pur și simplu îți încarcă bateriile.

Rep.: Simțiți o presiune suplimentară când știți că aveți o reprezentație în fața unui public de festival?

R. M.: Singurul meu gând este cel pentru public. La Sibiu întotdeauna găsesc un public minunat, foarte cald, de fiecare dată am fost primit excelent și, de fapt, asta este presiunea – responsabilitatea pe care o ai în fața publicului, aceea de a prezenta un spectacol bun, calitativ și în cele mai bune condiții.

Rep.: Aveți timp să vedeți și alte spectacole? Sunt evenimente care vă atrag?

R. M.: Foarte puțin văd. Deși mi-aș dori foarte mult, foarte puține lucruri văd pentru că sunt repetiții, probe de lumini... cum s-a întâmplat anul acesta cu spectacolul West Side Story, care este un spectacol foarte complex și care necesită multe probe și mult efort. Nu am avut timp să mai văd altceva.

Rep.: Cum spuneați, nu sunteți la prima prezență în festival. Cum vi se pare că evoluează FITS de-a lungul anilor?

R. M.: Când am venit prima dată la Sibiu era un festival mai mic, de o mai mică amploare, apoi an de la an l-am văzut crescând ca-n povești, Făt Frumos, mulți ani în trei zile. Asta mi se pare șansa unui oraș, a oamenilor orașului, de a fi mentorii oamenilor care vin din alte orașe special ca să vadă spectacole la Sibiu. Mie asta mi se pare extraordinar, faptul că nu rămâne un simplu eveniment local, ci chiar se aude despre el în toată țara și în străinătate. La spectacolul meu de aseară au venit oameni special din București și alte orașe, știu asta pentru că am vorbit cu ei după.

Rep.: Ca să tragem o concluzie, vă simțiți bine la Sibiu.

R. M.: Mă simt extraordinar. Și dincolo de spectacole și colegii artiști cu care mă întâlnesc aici găsesc o atmosferă foarte încărcată de energie, aerul din festival, din piețe, de la terase mi se pare îmbătător.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus