Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

A venit vacanta. Incep lucrari de zece milioane de lei in scoli si gradinite

Grădinițele cu numerele 14, 16, 20, 33 și 43, Școala gimnazială ”Regina Maria” și școlile cu numerele 8 și 20 fac parte din lista pregătită pentru demararea lucrărilor de reabilitare în cazul în care, la finele acestei luni, Consiliul Local aprobă o rectificare de buget. Această rectificare prevede suplimentarea bugetelor alocate investițiilor în grădinițe, școli și licee cu 3,98 de milioane de lei. Dacă rectificarea va fi aprobată, lucrările programate pentru vara aceasta la unitățile de învățământ din oraș vor ajunge la o valoare de aproape zece milioane de lei.
“Lista de investiţii a anului 2015 pentru clădirile în care funcţionează unităţi de învăţământ va însuma 9.474.000 lei, dacă această rectificare este aprobată de Consiliul Local”, declară Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Suplimentare cerută și pentru grădinița ”părăsită” de pe Hațegului

În prezent, sunt în curs de derulare lucrări la grădiniţele cu numerele 28, 36 și 41 şi refacerea acoperişului atelierului şcoală din cadrul Colegiului Tehnic “Cibinium” Sibiu. ”De asemenea, se continuă lucrările de amenajare a terenului de sport al Şcolii I.L. Caragiale.  În curs este şi extinderea Şcolii nr. 13 prin construcţia unui nou corp, acesta fiind un proiect finanţat din fonduri structurale, suma prevăzută în lista de investiţii a Primăriei Sibiu pentru acest an fiind de 3.084.970 lei. Lista de investiţii mai prevede o sumă de 2.058.000 lei pentru continuarea construcţiei grădiniţei de pe strada Haţegului o lucrare care trebuia finanţată de la bugetul de stat, pentru care însă fondurile nu au mai sosit. Primăria a decis să preia acest proiect pentru a finaliza construcţia. În prezent proiectul tehnic a fost actualizat, iar în şedința Consiliului Local Sibiu din această lună vor fi supuşi spre aprobare indicatorii tehnico-economici”, informează reprezentanții administrației locale.Lista principalelor lucrări noi, pentru care este propusă rectificarea bugetară
Sursa: Primăria municipiului Sibiu

- Amenajarea unei mansarde la grădiniţa nr. 33
- Amenajarea unei noi săli de clasă în Şcoala Gimnazială Regina Maria
- Reabilitarea instalaţiilor electrice la grădiniţa nr. 16 şi grădiniţa nr. 43, la Şcoala Gimnazială Regina Maria şi Şcoala Gimnazială nr. 20
- Reabilitarea instalaţiilor termice la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu şi la Colegiul Tehnic Energetic
- Reabilitarea acoperişului clădirilor în care funcţionează grădiniţa nr. 14
- Izolarea podului la Grădiniţa nr. 43
- Înlocuirea tâmplăriei la Grădiniţa nr. 14 şi la Şcoala Gimnazială nr. 8
- Amenajarea curţii Grădiniţei nr. 43
- Reabilitarea gardului la Şcoala nr. 20
- Înlocuirea tâmplăriei la Şcoala Gimnazială Radu Selejan
- Amenajarea curţii, a unui loc de joacă şi a unui teren de sport la Şcoala Gimnazială N. Iorga.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 7 ani

incepe sifonarea banilor!!!
Raspunde

@1

Acum 7 ani

Sifonarea banilor e inceputa demult la Sibiu...de prin 2000 ,acum doar continua ,doar il au ca paravan pe iohannis la bucale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus