Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Prof. Sandra Sinfield, London Metropolitan University: Sibiul este un oras minunat. Are grandoare, dar este, in acelasi timp, uman

Sandra Sinfield este profesor la una din cele mai prestigioase universități din Marea Britanie - London Metropolitan University – iar de curând s-a aflat la Sibiu pentru o săptămână, timp în care a susținut o serie cursuri și prelegeri în fața a peste 200 de dascăli români, majoritatea ai Universității ”Lucian Blaga”. Sandra Sinfield a venit la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu în cadrul proiectului ,,UNIVERSITARIA – școală de didactică universitară și cercetare științifică avansată”

Sibiul a impresionat-o pe Sandra Sinfield de la prima vedere. ”Este prima oară când am ieșit din Marea Britanie, din 1989 și nu puteam să aleg o destinație mai bună decât Sibiul. Este un oraș minunat. Are grandoare, dar este, în același timp, uman. Am descoperit oameni calzi, primitori, devotați în tot ceea ce fac. Am lucrat cu profesori și nu știam cum mă vor primi, dar am avut impresia că și eu și ei am dorit să ne placem, să putem lucra împreună”, a spus ea pentru site-ul universității, ulbsibiu.ro.

În plus, Sandra Sinfield a vorbit și despre diferențele dintre sistemul de învățământ din Anglia și cel din România, fiind plăcut impresionată de ceea ce a găsit în Sibiu. ”Ca să fiu sinceră, am fost surprinsă să văd cât de ușor sunt integrate școlile militare în cadrul universităților. În Anglia nu este deloc așa, școlile militare sunt ceva total diferit, iar studenții și profesorii din aceste școli nu se amestecă printre studenții „normali“. Am văzut că profesorii de la școlile militare de aici sunt foarte pozitivi în privința studenților, sunt cei mai buni avocați ai studenților și sunt foarte încrezători în ceea ce pot aceștia realiza”, a explicat profesoara britanică.

Lucrul care a impresionat-o cel mai mult pe Sandra Sinfield pe perioada celor șapte zile petrecute la Sibiu în reprezintă amabilitatea cu care a fost primită de sibieni. ”Primul și cel mai important lucru este căldura sibienilor. Pentru cineva ca mine, umanitatea pe care am găsit-o aici, este ceva excepțional. Ieșeam seara prin oraș și vedeam familiile plimbându-se împreună, copiii se jucau unii cu alții, părinții împreună cu copiii, tații își țineau bebelușii în brațe… În Anglia nu este chiar așa”, a mai spus Sandra.

Despre Universitaria, proiect pe bani europeni

,,UNIVERSITARIA – școală de didactică universitară și cercetare științifică avansată” este un proiect POSDRU, care continuă strategia ULBS 2020. „Conform Strategiei ULBS 2020 – Sustenabilitate și excelență pentru comunitate, un obiectiv strategic de dezvoltare îl constituie îmbunătățirea continuă a performanțelor resurselor umane. Pentru punerea în aplicare a acestui obiectiv, s-a definit ca acțiune strategică instruirea continuă a cadrelor didactice. În anul universitar 2013 – 2014, câteva sute de colegi au participat în 4 ateliere de formare psiho-pedagogică, dezvoltate cu resurse interne,  ateliere apreciate și care s-au dorit a fi continuate. Avem șansa pentru anul universitar 2014-2015 să continuăm aceste activități de perfecționare, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. ULBS este partener în cadrul proiectului ,,UNIVERSITARIA – școală de didactică universitară și cercetare științifică avansată”, POSDRU/157/1.3/S/135590 alături de Universitatea de Vest din Timişoara - Beneficiar, ASE Bucureşti, London Metropolitan University, UEFISCDI şi Institutul de Ştiinţele Educaţiei Bucureşti”, a declarat prorector Livia Ilie, coordonatorul proiectului pentru ULBS.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea calității pregătirii profesionale a cadrelor didactice universitare prin furnizarea către acestea a unui program specific de formare care să stimuleze dezvoltarea, acceptarea și adoptarea în rândul universitarilor români a unor valori specifice unei culturi de grup profesionale orientate spre performanţă de nivel internațional prin două direcții strategice de formare, prima de didactică și psihopedagogie universitară și cea de a doua de cercetare științifică avansată.

Foto: ulbsibiu.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

fits

Acum 9 ani

Ce stie duduia asta, daca a iesit din tara sa doar acum in ultimii 25 de ani ?
Raspunde

@.@

Acum 9 ani

Prof. universitar si sa nu iesi un sfert de veac din insula ta? A tad odd...cum ar zice ei, posibil aroganta sa fie explicatia, istoric se considera \'\'civilizatorii\'\' lumii.....au civilizat India de au lasat numai ruina. Bucuresteni sau aroganti de Manhattan care daca ies din perimetrul lor cred ca n-au ce face, vedea etc si ca sunt inconjurati de provinciali mizeri. Are totusi dreptate, avem grandoare, ca si altele, dar cand incep britanicii cu lauda, nu-i de bine, vor ceva ! N-am calcat in UK si nici n-o voi face, am cunoscut destui in Ungaria si Ro, sunt, in general o natie rece, calculata, oarecum cruda.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

1,2, greu de priceput pentru românași, neam de turiști inascuti. La ce bun să iese dacă are totul acolo? Și dacă mai e și un om dedicat și muncitor, nu cred că a găsit timp pentru călătorii idioate. Kafka nu prea a ieșit din Praga lui natală, dar asta nu l-a împiedicat să scrie despre câte-n lună și în stele.
Raspunde

adriana

Acum 9 ani

Sunt mai buni profesorii romani cu functii de prorector ca prof ILIE LIVIA care castiga 10 mii de euro legal....si alti 10 mii ilegal! SA TRAIASCA PROFESORUL ROMAN!
Raspunde

hop

Acum 9 ani

1,2,dovediti cit de dusi,...... sinteti mai bine mincati un c...t
Raspunde

ULBS 2020

Acum 9 ani

Sandra este un Profesor excelent,cu o prestatie impecabila, daca astazi sudentii romani parasesc tara se datoreaza diferentelor enorme dintre prestatia Sandrei si a celor multi si mediocrii din ULBS. Intrati la cursuri si va veti ingrozi, listele celor inscrisi in program dovedesc interesul redus pentru perfectionare, conducatorii lor sunt pe masura!
Raspunde

@.@

Acum 9 ani

\'\'Travel broadens the mind\'\' ... ;)
Raspunde

Sorin

Acum 9 ani

De acord, Adriana!!! Sunteti intr-o mare eroare! Pe asa ceva mizeaza astfel de concetateni! Sa puna presei DOAMNA PRORECTOR LIVIA ILIE ce a facut domnia sa, concret pentru ULBS, punand mana pe functia de prorector, - pe care o ravneste din nou si ar face orice sa o obtina???????!!!!!!!!! O sa va spunem noi: SI-A BAGAT MAINILE IN BANI - si a fost lasata sa o faca de catre cei care sunt la fel de manjiti ca si ea! Speram ca peste ani sa plateasca si astfel de personaje corupte la acest nivel, tot asa cum astazi platesc politicienii!!! PENTRU ACEA ZI!!!
Raspunde

turist

Acum 9 ani

Pentru toti rahatii care nu calatores. Ramaneti in paradisul vostru, unde sunteti cei mai valorosi si va comparati doar in oglinda
Raspunde

unu ,

Acum 9 ani

ba nu va place la ulbs,fugiti la bucursti ,clum ca aia au o droaie de fabrici de diplome [universitare ]ca si bani parintilror vostri trece ,si rezultatu se vede ,afara de grandomanie nu se vede nici o masina s-au o racheta construita de multele sute de mii de hangeaneri scosi in ultimi 80 -90 de ani ,totu tehnologie si masini vine de la ana;lfabeti si nepriceputi aia de coreeni de sud ,japonezi ,nemti ,frantuzi ,etc ,pe americani nu i-i mai includ ca ia-m depasit de mult ,bai daca ai trai in tarile nordice a-i veni s-a traiesti in romanica subdezvoltata
Raspunde

marginean

Acum 9 ani

daca toti \"plimbaretii\" romanasi spre Belize, Dubai, Hong-Kong, Pucket, Republica Dominicana, etc. ar sti sa screi corect numele tarii sau localitatii unde au fost si sa o ghiceasca pe harta, ar avea dreptul sa o critice pe doamna profesor, altfel nu. Cineva mai trebuie si sa munceasca in Europa, ca altii sa se poata plimba.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

9, Singurele locuri în care călătoresc rahaţii sunt canalele, unde, ce-i drept, au șansa de a se întâlni cu alți rahaţi cu care să se compare. Prefer să fiu un rahat mizantrop, să put și să mă descompun în solitudine.
Raspunde

@2,12

Acum 9 ani

esti rahat din caineni????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus