Luni,
10.05.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Liberalii sibieni se înghesuie la candidaturi. Dar nici unul nu vrea președiția Consiliului Județean

Liberalii sibieni se înghesuie la candidaturi. Dar nici unul nu vrea președiția Consiliului Județean

21 de liberali și-au manifestat dorința de a candida la alegerile locale pentru funcția de primar într-unul din cele nouă orașe din județ, se rată într-un document publicat de site-ul www.pesurse.ro. Alți nouă sibieni, conform aceleiași surse, s-au înscris pentru a intra în selecția partidului pentru a candida pentru poziția de primar într-unul din cele două municipii, Sibiu și Mediaș. Pe de altă parte, nici un sibian nu și-a manifestat dorința de a candida pentru președinția Consiliului Județean.

În ceea ce privește candidaturile primarilor de comune, toți cei 24 de primari ai partidului și-au anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat. Pe lângă aceștia, alți 44 de liberali și-au manifestat intenția de a-și măsura forțele, în cadrul partidului cu primarul în funcție.

Invitată într-una din emisiunile TSTV, în urmă cu o lună, Raluca Turcan, copreședinte al PNL Sibiu a vorbit despre intenția liberalilor sibieni de a candida la alegerile locale. Pentru Primăria Sibiu erau înscrise patru persoane. ”Sunt două persoane mai cunoscute, domnul Virgil Popa actualul viceprimar și doamna Mariana Brunchea și de asemenea mai sunt doi colegi mai tineri, avocați de profesie, domnul Zavatin și domnul Răducanu. Foarte mulți dintre ei și-au manifestat dorința de a fi testați și pentru consiliul județean, deci lucrurile nu sunt stabilite”, a spus Raluca Turcan. Legat de Primăria Mediaș, Turcan a spus că sunt trei liberali care și-au manifestat dorința de a candida. Unul dintre ei este fostul social-democrat, deputatul Gheorghe Roman. ”A fost o ședință de birou local și domnul Roman a venit cu adeziunea la această reuniune, iar acolo adeziunea în partid a fost acceptată. Ca urmare, domnia sa intră în această competiție internă de stabilire a candidatului la Primăria Mediaș. Și-a depus candidatura pentru a fi testat în sondaje. El a devenit membru al PNL Mediaș”, a anunțat vicepreședintele PNL. Alături de Gheorghe Roman, o altă candidatură la Mediaș este cea a Christinei Thellmann, co-preşedintele organizaţiei locale de tineret a PNL, fiica fostului primar al municipiului, Daniel Thellmann.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus