Luni,
10.05.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Liberalii cheamă sibienii în comisiile de specialitate

Liberalii cheamă sibienii în comisiile de specialitate

Considerate a fi ”generatorul de profesioniști în instituțiile publice locale” comisiile de specialitate ale PNL Sibiu așteaptă să fie completate de oameni noi. Sibienii, membrii PNL, simpatizanții, specialiști într-un anumit domeniu de activitate, fără afiliere politică la alt partid,  sunt invitați să participe în cadrul celor 18 comisii de specialitate constituite la nivelul PNL Sibiu. Partidul propune ”o vizune politică deschisă, mai aproape de cetățeni, încurajând sibienii să participe cu idei, proiecte la viața publică, politică locală și națională. Comisiile acoperă toate domeniile importante, de la buget și politici fiscale, educație, cercetare, muncă, familie și protecție socială, justiție și drepturi cetățenești, sănătate, până la economie și mediul de afaceri, sănătate, fonduri europene, dezvoltare regională”, se arată într-un comunicat de presă remis de PNL Sibiu.

În opinia liberalilor, rolul comisiilor de specialitate este de a lucra în folosul cetățenilor, de a-i asista pe cetățeni ori de câte ori aceștia nu își găsesc rezolvare la instituțiile statului ori sunt tratați cu indiferență sau abuzați, de a superviza activitatea instituțiilor publice, a regiilor autonome. “Comisiile de specialitate din cadrul PNL pot profesionaliza partidul. Dacă acestea vor ajunge să funcționeze așa cum ne propunem, vor putea face diferența între un partid serios, orientat spre cetățean, cu soluții sau un partid care doar vorbește și e într-o continuă pregătire. Până acum, comisiile de specialitate au reunit specialiști din diferite domenii și au lansat o serie de documente de poziție, propuneri legislative, au stopat unele derapaje ale puterii politice. De exemplu, comisia de învățământ, pe care o coordonez la nivel național, a organizat câteva zeci de conferințe, dezbateri și mese rotunde la nivel naţional și local despre starea învăţământului. (…) La nivelul județului Sibiu, aceste Comisii pot fi generatorul de profesioniști în instituțiile publice locale, pot fi sursa de idei pentru programe în folosul comunității”, susține copreședintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Doritorii sunt rugați să trimită un email la adresa pnlsibiucomisii@gmail.com.  ”Comisiile de specialitate sunt organisme interne importante pentru un partid politic, însă acestea nu au fost suficient de vizibile ori active. La nivelul județului Sibiu a fost recent aprobat regulamentul de organizare și funcționare al comisiilor de specialitate, au fost numiți președinții comisiilor, a fost elaborat calendarul de lucru al acestora, s-a început procesul de organizare, din dorința de a fi mai aproape de cetățeni. Noutatea cu privire la comisiile de specialitate rezidă  tocmai în abordarea diferită a relației cu cetățenii", susține și Ciprian Faraon, Copreședinte al Consilului Județean de Coordonare al Comisiilor de Specialitate al PNL Sibiu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus